Jump to content

Αγορα Οθονης

AlienWareDiablo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκοπευω να αγορασω μια οθονη TFT or LCD (max. 400euro) αλλα επειδη δεν ξερω και πολλα απο οθονες θα ηθελα να μου πειτε τι να προσεξω προτου αγορασω μια.

Και κατι αλλο, 16ms καλα ειναι για gaming? Επισης το DVI τι ειναι?

Ευχαριστω

:)

Αρχική απάντηση από AlienWareDiablo

16ms καλα ειναι για gaming?

Αν είναι πραγματικά, ναι είναι μια χαρά.

Έχω δει 20αρες και 25αρες καλύτερες από ''στα χαρτιά'' 12αρες.

Επισης το DVI τι ειναι?

Ψηφιακή είσοδος.

Ιδιαίτερα σημαντικό αν μιλάμε για οθόνες από 19'' και πάνω.

Γενικότερα, έχε υπόψιν ότι εκτός του response time, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο (μην πω σημαντικότερο) παίζει η απόδοση του μαύρου.

Το response time είναι ο χρόνος που ένα pixel της οθόνης μπορεί να αλλάξει το χρώμα του από μάυρο σε άσπρο. Θεωρητικά και τα 25ms είναι καλά, αλλά επειδή πρακτικά οι οθόνες δεν τα πιάνουν, παρατηρείται το φαινόμενο του ghosting (το πρόβλημα των TFT που θολώνουν την εικόνα στις γρήγορες κινήσεις της κάμερας).

Εγώ σου προτείνω τη 1780Q της LG, έχει 8ms θεωρητικό response time και αποδίδει πάρα πολύ καλά σε παιχνίδια και ταινίες με σχεδόν (αν όχι τελείως) μηδενικό ghosting.

Eπίσης έχει και DVI, είναι και η πιο λεπτή της αγοράς αν σε ενδιαφέρει και η εμφάνιση.

Μια άλλη λύση βέβαια είναι και η κορυφαία EIZO Flexscan L568 με σχεδόν τέλεια απόδοση χρωμάτων.

Αυτά βέβαια για 17άρες. Εσύ τι οθόνη θες?

Τελικα αγορασα μια LG 1915s.Ευχαριστω για τις συμβουλες σας. :)

Ομως δυστυχως λειπει το DVI απο τη οθονη. Και επειδη σκεφτομαι να αγορασω μια ATI X850 Platinum Edition (αφου ειναι απο τις καλυτερες καρτες για Agp) θα μπορω να ενωσω την καρτα αυτη αφου δεν εχω DVΙ?

Ευχαριστω

...

Ομως δυστυχως λειπει το DVI απο τη οθονη. Και επειδη σκεφτομαι να αγορασω μια ATI X850 Platinum Edition (αφου ειναι απο τις καλυτερες καρτες για Agp) θα μπορω να ενωσω την καρτα αυτη αφου δεν εχω DVΙ?

Ευχαριστω

Μην ανησυχεις αν δεν εχει αναλογικη εκδοση θα δινει σιγουρα adaptor

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.