tigrakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2005 Χαιρετώ άπαντες,Πρόσφατα έγινα κάτοχος του thermaltake armor και θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα λεπτό ζήτημα όσον αφορά τη τοποθέτηση 2ου 12άρη ανεμιστήρα στη πρόσοψη. Εδώ και αρκετό καιρό ψαχνόμουν κατά πολύ όσον αφορά την αγορά του case και αυτό που είχα παρατηρήσει για το συγκεκριμένο case σε πάρα πολλά reviews και όχι μόνο ήταν ότι σύμφωνα πάντα με τα κατηλλημένα bays στη πρόσοψη του κουτιού μπορούσε κάποιος να τοποθετήσει έως και τρεις 12άρηδες ανεμιστήρες μπροστά. Αυτό όμως τελικά δε μπορεί να συμβεί. Αυτό που δεν είχα παρατηρήσει είναι ότι ο μπροστινός 12άρης ανεμιστήρας βιδώνει και αυτός σε cage όπως και ο 90άρης που χρησιμοποιεί για το cage των σκληρών με αποτέλεσμα να μπορεί να τοποθετηθεί μόνο ένας στη default φάση του κουτιού καθώς μόνο ένα cage στον οποίο εγκαθίσταται ο 12άρης είναι διαθέσιμο. Και σας ερωτώ εγώ τώρα...Να προβώ σε κατασκευή πατέντας όπως δικό μου cage;Υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά κάποιο είδος cage ή σφήνας το οποίο να ενσωματώνεται πάνω στο bay και να μπορείς να βιδώσεις επάνω σε αυτό έναν 12άρη (αυτή η λύση καταργεί την παραπάνω όπως καταλαβαίνεται)Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας εκ των προτέρων...
georgeadams Αύγουστος 1, 2005 #2 Αύγουστος 1, 2005 Μπορείς να πάρεις ένα drive cage της coolermaster για το stacker. Έχει ανεμιστήρα 12cm στο εμπρός του μέρος, μπορεί να χωρέσει μέχρι 4 σκληρούς δίσκους και καταλαμβάνει 3 θέσεις 5.25". Θεωρητικά είναι για το stacker αλλά μπαίνει σε ποιοδήποτε κουτί έχει ελεύθερες 3 συνεχόμενες θέσεις 5.25". Κοστίζει γύρω στα 18-20 ευρώ (μαζί με το 12ρη ανεμιστήρα)
tigrakas Αύγουστος 3, 2005 Author #3 Αύγουστος 3, 2005 καμιά ιδέα από που μπορώ να το αγοράσω; ελληνική αγορά πάντα μιλάμε.
spc Αύγουστος 3, 2005 #4 Αύγουστος 3, 2005 Αρχική απάντηση από georgeadamsΘεωρητικά είναι για το stacker αλλά μπαίνει σε ποιοδήποτε κουτί έχει ελεύθερες 3 συνεχόμενες θέσεις 5.25". Είσαι σίγουρος ότι μπαίνει χωρίς τρελές πατέντες; (δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το κόβω δύσκολο) Αρχική απάντηση από tigrakas καμιά ιδέα από που μπορώ να το αγοράσω; ελληνική αγορά πάντα μιλάμε. eshop και hac το έχουν σίγουρα
FrOsT Αύγουστος 3, 2005 #5 Αύγουστος 3, 2005 Μπορείς και απλά να τον στερεώσεις επάνω στο συρταράκι που έχει...
haris1984 Αύγουστος 3, 2005 #6 Αύγουστος 3, 2005 Αρχική απάντηση από spc Είσαι σίγουρος ότι μπαίνει χωρίς τρελές πατέντες (δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το κόβω δύσκολο); πιστευω πως θα μπαινει...αν σκεφτεις οτι πιανει ακριβως 3 θεσεις εχει ιδιο φαρδος και υψος και στο βαθος ειναι περιπου οσο ενα cd-rom...και επισης τα λαμακια που χρησιμοποιει το 4 in 3 ειναι τα ιδια με αυτα που μπαινουν στα cdrom αρα πρεπει και οι τρυπες που εχει πρεπει να κανουν για ολα τα κουτια...ευελπιστω...
spc Αύγουστος 3, 2005 #7 Αύγουστος 3, 2005 Αρχική απάντηση από haris1984 πιστευω πως θα μπαινει...αν σκεφτεις οτι πιανει ακριβως 3 θεσεις εχει ιδιο φαρδος και υψος και στο βαθος ειναι περιπου οσο ενα cd-rom...και επισης τα λαμακια που χρησιμοποιει το 4 in 3 ειναι τα ιδια με αυτα που μπαινουν στα cdrom αρα πρεπει και οι τρυπες που εχει πρεπει να κανουν για ολα τα κουτια...ευελπιστω... Το θέμα είναι πως, ακόμα και αν χωράει να μπει, δεν ξέρω πως θα βιδώσει / κουμπώσει.Τα πλαστικά λαμάκια που λες, ναι μεν είναι κοινά και για τα οπτικά αλλά το θέμα είναι ότι είναι ειδικά για να κουμπώνουν στο stacker οπότε δεν ξέρω αν θα κουμπώσουν σε άλλο κουτί (για την ακρίβεια πολύ αμφιβάλλω)
haris1984 Αύγουστος 3, 2005 #8 Αύγουστος 3, 2005 μα δεν θα μπει στο αλλο κουτι με τα λαμακια του στακερ...θα μπει με τα λαμακια του αλλου κουτιου...
FrOsT Αύγουστος 3, 2005 #9 Αύγουστος 3, 2005 Αρχική απάντηση από haris1984 μα δεν θα μπει στο αλλο κουτι με τα λαμακια του στακερ...θα μπει με τα λαμακια του αλλου κουτιου... Στο armor δεν βάζεις "λαμακια" για να μπουν οι συσκευές...
spc Αύγουστος 3, 2005 #10 Αύγουστος 3, 2005 Αρχική απάντηση από haris1984 μα δεν θα μπει στο αλλο κουτι με τα λαμακια του στακερ...θα μπει με τα λαμακια του αλλου κουτιου... Πόσα κουτιά ξέρεις που έχουν αντίστοιχα λαμάκια?????
georgeadams Αύγουστος 3, 2005 #11 Αύγουστος 3, 2005 spc, ναι, είμαι σίγουρος πως μπαίνει σε όλα. Πχ, έχω βάλει ήδη 2 τέτοια στο YY cube μου Αν βγάλουμε τις 4 μαύρες πλαστικές "ράγες" (οι 2 φαίνονται στο πλαί του cage στη φωτογραφία) που είναι για να μπαίνει στο stacker, θα δούμε πως έχει στο πλάι τρύπες για βίδες ίδιου ακριβώς τύπου και στις ίδιες ακριβώς αποστάσεις όπως τα CDROM.
FrOsT Αύγουστος 3, 2005 #12 Αύγουστος 3, 2005 Στο Armor δεν μπαίνει το παραπάνω 3 to 4...Το Armor έχει αλουμινένιες εσοχές για να στηρίζουνε οι συσκευές άρα το παραπάνω θα βρίσκει στις εσοχές...
georgeadams Αύγουστος 3, 2005 #13 Αύγουστος 3, 2005 Εσοχές που πάνω τους "πατάνε" τα CD-ROM? Αν ναι, τότε όντως δεν κάνει...
YDinopoulos Αύγουστος 3, 2005 #14 Αύγουστος 3, 2005 Ναι, αλλα με μια πενσουλα...ολα φτιαχνονται :devil:
tigrakas Αύγουστος 4, 2005 Author #15 Αύγουστος 4, 2005 Τελικά να το αγοράσω ή τσάμπα θα πάει τι λέτε; Κάποιος που να το έχει βάλει στο Armor ή στο Kandalf για να ξέρω σίγουρα;
FrOsT Αύγουστος 4, 2005 #16 Αύγουστος 4, 2005 Εγώ λέω να μην το πάρεις.Δοκίμασες να το στερεώσεις πάνω στο σηρταράκι που έχει στο κάτω μέρος της πρόσοψης το armor?
tigrakas Αύγουστος 4, 2005 Author #17 Αύγουστος 4, 2005 όχι γιατι εκεί πάνω είναι το ένα cage με τον ενσωματωμένο 12άρη. To θέμα είναι ότι πρέπει από ότι βλέπω να το πατεντάρω και δεν ήθελα ρε μ@μωτο να το πειράξω καινούργιο κουτάκι...
Athens2004 Αύγουστος 4, 2005 #18 Αύγουστος 4, 2005 τσαμπα δεν παει ..... απλα στην χειροτερη να το εχεις ξαπλα κατω στο case. .
haris1984 Αύγουστος 4, 2005 #19 Αύγουστος 4, 2005 μα αφου ειναι κατω το cage με τον 1 12αρη βαλτο ακριβως πανω απο τον αλλον ανεμιστηρα και στερεωσε το με μωνοτικη ταινια ή λιγη διπλης οψεως...
tigrakas Αύγουστος 4, 2005 Author #20 Αύγουστος 4, 2005 Θα προβώ μετά τις διακοπές στις απαραίτητες ενέργειες και θα σας ανακοινώσω τα αποτελέσματα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.