Jump to content

Πως μπορώ να κάνω τον δίσκο να μην ακούγεται?

nickthegreek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να μάθω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να κάνω τον δίσκο μου να μην ακούγεται καθόλου ή σχεδόν καθόλου. Υπάρχει κάτι? Αν ναι που μπορώ να το βρω στην Ελλάδα?

Είδα ότι με την πρώτη λύση ανεβαίνουν λίγο οι θερμοκρασίες. Αυτό τι επίπτωση έχει? Πειράζει πχ αν ο δίσκος είναι στους 50 βαθμούς?

με το raptor που έχω η θερμοκρασία του όταν δουλευεί φτάνει τους 56.

αντέχουν οι δίσκοι και για παραπάνω.

Αρχική απάντηση από diablo13 [Σήμερα, στις 08:06]

με το raptor που έχω η θερμοκρασία του όταν δουλευεί φτάνει τους 56.

αντέχουν οι δίσκοι και για παραπάνω.

Έχουν όμως επίπτωση στην λειτουργία του οι υψηλές θερμοκρασίες?

Μια πολύ καλή λύση, που εμένα τουλάχιστον μου έλυσε το πρόβλημα, είναι το Zalman ZM-2HC2.

Έχει καουτσουκιένιες βάσεις και κόβουν πάρα πολύ τον θόρυβο του δίσκου...

Εγώ πλέον δεν τον ακούω καθόλου σχεδόν...

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 10:09]

Έχουν όμως επίπτωση στην λειτουργία του οι υψηλές θερμοκρασίες?

οσο αξιοπιστο μπορει να ακουστει κατι τετοιο θα πω την δικη μου εμπειρια.

σε οσους δισκους και αν δοκιμασα(westernd digital/seagate) οσοι ειχαν θερμοκρασια πανω απο 45 βαθμους ειδα αισθητη μειωση επιδοσεων σε σχεση με οταν ειχαν νορμα θερμοκρασιες κοντα στους 35-38 βαθμους.επισης οταν καποια στιγμη ειδα εναν ραπτορα εκτος κουτιου να πιανει 55αρες ο χρονος seek αλλα και read write επεσε υπερβολικα πολυ.δυστυχως ολα τα παραπανω στηριζονται σε εντελως υποκειμενικο επιπεδο παρατηρησης......

αυτα:)

Αρχική απάντηση από greekfragma

...επισης οταν καποια στιγμη ειδα εναν ραπτορα εκτος κουτιου να πιανει 55αρες ο χρονος seek αλλα και read write επεσε υπερβολικα πολυ....

Trust me, I know. Δεν είσαι ο μόνος, είδα με το HD Tach στους Raptor διαφορές πριν και μετά την εγκατάσταση του Air Condition στο χώρο μου. Βέβαια όταν το ανέφερα με έλεγαν τρελό :confused:

έχω δύο raptor 74 g.b. σε raid 0.

δουλεύουν 55 me 60 βαθμούς.

πόση διαφορά έχουν στις επιδόσεις αν η θερμοκρασία ήταν μικρότερη?

Eμένα από 55 πήγαν στους 40-45 με το air condition αλλά μην περιμένεις με το μάτι διαφορά. Στο HD Tach είδα από 8.2-8.4ms seek time να κατεβαίνει στο 7.8-7.9 και από 192,5ΜΒ/sec περίπου burst και 87MB/sec average speed να ανεβαίνουν στα 196 και 90 αντίστοιχα. Τώρα με το μάτι...δεν είδα και τπτ, αρκετά γρήγοροι ήταν και πριν :)

Αρχική απάντηση από nickthegreek [05-08-2005 19:14]

Θα ήθελα να μάθω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να κάνω τον δίσκο μου να μην ακούγεται καθόλου ή σχεδόν καθόλου. Υπάρχει κάτι? Αν ναι που μπορώ να το βρω στην Ελλάδα?

Όταν μιλάς για θόρυβο εννοείς το βούισμα από την κίνηση των δίσκων ή το ρέψιμο από το seek τους; Προσωπικά τους έκανα να σωπάσουν εντελώς. Μπορείς να δεις πως στην υπογραφή μου.:)

ΥΓ: Όταν λέω εντελώς το εννοώ.:D

Aν θες παντως μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο Utility.Eγω εχω της ΙΒΜ(πλεον Hitachi) το ftool και εχει καποιες ρυθμισεις!Βεβαια αυτο εις βαρος της αποδοσης παντα..;)

ΥΓ:Εγω δεν το χρησιμοποιω,αλλα μειωνει κατα πολυ τον θορυβο..μπορεις να κανεις τεστ και να δεις που σ'αρεσει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.