Jump to content

απεσταγμενο νερο

magicman

Recommended Posts

κοιτα το γεγονος οτι το ειχαμε συζητησει πολυ δεν σημαινει οτι ειχαμε βρει και το τελειο

προσωπικα εκτιμω παρα πολυ τουγρο της coolermaster το οποιο θα βγει και σε version 2

ειναι αντιμικροβιακο , αντισκωριακο , δεν εχει αλατα , δεν εχει ιοντα, εχει uv , ηλεκτρικα ανενεργο

θες εναμιση μπουκαλι αρα γυρω στα 15 ευρω

εχει γινει μετρηση-δοκιμη πριν απο κανα χρονο απο μελος και αποτι θυμαμαι ειχε 4 βαθμους διαφορα

σε πιο οικονομικα θα πω οτι το απιονισμενο για σιδερα ειναι μια χαρα

μην ειμαστε υπερβολικοι , θελετε τους σωληνες γιαλι για ποιο λογο? μηπως θα πιουμε νερο?

ειχαμε πει τοτε με το σωτηρακη οτι αν βρασουμε νερο που ειναι για σιδερα θα πετυχουμε και απιονισμενο και απεσταμενο αλλα εχει πολυ δουλεια

καποιος ειχε βρει οτι υπαρχει στα φαρμακεια νερο ειδικο το οποιο χρησιμοποιειται για ενεσεις

προσοχη , δεν ειναι σαν αυτο που βαζουμε στους φακους

αυτο για τους φακους ειναι φυσιολογικος ορος , δηλαδη εχει "αλατι" μεσα με σκοπο να εχει το ιδιο pH με τον οργανισμο για να μην σου δημιουργει ωσμωση

αυτο που λεω εγω ειναι νερακι του θεου

ειναι απιονισμενο , απεσταγμενο 8 φορες , δηλαδη οσο πιο ουδετερο γινεται

το πουλανε κανονικα σε αμπουλες αλλα καποιος ειχε ανακαλυψει οτι υπαρχει και σε συσκευασια λιτρου

το φαρμακειο της γειτονιας ειναι ο πρωτος σταθμος και ακολουθει ο μπακακος για οποιον ενδιαφερεται

το Betadine οντως εχει αντιμικροβιακη δραση αλλα περιεχει αρκετο ιωδιο και δεν ξερω τι συμπτωματα εχει στο μελλον

εμενα παντως το νερο μου ποτε δεν ειχε μικροβια μεσα (εχει ελεγθει στο μικροσκοπιο μου)

το οινοπνευμα τι το βαλατε? ειναι πτητικο και λογικα μετα απο λιγο καιρο θα εξατμιστει με τις θερμοκρασιες που εχουμε στο πισι

αυτα απο μενα παιδες

ανοιχτος σε καθε προταση οπως παντα

:T: :T: :T:

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από BeetleJuice

προσωπικα εκτιμω παρα πολυ τουγρο της coolermaster το οποιο θα βγει και σε version 2

ειναι αντιμικροβιακο , αντισκωριακο , δεν εχει αλατα , δεν εχει ιοντα, εχει uv , ηλεκτρικα ανενεργο

ε , οκ , ολα δικα μας τα θελουμε μου φαινεται

απλα ξεγελαστηκα γιατι ηταν μπλε και φωτιζε καλα σε φωτιζομενο κουτι

δεν το εχω στο δικο μου αλλιως θα ηξερα...

οσο για την version2 αυτο μου τοπε καποια πηγη που μιλαει με την ξενη αντιπροσωπεια της cooler master

αν δεν κανω λαθος ειχε ειπωθει σε μια εκθεση πληροφορικης στην γερμανια

μη βαρατε αδερφια

Καλά ρε θηρία και πόσο νομίζεται οτι κάνει ένας αποστακτήρας;

Αν είναι να δώσεις 15 για το νερό γιατί να μην κάνεις την καλή και να πάρεις έναν αποστακτήρα;

Δυστυχώς ο δικός μου έσπασε και δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλιώς όποιος ήθελε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αποστάξω όσο νερό θέλετε και όσες φορές θέλετε.

χεχε

τι κορμια που ειστε , αμεσως μεσα για μοντες

που λες φιλε μου dj πρωτον δεν μας ειπες που παιζεις μουσικη να σου φερουμε και το νερακι που θες χαχαχα

αμα βαλεις το υγρο το ειδικο στο νερο της coolermaster θα φωτισει

εγω ετσι λεω

γιατι το φαινομενο οτυ φωτισμου ειναι αθροιστικο , δηλαδη δεν τονοιαζει τι αλλο εχει μεσα , τα μορια θα φωτισουν ετσι και αλλιως

οσο για τον αποστακτηρα νερου δεν ξερω ειλικρινα ποσο κανει

πολυ καλη ιδεα

ριχτε τιμες

αποστακτηρα φτιαχνεις και μονος σου αλλα θα ταλαιπωρηθεις πολυ

εγω λεω τωρα το σεπτεμβρη να αγορασω εναν για τσιπουρο αλλα κανει πολυ ακριβα (300+ευρω)

βεβαια ειναι χαλκινος και ειναι σα χυτρα

αμα τον παρω μπορει να κανω κανα σκηνικο και να σας πω

κορμιααααα:clap: :clap:

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

αποστακτηρα φτιαχνεις και μονος σου αλλα θα ταλαιπωρηθεις πολυ

Εννοούσα γυάλινο αποστακτήρα εργαστηρίου.

Αυτόν δεν τον φτιάχνεις με τίποτα μόνος σου...

αν ειναι οντως απεσταγμενο τοτε εισαι καλα

γιατι οπως ειχαμε συζητησει εξαντλητικα συνηθως στα σουπερ μαρκετ πουλανε απιονισμενο

το απεσταγμενο δεν σου λεει κανεις οτι δεν εχει ιοντα

το απιονισμενο δεν σου λεει κανεις οτι δεν εχει αλατα

χαχαχα

εκεινο με το φαρμακειο που σας ειπα το κανατε?

αυτο λεει γιατι ειναι 8 φορες απεσταγμενο και απιονισμενο στην τιμη που πηρες εσυ αυτο το ΒΡ

και με το coolermaster δεν εχει ασχοληθει κανεις να μας πει εντυπωσεις?

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 18:34]

το απεσταγμενο δεν σου λεει κανεις οτι δεν εχει ιοντα

το απιονισμενο δεν σου λεει κανεις οτι δεν εχει αλατα

χαχαχα

συγνώμη αλλά τώρα την πέταξες!!! :tomato:

το απιονισμένο νερό περνάει από στήλη όπως είπε ο σωτήρης και φεύγουν τα ιόντα που έχει μέσα. το απεσταγμένο περνάει όλη τη διαδικασία της απόσταξης η οποία διώχνει οτιδήποτε μη πολωμένο μπορεί να υπάρχει μέσα στο νερό πχ σκόνη ή μικροοργανισμοί.

προφανώς όταν δεν έχει άλατα δεν έχει και ιόντα το νερό. και αυτό γιατί ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΕ ΙΟΝΤΑ... :jump: :jump:

λόγου χάρη αν ρίξει κανείς αλάτι (χλωριούχο νάτριο), NaCl, αυτό μέσα στο νερό θα διασταθεί σε ιόντα Να+ και Cl- . αλάτι σε στερεή μορφή θα υπάρχει μέσα στο νερό μόνο αν το διάλυμα είναι υπέρκορο, δηλαδή το νερό διαλύσει όσα ιόντα μπορεί και το υπόλοιπο πέσει σαν ίζημα.

η απόσταξη είναι ένα βήμα παραπέρα από τον απιονισμό...

Αρχική απάντηση από dpresv

συγνώμη αλλά τώρα την πέταξες!!! :tomato:

προφανώς όταν δεν έχει άλατα δεν έχει και ιόντα το νερό. και αυτό γιατί ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΕ ΙΟΝΤΑ... :jump: :jump:

λόγου χάρη αν ρίξει κανείς αλάτι (χλωριούχο νάτριο), NaCl, αυτό μέσα στο νερό θα διασταθεί σε ιόντα Να+ και Cl- . αλάτι σε στερεή μορφή θα υπάρχει μέσα στο νερό μόνο αν το διάλυμα είναι υπέρκορο, δηλαδή το νερό διαλύσει όσα ιόντα μπορεί και το υπόλοιπο πέσει σαν ίζημα.

η απόσταξη είναι ένα βήμα παραπέρα από τον απιονισμό...

δεν είναι ακριβώς έτσι.

υπάρχουν πολλά δυσδιάλυτα άλατα που παραμένουν και μετά τη στήλη.

(δυσδιάλυτα = δεν γίνονται ιόντα).

επίσης από προσωπική παρατήρηση, με απιονισμένο μου είχαν ασπρίσει οι σωλήνες.

με απεσταγμένο (που χω τώρα), όχι.

έχει γίνει ανάλογη συζήτηση παλιότερα, μην τα ξαναλέμε συνέχεια.

EDIT:

εδώ το είχαμε συζητήσει:)

εννοείται ό,τι σκέψεις έχεις να μας τις πεις, απλά εγώ από προσωπική παρατήρηση ξεκίνησα και μετά σκέφτηκα το θεωρητικό, οπότε καλύτερα να δεις γιατί θολώνει το απιονισμένο και όχι το απεσταγμένο;)

σωτήρη, δεν διαφωνώ για την πιθανή παρουσία δυσδιάλυτων αλάτων στο νερό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το άσπρισμα στους σωλήνες είναι τέτοια δυσδιάλυτα άλατα... πιό πιθανό θα το θεωρούσα να είναι μη επαρκώς απιονισμένο νερό παρά κάποιο δυσδιάλυτο άλας.

στο φινάλε πόσο πολλά να είναι πιά τα δυσδιάλυτα άλατα ?!?!?? :D αν ήταν να είναι τόσο ψηλή η συγκέντρωσή τους δεν θα λέγανε βάλτε στο αμάξι ή στο σίδερο απιονισμένο γιατί θα χάλαγαν γρήγορα... θα λέγανε βάλτε απεσταγμένο (μπακάλικη προσέγγιση αλλά τι να κάνουμε)

πάντως σίγουρα είναι πολύ καλύτερο να βάλει κανείς απεσταγμένο παρά απιονισμένο (ο καίλας ο μιναροχημικός έχει βάλει τριπλαπεσταγμένο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.