Jump to content

68.000 Aquamark score?

tigrakas

Recommended Posts

Χαιρετώ άπαντες...

Δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοίξω καινούργιο thread για αυτό όμως ανησύχησα ρε παιδιά και δεν ξέρω αν θα έπρεπε.

Προ 5 ημερών αγόρασα το εξής μηχάνημα:

Athlon 3500 939 Clawhammer (Εδώ έγινε πατάτα γιατί παρήγγειλα venice αλλά ύστερα από επικοινωνία κανονίστηκε να γίνει αλλαγή αύριο.)

2x512MB Kingston (όχι τίποτα τρομερό ξέρω... :( )

Abit An8 Fatal1ty Sli (είμαι αρκετά ευχαριστημένος μπορώ να πω...)

Hipper 580W (πολύ καλό)

WD SATA2 160GB

XFX Geforce 7800gtx

-----------------------------------------

Λοιπόν όλα είναι default και με αέρα και στο Aquamark μου δείχνει 68.000!!!

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ανησυχώ ή όχι αλλά μου φαίνεται πολύ μικρή η διαφορά. Στην κοπελιά μου έχω ένα παρόμοιο μηχάνημα αλλα με 3200Winnie και VGA POV6600gtx σε Asus sli deluxe και της βγάζει 53.000 πάλι με αέρα. Τι φταίει; Φταίει ο αέρας; φταίνε οι μνήμες; φταίει το bench; φταίει ο επεξεργαστής; φταίνε τα default; δεν φταίει τίποτα;

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Χμμμ, πολυ μικρο μου φαινεται για 7800GTX.

Τι σκορ εχεις αναλυτικα για CPU και GPU ?

Το συστημα στο sig μου δινει 60000-61000 με 6600GT στα 570/1000.

Μαλλον χανεις απο το συστημα (Default?, μνημες ?)

Τρεξε ενα 3DMark05 που μετραει μονο τη VGA για να βγαλεις ακρη σιγουρα..

Αν εχεις μικρο σκορ εκει, φταει μονο η καρτα, αν και δεν νομιζω...

Πακέτο με το 3dmark τώρα είμαι στη δουλειά και δεν έχω αντιγραφικό εδώ να το πάρω σπίτι. Η κάρτα μου έδινε score γύρω στα 11000 στο aquamark και κάτι που θυμήθηκα στο x2 threat στα default settings του μου έδωσε 138fps. Αυτό σας λέει τίποτα;

Λοιπον μολις ειδα ενα δικο μου pic apo bench aquamark3 :

GFX = 8682

CPU = 11376

total = 62840

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=7082

Αρα εσυ εχεις GFX=11000.

Το τρεχεις με default settings to aquamark ?

Λοιπον απο οτι ειδα οι 7800gtx δινουν 12500 για GFX, λενε default αλλα μπορει να τις εχουν ο/c λιγο, τοτε εισαι μια χαρα.

Με λιγο ο/c σε system + vga πρεπει να πιασεις το 80000 που ειναι το καλο νουμερο για το συστημα σου..

Default settings το τρέχω και η συγκεκριμένη κάρτα της xfx είναι factory o/ced σε 450/1.25 και μου δίνει περίπου στα 11000! Αν τώρα μου λες ότι default έπρεπε να δίνει 12500 μήπως κάτι πάει στραβά; έχω αρχίσει και απογοητεύομαι γ@μωτο... :(

edit: ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ 77.77 drivers

Μπορει να κανω λαθος. Αυτο το λεω απο ενα forum που ειδα στο net. Ας σου πει καποιος που την εχει..

Και ετσι να ειναι ρελαχ 1000 μαρκς δεν ειναι και το τελος του κοσμου. (αν οντως ειναι default oi αλλες). Και οι drivers σιγουρα παιζουν το ρολο τους.

Επιμενω στο 3δμαρκ05 / 03. Εκει θα δεις τη πραγματικη δυναμη της καρτας σου περισσοτερο απο το Αquamark.

Έπειδη από gaming δεν ασχολιόμουν και πολύ τελευταία είδα ότι έχει bundled και το far cry. Αυτό μπορεί να τρέξει από μόνο του σαν benchmark? γιατί δεν το έχω ξαναπαίξει το παιχνιδάκι. Σκεφτομαι λοιπόν επειδή είναι λιγάκι δύσκολο να βάλω το 3dmark να έβαζα το far cry γιατί έχω την εντύπωση (σύμφωνα με το ότι χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά benches) ότι βγάζει αρκετά σωστά αποτελέσματα. Οπότε αμα είναι να ποστάρω αύριο ότι μου βγάλει να δούμε. Πάντως αν κανείς έχει παρατηρήσει πουθενά αποτελέσματα από bench σε 7800gtx στο x2 threat παιχνίδι αν μπορεί ας ποστάρει θα ήμουν ευγνώμων. Τέλος μήπως φταίνε οι drivers βλέπω σε πολλά benches χρησιμοποιούν 77.72. Να έβαζα αυτούς καλύτερα; Ευχαριστώ

Εγώ με:

Athlon FX-53

Asus A8N-SLI

PQI 2x512 RAM @ 400

Dual Raptors @ RAID0

6800GT @ 400/1100

βγάζω σκορ στο Aquamark περίπου 71500. ’μα κλοκάρω τον FX στα 2500 πιάνει περίπου 72Κ. Μου φαίνεται ότι εσύ έπρεπε να βγάζεις κοντά 80Κ, είναι πολύ λίγα τα 68Κ. Δοκίμασε με drivers 77.72 και 77.19 μπας και δεις διαφορά.

Τώρα έχω αρχίσει και ανησυχώ περισσότερο.... ουφ...

edit: είδα στο site της aquamark που λέει ότι για καινούργιο hardware συνιστάται στους users να εγκαταστήσουν ένα dll που δίνει γιατί δείχνει λάθος χρονισμούς και κάτι τέτοια. Λέτε να φταίει αυτό;

Αρχική απάντηση από tigrakas [Σήμερα, στις 12:03]

Τώρα έχω αρχίσει και ανησυχώ περισσότερο.... ουφ...

edit: είδα στο site της aquamark που λέει ότι για καινούργιο hardware συνιστάται στους users να εγκαταστήσουν ένα dll που δίνει γιατί δείχνει λάθος χρονισμούς και κάτι τέτοια. Λέτε να φταίει αυτό;

Χμμ.., δοκίμασέ το, δε χάνεις τπτ. Πάντως για καλύτερα και πιο σίγουρα αποτελέσματα βρες κανα 3DMark (όποιο να ναι) και τρέξτο, τουλάχιστον να είσαι βέβαιος αν το πρόβλημα είναι στην κάρτα (κακό) ή στο Aquamark (στ' @@ σου :D )

tigrakas, να ξέρεις οτι όλα τα benchmarks που βλέπεις είναι με τις ρυθμίσεις της κάρτα στα "Performance settings".

Tρέχεις στα Performance ή όχι.

Επίσης δοκίμασε να βάλεις τους 77,72 που θεωρούνται αρκετά γρήγοροι.

Το fix της Aquamark δεν έχει καμμία σχέση με τις επιδόσεις.

tigrakas, να ξέρεις οτι όλα τα benchmarks που βλέπεις είναι με τις ρυθμίσεις της κάρτα στα "Performance settings".

Bravo. Πολυ πιθανο να ειναι αυτο.

Για τσεκαρε το αυτο, ρυθμισε τους ΝVIDIA για maximum performance...

οσο για το 3δμαρκ το 01 μετραει πολυ συστημα, το 03 λιγο, το 05 σχεδον μονο gfx....

Όπα όπα. Παίδες συγχωρήστε με αλλά είμαι πολύ newφης σε geforce series και δεν τα ήξερα αυτά τα κολπάκια. Μπορείτε να με κατατοπίσετε λίγο; στα settings είδα κάπου απόδοση/ποιότητα και κάτι τέτοια άλλα δεν τα έχω πειράξει είναι default. Που κάνω αυτή τη ρύθμιση; αν υπάρχουν και τίποτα άλλα τέτοια που πρέπει να προσέξω παρακαλώ αναφέρετε ότι μπορείτε. Ξανα υπερευχαριστώ

Bravo. Πολυ πιθανο να ειναι αυτο. Για τσεκαρε το αυτο, ρυθμισε τους ΝVIDIA για maximum performance...

Σημείωση: Εγώ τα 72Κ τα βγάζω με Very High Quality settings, άμα βάλω Max Performance το κόβω για κανα 75Κ...

οσο για το 3δμαρκ το 01 μετραει πολυ συστημα, το 03 λιγο, το 05 σχεδον μονο gfx....

Δεν έχει σημασία ποιο θα βάλει, σημασία έχει σε αυτό που θα βάλει να βγει ένα σωστό σκορ. Εννοείται ότι καλύτερο είναι για την κάρτα το 2005, μετά το 2003 και τέλος το 2001.

στα settings είδα κάπου απόδοση/ποιότητα και κάτι τέτοια άλλα δεν τα έχω πειράξει είναι default.

Aρα μαλλον αυτο ειναι. Σε default δεν ειναι full performance. βαλτο "μεγιστη αποδοση"

@gnzp : Για αυτο μου φανεικε λιγο χαμηλο το σκορ σου. Τα benches μετριουνται σε max-performance..not sure but 80-85 σε κοβω παρα 75...

Μακάρι παιδιά να πάνε όλα καλά με αυτή τη ρύθμιση. Εγώ όμως επειδή πάντα με κυνηγάει το διαολάκι μέσα μου. Σε περίπτωση που κάτι παίζει από θέμα hardware (χτύπα ξύλο) μπορώ να κάνω τίποτα;

Αρχική απάντηση από stefanos9 [Σήμερα, στις 12:37]

Aρα μαλλον αυτο ειναι. Σε default δεν ειναι full performance. βαλτο "μεγιστη αποδοση"

@gnzp : Για αυτο μου φανεικε λιγο χαμηλο το σκορ σου. Τα benches μετριουνται σε max-performance..not sure but 80-85 σε κοβω παρα 75...

Τα benches μετριούνται με 1002 τρόπους για να βγουν ακόμα πιο ψηλά (ειδικά στο aqua κερδίζεις marks με εκατοντάδες τρόπους), εγώ ποστάρω τα max quality γιατί εκεί μου φαίνεται πιο "δίκαιο" καθότι δε θα παίξω κανένα game με max performance. Όσο για το 80Κ, δεν ξέρω, πολύ μου κάνει, θα δω σε κανα 20ήμερο που θα ανέβω Salonica.

Αρχική απάντηση από tigrakas [Σήμερα, στις 12:39]

Μακάρι παιδιά να πάνε όλα καλά με αυτή τη ρύθμιση. Εγώ όμως επειδή πάντα με κυνηγάει το διαολάκι μέσα μου. Σε περίπτωση που κάτι παίζει από θέμα hardware (χτύπα ξύλο) μπορώ να κάνω τίποτα;

Δεν είναι η ρύθμιση tiger, εγώ βγάζω καλύτερο σκορ με χειρότερη κάρτα και max quality, δοκίμασε κάποιο άλλο bench, επιμένω. Αν παίζει hardware, στέλνεις την κάρτα πίσω και σου φέρνουν καινούρια.

Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 12:49]

Αν παίζει hardware, στέλνεις την κάρτα πίσω και σου φέρνουν καινούρια.

Με τι όμως αιτία ότι δε μου βγάζει ξέρω γω καλό score στο aquamark? επειδή δε ξέρω τι παίζει για αυτό ρωτάω αν θα γίνει δεχτή αυτή η αλλαγή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.