Ness74 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2005 Πριν από λίγες μέρες αγόρασα δύο L1980Q και παρατήρησα κάτι πολύ περίεργο. Ενώ στο κουτί και στις βάσεις αναφέρεται το μοντέλο ξεκάθαρα σαν L1980Q με ημερομηνία κατασκευής MAY 2005 και τα 2 πάνελ επιστρέφουν στο DDC stream πως είναι L1980U με ημερομηνία κατασκευής την 5η εβδομάδα του 2005.Το L1980U είναι πανομοιότυπο μοντέλο με μόνη διαφορά (εκτός απο την φτηνότερη τιμή) πως είναι στα 12 ms (αντί για τα 8 του Q). Μετά από λίγο ψάξιμο, μάλλον δεν είμαι ο μόνος που παρατήρησε κάτι τέτοιο.Αν έχετε το L1980Q (που κατά τα άλλα είναι φανταστική οθόνη), θα το εκτιμούσα αν ελέγχατε το δικό σας stream με κάποιο πρόγραμμα σαν το Everest 2.01 ή την Sandra και απαντούσατε στο forum. Έχω ήδη στείλει mail στην LG και περιμένω την απάντηση τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2005 Και εδώ σαν 1980U το βλέπει , και αν παρατηρήσεις και στο site της LG , γίνεται μόνο λόγος για το 1980U , το ίδιο παρατήρησα και όταν έψαχνα για review 1980Q , υπήρχαν μόνο για την UΠάντως διαφορές μεταξύ Q / U δεν νομίζω να υπάρχουν πέραν της διαφορετικής απόκρισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ness74 Αύγουστος 3, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2005 Ναι, η μόνη διαφορά είναι στον χρόνο απόκρισης. Είναι σημαντική διαφορά όμως Ίσως να τεστάρουν τα πάνελ και να τα χωρίζουν σε 8 ή 12 ms χωρίς να αλλάζουν το DDC. Τι ημερομηνία κατασκευής έχει η δικιά σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Αύγουστος 4, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 5/2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Αύγουστος 4, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 έχω την 1980q. που πρέπει να κοιτάξω για το DDC stream? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 4, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Το φαινόμενο είναι γνωστό. Όταν ήταν να έρθει, οι μισοί dealer την περίμεναν σαν Q και οι άλλοι μισοί σαν U.Mία ακόμη απόδειξη του ότι η αναφορά στα ms είναι στην ουσία μόνο στα χαρτιά και ότι μόνο η πράξη δείχνει την πραγματικότητα (aka μία ''16αρα'' μπορεί να είναι πιο γρήγορη από μία ''8αρα'') Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Αύγουστος 4, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Έχω κι εγώ την 1980Q και μου την εμφανίζει ως 1980U, πήρα τηλ. την Alman και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αν θέλω ας εγκαταστήσω τους οδηγούς της Q αν θέλω κι ας βγάζει ότι δεν είναι οι σωστοί. Το έκανα και είμαι μια χαρά. @spc: Δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί η γνώμη μου είναι υποκειμενική, αλλά είδα και μια 1980U μια μέρα σε ένα μαγαζί και παρατήρησα μια μικρή διαφορά στην απεικόνηση (κοινώς, εμφάνιζε λίγο ghosting ενώ η Q όχι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ness74 Αύγουστος 4, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2005 Αρχική απάντηση από diablo13 έχω την 1980q. που πρέπει να κοιτάξω για το DDC stream? Δοκίμασε να κατεβάσεις το Everest Home Εdition, είναι πολύ καλό και ελαφρύ προγραμματάκι. Κοίταξε στο 'Monitor'. Αρχική απάντηση από gznp Έχω κι εγώ την 1980Q και μου την εμφανίζει ως 1980U, πήρα τηλ. την Alman και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αν θέλω ας εγκαταστήσω τους οδηγούς της Q αν θέλω κι ας βγάζει ότι δεν είναι οι σωστοί. Το έκανα και είμαι μια χαρά. @spc: Δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί η γνώμη μου είναι υποκειμενική, αλλά είδα και μια 1980U μια μέρα σε ένα μαγαζί και παρατήρησα μια μικρή διαφορά στην απεικόνηση (κοινώς, εμφάνιζε λίγο ghosting ενώ η Q όχι) Εγώ είδα μια L1915S (12ms) και ήταν εμφανώς πιο αργή, τόσο ωστέ να μην έχω αμφιβολία για την Q. Από τότε έχω ησυχάσει, γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ καλές οθόνες και είμαι ενθουσιασμένος κατά τα άλλα. Η απάντηση της LG (UK) ήταν τελείως generic (κονσέρβα). Λυπούνται που αντιμετωπίζω προβλήματα με την οθόνη μου και μπορώ αν είναι κάτω την 28 ημερών (με την σελήνη πάει να την επιστρέψω σε ένα από τα LG service centers. Αμφιβάλλω πως διάβασαν καν το mail μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.