Jump to content

Dell,Eizo η κλασσικα LG...

Nos-Dio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκεφτομαι για καινουργια οθονη...η μαλλον εχω ψηθει ασχημα καλυτερα.

Ειμαι αναμεσα σε τρεις αυτη την στιγμη.

Η μια ειναι η κλασσικη LG 1915S 19" στα 311 ευρω.

Προιον που αξιζει περισσοτερο απο οσο κοστιζει.12 μσ χρονος αποκρισης,0 πιξελ εγγυηση

Τα αρνητικα της ειναι τα χειροτερα δυνατα χρωματα λογω πανελ και η απουσια του DVI

δευτερη ειναι η DELL 2005FPW 20" wide screen στα 583 ευρω

Πολυ ομορφη οθονη.Την εχει ο κολλητος μου και την εχω δει απο πολυ κοντα.

Πανελ με τελεια χρωματα,μετρια αντιθεση,μετριο χρονο αποκρισης:16ms

Το βασικο μειον ειναι η τιμη

Μπορειτε να την δειτε εδω

http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&cs=19&sku=320-4111&category_id=4009

Και τελος μια ιδεα που πεταξε ενας φιλος.....

Το μονο κακο που βλεπω εγω ειναι οτι μαλλον η τιμη της θα ειναι του:rip: :rip:

τα λογια περισσεουν:D

http://www.eizo.com/products/lcd/s2110w/index.asp

Η γνωμη σας??:flower: Φυσικα αν ξερει κανεις τιμη για την ΕΙΖΟ..:T:

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Κοίτα, ισχύει το ό,τι πληρώνεις παίρνεις...

Οι eizo σου δίνουν κορυφαία ποιότητα απεικόνισης, χρώματα, ευκρίνεια και γωνίες θέασης αλλά (συνήθως) χάνουν αρκετά σε σχέση με άλλες σε ταχύτητα οπότε για παιχνίδια δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Οι LG σου δίνουν σαφέστατα ανώτερη ταχύτητα αλλά χάνουν σε αυτά που κερδίζει η Eizo οπότε είναι καλύτερες για παιχνίδια.

Τις Dell πάλι δεν τις ξέρω πολύ καλά αλλά απ'όσο έχω καταλάβει είναι κάπου στη μέση αποδίδοντας ικανοποιητικά και στα δυο.

Όλα εξαρτόνται πρώτα από τα λεφτά και μετά από τις ανάγκες σου. Ζυγίζεις, αποφασίζεις, αγοράζεις... :D

Καταρχας να πω οτι διαβασα αυτο που και σεις διαβασατε στο θρεαντ με τα νεα windows

Δεν πιστευω να δωσω λεφτα για νεα οθονη και να μην παιζει...ΕΛΕΟΣ δηλαδη.

Μακη η ΕΙΖΟ που εχει το λινκ εχει 16 μσ αποκριση..S-PVA πανελ

Αρχική απάντηση από Trooper

Αν θες 1280 ανάλυση παρε την LG, αν θελεις 1600 παρε την Dell. Προτείνω την Dell...

προβλημα με αναλυση δεν παιζει..

Δοκιμασμενα στο wow δεν μασησαν οι καρτες σε δυο διαφορετικα συστηματα.Τωρα ημασταν στο orgri..αν πας BG με τα 80 ατομα δεν ξερω τι μπορει να παιξει.

Γενικα δεν εχω προβλημα με τις συγκεκριμενες αναλυσεις.

Ναι... Δεν το είδα... Οπότε απλώς αν τα έχεις δώστα στην eizo και θα έχεις μια από τις καλύτερες οθόνες, αν θες καλή οθόνη και δεν σε νοιάζει που είναι wide (προσωπικά προτιμώ κλασικό format) πάρε τη Dell ή αν θες κάτι καλό και οικονομικό πάρε LG. ;)

το μόνο πρόβλημα στο wide είναι ότι δεν υποστηρίζεται από όλα τα games, οπότε μπορεί να στα δείχνει λίγο "τραβηγμένα" αριστερά και δεξιά (το χω στο laptop).

γενικά η lg για οθόνη games + desktop είναι πολύ καλή, λόγω του response time (δεν κουράζει), αλλά σε ταινίες της λείπει το μαύρο. μην ξεχνάμε όμως και την τιμή της;)

σαν οθόνη πάντως η dell είναι καλύτερη:)

Αρχική απάντηση από sotiris

το μόνο πρόβλημα στο wide είναι ότι δεν υποστηρίζεται από όλα τα games, οπότε μπορεί να στα δείχνει λίγο "τραβηγμένα" αριστερά και δεξιά (το χω στο laptop).....

Αν θες βαζεις μαυρο πλαισιο στα πλαγια και δεν εχεις προβλημα, και αλλωστε τα αρκετα νεα Games υποστηριζουν wide.

Εγω λεω dell λογω αναλυσης, δεν θα το σκεφτομουν καν για τις αλλες.

εγώ θα σου έλεγα LG1915S γιατί δίνεις χρήματα και παιρνεις κάτι που αξίζει πολύ περισσότερο από ότι πλήρώνεις ....όπως ακριβώς λες και εσύ χωρίς βέβαια να είναι καλύτερη από τις άλλες!

Αρχική απάντηση από unstoppable

Αν θες βαζεις μαυρο πλαισιο στα πλαγια και δεν εχεις προβλημα

Τι ακριβώς εννοείς;

Πχ σε SLI (στους προτελευταίους nvidia drivers τουλάχιστον - στους τελευταίους δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) χάνεται το menu των επιλογών scaling με αποτέλεσμα την μη δυνατότητα αποφυγής της παραμόρφωσης (όταν το παιχνίδι δεν υποστηρίζει wide ανάλυση)

Αρχική απάντηση από unstoppable

Απο οτι εχω διαβασει υπαρχει επιλογη για αυτο που λεω στο menu της dell.

Υπέθεσα ότι αυτό εννοούσες. Καλό αυτό καθότι άλλες οθόνες δεν έχουν επιλογή και κάνουν αυτόματα scaling.

Αλλά το θέμα είναι τι γίνεται με τον driver. Στο παράδειγμα που ανέφερα πριν δεν ξέρω (δεν το έχω ψάξει ακόμα) ποιος κάνει το scaling. Aν πχ το κάνει αυτόματα ο driver, δεν γλυτώνεις την παραμόρφωση, ότι και να κάνεις από την οθόνη (εκτός αν έχει τόσο προχωρημένη επιλογή - όπως πχ οι προβολείς για ''anamorphic'' που ''επανασυμπιέζει'' την εικόνα - αλλά αυτό το βρίσκω μάλλον απίθανο).

στο laptop μου πάντως δε γίνεται.

η dell το κάνει και για dvi και για vga?

σύριε τόσο προχωρημένο scaling σε οθόνες δε νομίζω να παίζει ακόμη δυστυχώς, εδώ με το ζόρι αλλάζουν αναλύσεις, που είναι και πολύ πιο εύκολο το scaling.

Σας έχω πρήξει με αυτή την οθόνη, το ξέρω, αλλά τι να κάνω, είναι καλή :):D

LG 1980Q. Την έχω και σκίζει. Αν αυστηρά θες να μείνεις όμως στις 3 που ο ίδιος έθεσες, πάρε την Eizo, αν έχει και 16άρι πάνελ είναι η καλύτερη (και η ακριβότερη?...)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

το scaling που λετε το ειδα live..βασικα δεν το ειδα,μου το ειπανε.

Επεζε ο κολλητος μου με ενα αλλο παιδι προ εβολουτιον και σε καποια φαση του ειπα οτι μου φαινεται καλητερη η CRT απο χρωματα.

Μου ειπε οτι ετσι μου φαινεται και οτι ειναι καλυτερη επειδη στην ΔΕΛΛ εχει γινει strech στο παιχνιδι,στα χρωματα δεν υπαρχει διαφορα.Με λιγα λογια οτι να ναι ειπα.Εγω και που μου το ειπε δεν μπορουσα να δω μεγαλη διαφορα.Αν τις βαζαμε διπλα διπλα ισως..

Για τις μαυρες γραμμες θα τον ρωτησω αποψε,νομιζω ειναι κατ-επιλογην

μπα δεν νομιζω να εχεις προβλημα . Δεν θα περασει ο τσαμπουκας της Μ$. Ειπαμε , η τελευταια επενδυση που αντεχε στο χρονο ητανε η οθονη , δε θα καταντησουμε να αλλαζουμε οθονες καθε 6μηνο...

Αρχική απάντηση από ea6gka

μπα δεν νομιζω να εχεις προβλημα . Δεν θα περασει ο τσαμπουκας της Μ$. Ειπαμε , η τελευταια επενδυση που αντεχε στο χρονο ητανε η οθονη , δε θα καταντησουμε να αλλαζουμε οθονες καθε 6μηνο...

Aκριβως.

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

Dell,Eizo η κλασσικα LG...

Για τις Dell και για τις LG εχω ακουσει τα καλητερα! Με προσωπικη προτιμηση την Dell :flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.