Jump to content

απεσταγμενο νερο

magicman

Recommended Posts

το απιονισμένο δεν είναι τόσο στάνταρ διαδικασία.

η ποιότητα του νερού εξαρτάται από την ποιότητα της στήλης και από την ταχύτητα ροής.

όσο χαμηλότερη η ροή τόσο το καλύτερο.

και μένα πολύ περίεργο μου είχε φανεί να έχει τόσα άλατα, αλλά γενικά οι περισσότεροι το λένε ότι με το απιονισμένο έχουν ασπρίλες. μικροοργανισμοί δεν παίζει πιστεύω να είναι, είχαν εντελώς κρυσταλλική υφή αυτά που μου χε βγάλει εμένα + είχα βάλει και bedadin.

δεν έχω ιδέα πάντως για συγκεντρώσεις αλάτων σε απιονισμένο - απεσταγμένο - δισαπεσταγμένο ( ή 3d που λέει κι ο πτυχιούχος:p ), και τι απ' αυτά είναι δυσδιάλυτα, τι ευδιάλυτα κλπ.

Πάντως όταν ξαναλλάξω κι εγώ νερό, θα βάλω 3d. Το απεσταγμένο το χω πάρα πολύ καιρό (από τότε που συζητάγαμε το προηγούμενο thread) και μέχρι στιγμής είναι άψογο. Κάποιες πολύ λίγες ασπρίλες που έχω σε μερικά σημεία των σωλήνων, οφείλονται μάλλον σε νερό βρύσης που είχε ξεμείνει στο κύκλωμα;)

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

την απαντηση "την πεταξες" την παρακαμπτω με μεγαλοπρεπεια

δεν θα μπω σε διαξιφισμους απλα ο σωτηρης απαντησε για μενα

οτι λεω δεν ειναι για τι μου μου το ειπαν ή το ακουσα , τα περισοτερα ειναι αποφθεγμα εμπειριας και επιστημονικης μελετης

δικαιωμα του καθενος να με αμφησβητει

δικαιωμα μου να εχω αριστα στο μαθημα σκληροτητα νερου στο πανεπηστημιο

ευχαριστω..

ώπα μεγάλε, μην αρπάζεσαι. συζήτηση κάνουμε

το απεσταγμένο σίγουρα δεν έχει ιόντα ούτε οτιδήποτε άλλο μέσα, αυτό σημαίνει απόσταξη.

το απιονισμένο μπορεί να έχει άλατα είτε δυσδιάλυτα είτε από κακή διαδικασία απιονισμού.

δεν αρπαχτηκα

η αποσταξη πετυχαινει καθαροτητα εκμεταλλευομενη το γεγονος οτι μερικα στοιχεια που υπαρχουν στο νερο δεν μπορουν να ανεβουν με την μορφη ατμου

αρα οτι ΔΕΝ ανεβαινει με την μορφη ατμου δεν κατεβαινει κιολας κατα την φαση της συμπυκνωσης

και ετσι το νερο καθαριζεται

αληθεια , γιατι αραγε να μην ειχαμε στην ΕΥΔΑΠ αποστακτηρες να μας κανουν το νερο τοσο λαμπικο?

προφανως γιατι η αποσταξη φαινεται τελεια αλλα δεν ειναι πανακεια

με λιγα λογια οταν το νερο βραζει μπορει να μεταφερει στους ατμους του πολλα πραγματα τα οποια μετα κατα την συμπυκνωση κατεβαινουν στο "απεσταγμενο " κατα ταλλα νερο

αποκλειεις το γεγονος να εχει συμπλοκα ας πουμε το απεσταγμενο νερο?

οτι εχει σημειο τηξης 100-120 βαθμους και κατω , θα περασει μεσα αποτην στηλη μαζι με το ωραιο το νερακι μας

η αποσταξη δεν ειναι επιλεκτικη μεθοδος , ειναι χοντρικη μεθοδος , γιαυτο προτεινα απιονισμενο (στηλες ρητινης) και αποσταξη στο καπακι

οντως συζητηση κανουμε και εγω δεν τσακωνομαι με κανενα

δεν εμφανιστηκα ποτε ειρωνικος , αλλος το εκανε...:D :D

παντως να πω οτι αν ποτε εχετε καθαρισει μπλοκ με αλοιφες ειδικες , ψυγειο κτλ ή αν εχετε λαδωσει κανενα αξονα στην αντλια και εχει μεινει καθολου υπολειμα , αμεσως γινεται ασπριλα με το που αναμιγνυονται το πεπιεσμενο νερο με οτιδηποτε υπαρχει στο κυκλωμα

και αυτο που ειπε ο σωτηρης ειναι σωστο , υπολειμα νερου βρυσης ειναι επισης θανατος

συνεχιζω να μην βλεπω σαν λυση κατι καλιτερο απο 9 φορες απεσταγμενο-απιονισμενο για ιατρικη χρηση που ειχαμε και στο νοσοκομειο

1 λιτρο ή 1 μισολιτρο φτανει και περισσευει

εξακολουθω να στηριζω και το υγρο της coolermaster

:hi: :hi: :hi: :T:

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Χθες, στις 15:10]

αληθεια , γιατι αραγε να μην ειχαμε στην ΕΥΔΑΠ αποστακτηρες να μας κανουν το νερο τοσο λαμπικο?

προφανως γιατι η αποσταξη φαινεται τελεια αλλα δεν ειναι πανακεια

γιατί δεν χρειάζεται. ο ανθρώπινος οργανισμός παίρνει από το νερό άλατα (ή καλύτερα ιόντα :hehe: :hehe: :hehe: ) που τα χρειάζεται.

δεν διαφωνώ για τα περί συμπλόκων κτλ αλλά μου φαίνεται ότι είναι υπερβολικά λίγα σε ένα μέτριας ποιότητας απεσταγμένο νερό. καθαρά διαισθητικά αυτό. νομίζω ότι πιό σημαντικό είναι να βρεις κάποιον πολύ αποτελεσματικό τρόπο να καθαρίσεις εσωτερικά το μπλοκ και την αντλία αλλά και τους σωλήνες από την σκόνη-βρώμα-ρινίσματα που έχουν καθίσει εκεί μέσα και σίγουρα είναι περισσότερα από τα πιθανά δυσδιάλυτα άλατα-σύμπλοκα στο απεσταγμένο νερό.

ναι στο απεσταγμένο είναι σχεδόν ανύπαρκτα, αυτό λέμε, στο απιονισμένο είναι που υπάρχουν. εντάξει, 8απλής απόσταξης δε νομίζω να το κάνει κανείς, μετά υπάρχουν άλλες μέθοδοι για τον καθαρισμό, εξαρτάται και από τη χρήση.

μην το ξεφτιλίζουμε πάντως, για τα υδρόψυκτα δεδομένα το απεσταγμένο είναι μια χαρά.

Το είπαμε εδώ, μερικά ποστ πιο πάνω:

Αρχική απάντηση από georgeadams

Αν θυμάμαι καλά, λεγόταν WFI (Water For Injections) :)

και εδώ, αναλυτικότερα: http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=63479#post63479 :)

Ότι νερό και αν βάλετε άλατα θα δημιουργηθούν πάλι. Έκανα δοκιμή με ορό τον καθαρό γιατί υπάρχει και με άλατα και μετά από 3 ημέρες πάλι είχα θολούρα. Η μόνη λύση για μένα είναι ή απιονισμένο ή απεσταγμένο με λίγο παραφλού έως να πάρει το χρώμα του. Βασικά το θέμα είναι περισσότερο αισθητικό παρά λειτουργικό

μαλλον η καλητερι λυση μου φενετε ειναι αυτη απο την ψοφιομαστερ τα εχει ολα βαζεις και σε αναλογια 1/12,5 το uv adaptive και θα εισαι αρχοντας χορις να πσαχνεσε αλλα πλιρονοντας κατι παραπανο αλλα θα εχεις το κεφαλη σου ησιχο....

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

μαλλον η καλητερι λυση μου φενετε ειναι αυτη απο την ψοφιομαστερ τα εχει ολα βαζεις και σε αναλογια 1/12,5 το uv adaptive και θα εισαι αρχοντας χορις να πσαχνεσε αλλα πλιρονοντας κατι παραπανο αλλα θα εχεις το κεφαλη σου ησιχο....

καλύτερη λύση: απεσταγμένο. πώς αλλιώς να το πούμε? de-ionized + distilled water, πως το λέτε εσείς?

τώρα πιο θές εσύ να πιστεύεις ως το καλύτερο είναι άλλο θέμα.

Αρχική απάντηση από sotiris

καλύτερη λύση: απεσταγμένο. πώς αλλιώς να το πούμε? de-ionized + distilled water, πως το λέτε εσείς?

τώρα πιο θές εσύ να πιστεύεις ως το καλύτερο είναι άλλο θέμα.

οκ οκ πασο τρελοχειμικε

• 5 years later...

Έρχομαι 5.5 χρόνια μετά για να ξεθάψω το thread και να προσθέσω :

Το ebay πουλάει με 7 ευρώ Propylene Glycol PG USP FCC 99.8 4 oz NtWt, δηλαδή προπυλενογλυκόλη των 120 ml το οποίο μπορείτε να αναμείξετε σε ποσοστό 6% αυτού με 94% καθαρού (απεσταγμένου ή απιονισμένου) νερού. Συνεπώς συνολικά μπορείτε να παρασκευάσετε 20 ltr νερό πληρώνοντας 7+20*0.6 = 19 ευρώ απιονισμένου ή 7+20*3.5 = 77 ευρώ 8-απεσταγμένου νερού.

Για σύγκριση αναφέρω ότι το "εξοτικό" UV reactant υλικό που πουλάει η Thermaltake στοιχίζει σήμερα 15 ευρώ το λίτρο. Για 20 λίτρα θα πληρώναμε 300 ευρώ και το μόνο που δε θα είχαμε θα ήταν το 0.1 % UV τοξικού υλικού που προσθέτει η εταιρία για την αισθητική του πράγματος.... :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.