Jump to content

Acer TravelMate 250-Διαρκεια ζωης μπαταριας

greekfragma

Recommended Posts

καλημερα παιδες.

ενας γνωστος εχει το εν λογω λαπτοπ εδω και 1.5μιση χρονο με ελαχιστη χρηση της μπαταριας(κυριως το ειχε στο ρευμα και σερφαρε......)

ειδαμε ομως οτι η μπαταρια μετα απο απλη χρηση(σερφαρισμα) στο 10λεπτο πεφτει στο 55%........ξερει κανεις τιποτε για το μοντελακι?

ευχαριστω προκαταβολικα:)

επειδη εγω δεν κατεχω πολλα απο μπαταριες λαπτοπ......εαν καποιος δηλαδη χρησιμοποιει κυριως ρευμα πρεπει να βγαζει την μπαταρια απο το λαπτοπ?

για ξηγα ρε αντμινουλη λιγο καλυτερα την διαδικασια.......

Μην φανταστείς ότι κατέχω και εγώ πολλά, αλλά από αυτά που ξέρω, αν το laptop σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις κατά κύριο λόγο συνδεδεμένο σε μπρίζα, πρέπει να βγάζεις την μπαταρία γιατί φθείρετε, μιας και λειτουργεί ως buffer μεταξύ μπρίζας και τροφοδοσίας του laptop.

Την βάζεις ανά διαστήματα να φορτίσει και την βγάζεις.

Ούτε εγώ ξέρω ειδικά από μπαταρίες λαπτοπ, αλλά από εμπειρία σε επαναφορτιζόμενες γενικά, είναι καλό να κάνουν που και που τον "κύκλο" τους, δηλ. να φορτίζονται και να εκφορτίζονται πλήρως καθώς αυτό αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους και δεν εμφανίζονται τα φαίνόμενα "μνήμης" όπως στα κινητά.

Καλό θα είναι λοιπόν είτε να βγαίνει τελείως, είτε που και που να βγαίνει απ' το ρεύμα και να δουλεύει με τη μπαταρία αρκετά, θα έλεγα μέχρι να την τρώει τελείως. Επίσης, η φόρτιση μετά απ' αυτό ενδείκνυται να γίνεται με κλειστό το φορητό, ώστε να μην υπάρχει χρήση της μπαταρίας κατά την φόρτιση.

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 10:57]

Μην φανταστείς ότι κατέχω και εγώ πολλά, αλλά από αυτά που ξέρω, αν το laptop σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις κατά κύριο λόγο συνδεδεμένο σε μπρίζα, πρέπει να βγάζεις την μπαταρία γιατί φθείρετε, μιας και λειτουργεί ως buffer μεταξύ μπρίζας και τροφοδοσίας του laptop.

Την βάζεις ανά διαστήματα να φορτίσει και την βγάζεις.

οκ ρουτακο μ.....θενκς για τη διευκρινηση.παντως αν ξερει κανεις τιποτα για καμια ανακληση μπαταριων και για αυτο το μοντελο ας το ριξει εδω μεσα.:T:

ευχαριστω ρεηντεν:)

Γενικά με τις μπαταρίες (η)λιθίου στα φορητά ισχύει αυτό που είπε ο ρίζαςΧ παραπάνω. Αν προκειται να το έχεις στο ρευμα..βγαζε την μπαταρία. Αλλιώς υπάρχει φθορά και δεν κρατάει μια όπως παθαίνεις τώρα.

Επίσης καλό είναι αν το δουλέυεις με ρευμα...που και που να βάζεις την μπαταρια και να το δουλευεις με αυτην μεχρι να αδειασει. Την ξαναγεμιζεις και συνεχίζεις με το ρευμα παλι...

Αρχική απάντηση από greekfragma

οκ ρουτακο μ.....θενκς για τη διευκρινηση.παντως αν ξερει κανεις τιποτα για καμια ανακληση μπαταριων και για αυτο το μοντελο ας το ριξει εδω μεσα.:T:

ευχαριστω ρεηντεν:)

Ο Rayden τα είπε καλύτερα βασικά :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.