apollo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2005 παιδια καλησπερα, ψαχνω να βρω οδηγιες για να υπερχρονισω τη cpu 1. ειναι amd s.754 3000+ (2ghz) πυρηνα newcastle 2. mobo asus k8n e-deluxe 3. μνημη 512 kingston αν ξερετε καποιες οδηγιες για να ανεβασω τη συχνοτητα ή αν εχετε καμια ερωτηση για τα παρτς, ευχαριστω για οποια βοηθεια παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 6, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2005 To m/b σου τι chipset φοράει? Αν φοράει κανα via kt800 μάλλον δεν έχεις pci/agp lock:TD: Διάβασε και τον οδηγό για o/c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chros26_ Αύγουστος 6, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2005 και αν δεν έχεισ pci/agp lock μην δοκιμάσεις τπτ.... μπορεί να κάψεις τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Αύγουστος 6, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2005 οπως λεει και απο πανω μην κανεις τιποτα.. αν δεν εχεις pci/agp lock. εγω εκαψα ενα μοντεμ ετσι, καθως δεν ηξερα. (πρωην κατοχος gigabyte k8vt800 pro) Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Αύγουστος 6, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2005 Ειναι NF3 mobo Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 7, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 διάβασε τον οδηγό που σου είπε ο Frost. στα γρήγορα : 1) αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αυξήσεις το FSB. το αυξάνεις σιγά σιγά, βήματα του 1 - 2 MHz και βλέπεις σε ποια συχνότητα κάνει POST. από κει και μετά, αφού σου έχει κολλήσει γιατί ξεπέρασες το max post, αν η μητρική δεν γυρνά αυτόματα στο προηγούμενο working bios setup, κάνεις clear cmos απ' το jumperάκι. 2) στο fsb λογικά θα σε κόβουν πολύ οι μνήμες σου, οι kingston που είχα εγώ πάντως δεν boot άρανε πάνω από τα 210 MHz περίπου. οπότε κατεβάζεις το διαιρέτη στις μνήμες (ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό στην A64 πλατφόρμα) και συνεχίζεις να ψάχνεις τα όρια της cpu. για αρχή μην πειράζεις το Vcore της CPU, ψάχτο με default τάση. μετά πρέπει να κοιτάς 2 πράγματα: 1) σταθερότητα overclocked συστήματος (με memtest86, cpuburn κλπ, δες στο Benchmarks -> Tools) 2) τις θερμοκρασίες του συστήματος να μην ξεπερνάνε κάποια λογικά όρια ( ιδιαίτερα τώρα που είναι και καλοκαίρι ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
apollo Αύγουστος 7, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια, απλα δεν εχω δοκιμασει να το υπερχρονισο και για να μην εχοουμε κλαματα με καμια καμενη μνημη η επεξεργαστη λεω να το ψαξω καλθτερα.εχω πειραξει το fsb αλλα μονο δωκιμαστικα να δω μεχρι που φτανει και μετα ξανα default.ναι nf3 εχει πανω οπως λεει και ο apostglenθελω να το δωκιμασωευχαριστω frost για το ποστ θατο διαβασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.