unstoppable Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2005 Η απορια μου ειναι η εξης, η xp120 με εναν 120mm στα ~5V σε σχεση με το υδροψυκτο μου (thermochill 120.2, cathar's cascade, l20) τι διαφορες θα εχει στο μεγιστο overclock των venice και των X2??? Μιλαω φυσικα για μετρια κομματια παντα. Θα ειναι πανω απο 100MHz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Αύγουστος 4, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 δεν ξερω για τους Χ2 αλλα στους βενις δεν πρεπει να εχει μεγαλη διαφορα...οπως και με τους winch(οι venice εχουν παρομοια θερμικη συμπεριφορα)...εγω με την αλλαγη απο αερα σε νερο δεν κερδισα και τιποτα το ιδιαιτερο εκτος απο ησυχια...και λιγοτερη αγωνια στους πειραματισμους μου...ΕDIT... μολις ειδα για τον ανεμιστηρα στα 5βολτ....εγω ειχα καμια 55 βαθμους οταν εκανα δοκιμες με 1.625V με την στοκ ψυκτρα αλλα με τον αισθητηρα της ψυκτρας βραχυκυκλωμενο να δουλευει με 6500 στροφες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Αύγουστος 4, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Με χαμηλο ανεμιστηρα η ψυχτρα χανει...με ΔΕΛΤΑ εχει καλη αποδοση... Γνωμη μου ειναι να κρατησεις το νερο εφοσον εχεις τον χωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Αύγουστος 4, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Ασε βρε το νερακι που ειναι εγγυηση. Xp120 με φαν στα 5v και διπυρηνος δεν μου καθεται καλα για oc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 4, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Daidalos Ασε βρε το νερακι που ειναι εγγυηση. Xp120 με φαν στα 5v και διπυρηνος δεν μου καθεται καλα για oc... Ελεγα να απλουστευσω λιγο το κουτι και απο οτι βλεπω οι venice και οι Χ2 δεν τα πανε ασχημα με aircooling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 4, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Εγώ θα άφηνα το νεράκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Αύγουστος 4, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Η απαγωγή της θερμότητας στο νερό είναι 60 φορές μεγαλύτερη από αυτή του αέρα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι καλύτερα το νερό από αερόψυξη και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για overclocking. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 4, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 καμία πρακτική εφαρμογή δεν έχει η διαφορά που αναφέρεις μεταξύ νερού και αέρα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 4, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 από μια hyper6 που είχα και μια κακή υδρόψυξη είχα τα ίδια MHz με καλύτερη συμπεριφορά μαλιστα απο την hyper6!βέβαια υποθέτω οτι και η xp90 είναι καλύτερη και η υδρόψυξη είναι καλή.εξωτερική την έχεις?την υδρόψυξη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Αύγουστος 4, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Δηλαδή αν πετύχαίνεις καλύτερη ψυξη με νερό ή αέρα δεν παίζει ρόλο αν κάποιος θέλει να κανει o/c το συστημα του. Καί ειδικότερα αν κάποιο σύστημα ρίχνει τις θερμοκρασίες γρηγορότερα (απαγωγή θερμότητας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 4, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 λες να είναι η υδρόψυξη 60φορές ταχύτερη/καλύτερη και να παίζεται αν θα την κρατήσει?έχεις δοκιμάσει καμμιά σοβαρή χάλκινη ψύκτρα?είχες PC μήπως όταν όλοι είχαν SLK και delta?και απλά έψαχναν ησυχία?τα πράγματα δεν είναι τόσο ευδιακριτα/απλά/ξεκάθαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 4, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 unsto, έχω καταλήξει ότι για υδρόψυξη πρέπει να έχεις και κουτί σαν το stacker, και ένα pc το οποίο δεν το πολυπειράζεις από άποψη gpu - cpu - mobo γιατί σου βγαίνει η πίστη με τα block, γεμίσματα νερού, εξαέρωση κλπ.σε κάθε άλλη περίπτωση (αν θες να του βάζεις χέρι συνέχεια), η αερόψυξη θα σε διευκολύνει. π.χ. αυτό που με χαλάει πολύ εμένα, είναι ότι από τότε που έβαλα w/c δεν μπορώ να γυρίσω το κουτί οριζόντια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 5, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2005 Του κουτι ειναι μεγαλο (το τελευταιο full της chieftec) αλλα και παλι αυτες τις 2-3 φορες τον χρονο που θελει αλλαγη καπως ειναι σπαστικες.darksaga εννοειται εσωτερικη η υδροψυξη, Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Αύγουστος 5, 2005 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2005 Αρχική απάντηση από helloween [Σήμερα, στις 00:11] Η απαγωγή της θερμότητας στο νερό είναι 60 φορές μεγαλύτερη από αυτή του αέρα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι καλύτερα το νερό από αερόψυξη και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για overclocking. δεν πρέπει να κοιτάς την θερμοχωρητικότητα του νερού και του αέρα αλλά την θερμοχωρητικότητα του νερού και του αλουμινίου/χαλκού (ότι είναι η ψύκτρα)και πάλι το θέμα δεν είναι τόσο απλό. μιλάμε για πολύπλοκο πρόβλημα απαγωγής θερμότητας και στις 2 περιπτώσεις. η θερμότητα από τον επεξεργαστή απάγεται από το μέταλλο του μπλόκ/ψύκτρας και μετά από το νερό ή τον αέρα ανάλογα. ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το καθοριστικό βήμα είναι το πόσο καλή είναι η απαγωγή της θερμότητας από τον πυρήνα. οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι είναι πολύ σημαντικότερο ένα καλό μπλόκ από ένα τεράστιο ψυγείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.