Jump to content



ΒΟΗΘΕΙΑ


ΔΗΜΗΓΙΑ12345

Recommended Posts

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ FORUM ΑΥΤΟ!!

ΕΧΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ CPU AMD 2800+ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ 256Mb / 266MHz. ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ 133MHz. (ΑΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΑ 133MHz). ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΤΑ 266MHz? ΣΗΜΕΙΩΝΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΗΤΡΙΚΗ MSI K8N.

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ E-MAIL:

dhmhtrhsel_diablo@yahoo.gr

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ήρθες στο forum του thelab, αρχικά μην γράφεις με κεφαλαία γιατί αυτό σημαίνει ότι φωνάζεις ;) Όσον αφορά τη μνήμη μην ανησυχείς καθόλου, η μνήμη σου τρέχει κανονικά στα 266Mhz απλώς όταν ξεκινάει το σύστημα αναφέρει την πρωτογενή συχνότητα του διαύλου που είναι 133 επειδή όμως η μνήμη είναι DDR (Double Data Rate) το 133 ουσιαστικά διπλασιάζεται και έτσι προκύπτει η ουσιαστική συχνότητα των 266ΜΗz.

Link to comment
Share on other sites

σορρυ για τα κεφαλαία είμαι νέος και θα μάθω...(πλάκα κάνω). να ρωτήσω όμως. Έβαλα στον η/υ μου τα xp me sp-2 τα ελληνικα και διαπίστωσα οτι το σύστημα είναι πιο βάρυ, σε σχέση με τα αγγλικά που είχα πριν. Μήπως η μνήμη που εχω δεν είναι αρκετη και θα πρέπει να παρω π.χ. 512Mb / 400MHz?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες παράμετροι που καθορίζουν την ταχύτητα και την απόκριση που θα έχεις από το σύστημά σου. Τώρα το SP2 γενικά δίνει μια πιο βαριά αίσθηση σε μερικά πιο αργά συστήματα αλλά ειδικά στο δικό σου σύστημα λόγικα πρέπει να τρέχει σφαίρα είτε το ένα είτε το άλλο XP που έβαλες.

Σαφώς η προσθήκη της μνήμης που αναφέρεις θα βοηθήσει σημαντικά στον τομέα της ταχύτητας γιατί στο κάτω κάτω όσο περισσότερη και όσο ταχύτερη μνήμη έχεις με τα XP τόσο το καλύτερο.

Επίσης αν αναβαθμίσεις τη μνήμη σου να πάρεις 2 x 256 dimmάκια για να τα βάλεις σε dual channel που υποστηρίζει η μητρική σου

Link to comment
Share on other sites

δηλ να πάρω 2 μνημες των 256Mb η κάθε μια?

εντάξει χέρω οτι αν πάρω 512Mb /400MHz δεν μπορει η παλία μνήμη να δουλεύει στη συχνότητα της νές μνήμης (δηλ 400MHz) αρα θα δουλέουν και οι 2 στα 266, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

με τις τιμές που χουν, ή δώσε 100 ευρώ και πάρε 1giga, ή δώσε 50 και πάρε ένα stick των 512 και μελλοντικά παίρνεις άλλο 1.

για να δουλέψει η παλιά με την καινούρια πρέπει να ταιριάζουν και τα timings, γενικά καλό είναι να μην μπλέκεις τις μνήμες, σε κάθε περίπτωση κατέβασε www.memtest86.com να δεις αν βγάζουν λάθη οι μνήμες σου;)

η μνήμη σου σωστά δουλεύει, ισχύει ότι σου είπε ο SirGeorge:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.