overvolt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2005 P4C800E USB Stick Bootable Με αφορμή ένα άλλο θέμα για USB Stick , ξεκινάω εδώ , ένα άκρος διαφωτιστικό θέμα , διότι διάβασα σε μια ξενόγλωσση σελίδα ¨ ΤΙΣ ΜΕΓΑ ¨ Μαμακιες για το πώς γίνετε ένα USB Stick Bootable Πρώτον , τα USB Stick είναι όλα Bootable , θέλουμε δεν θέλουμε . Κατόπιν τούτου , τα προγράμματα , για εξαγωγή και επανατοποθέτηση Boot - sectors , είναι ΑΧΡΗΣΤΑ για τα USB Stick . Και λέω ΑΧΡΗΣΤΑ , διότι τα USB Stick έχουν όλα ασφαλισμένο τον ένα και μοναδικό Boot sector που διαθέτουν , διότι εάν καταστραφεί !! ( Από Virus ή από λάθος του χρήστη ) , τότε καταστρέφετε και το USB Stick , και θα ήταν αδύνατο να το ξαναδεί το σύστημα μας . Για αυτό το λόγο και ο ¨USB Stick Boot sector ¨ είναι μόνο (Προς Ανάγνωση ) Read Only . Δεύτερον , κάθε Bootable μέσο , το μόνο που χρειάζεται είναι να περιέχει τα βασικά αρχεία συστήματος , δηλαδή με απλά λόγια το λειτουργικό σύστημα , το οποίο θα φορτωθεί στον υπολογιστή . Τα τρία απολύτως βασικά αρχεία είναι το command.com IO.sys MsDos.sys . Τα οποία με μια απλή αντιγραφή , μεταβιβάζονται στο USB Stick , χωρίς κανένα πρόβλημα . Ενώ βέβαια , υποχρεωτικά το σύστημα αρχείων πρέπει να είναι σε FAT , και όχι σε κάτι άλλο ( FAT 16 32 NTFS ) Τρίτων , και τελευταίο , οι ρυθμίσεις στο ΒΙΟΣ . Α) BIOS USB configuration / USB mass storage device configuration / Εκεί επέλεγα το USB Stick να δηλώνετε ως Floppy !! Δυστυχώς όμως δεν Μπουτάριζε , όταν το επέλεγα στο Boot Menu ως μέσο εκκίνησης . Έπειτα από δοκιμές Η επόμενη επιλογή ως FORCED FDD , Πραγματικά δούλεψε , και πλέων είμαι στην ευχάριστη θέση , να γράφω αυτές τις γραμμές γεμάτος ικανοποίηση . Τέλος , θα ήθελα να συμβουλέψω , να μην χρησιμοποιήσετε το USB Stick για BIOS Update .. Δεν ξέρω εάν κρύβει κινδύνους διότι δεν το δοκίμασα ακόμα .. Και το λέω αυτό διότι στο DOS , το USB είναι ένα εικονικό μέσο , και τα DOS flashers , ίσως να εμποδίζονται στο να λειτουργήσουν σωστά . Και επίσης , λόγο ότι στο BIOS Update , το πρώτο πράγμα που γίνετε είναι η διαγραφή του BIOS ROM , Mε πιθανό αποτέλεσμα , να χαθεί η σύνδεση με το USB Stick , και έτσι να μείνουμε στα ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ .. :whistling Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για το νέο μου Floppy, 512MB .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 31, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Αρχική απάντηση από overvoltΠραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για το νέο μου Floppy, 512MB .. LOL !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 31, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 το read only του boot sector πως το ενοεις? σαν attribute του filesystem η σαν hardware ειναι read only? Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιούλιος 31, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 hardware read only Η , USB Stick flash Rom , ειναι γραμενη απο το εργοστασιο. Και το μονο προγραμμα που την επαναενγραφη ειναι το εργοστασιακο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 31, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Αρχική απάντηση από overvolt hardware read only Η , USB Stick flash Rom , ειναι γραμενη απο το εργοστασιο. Και το μονο προγραμμα που την επαναενγραφη ειναι το εργοστασιακο . δεν ειναι ακριβως ετσι ... μπορει απο το εργοστασιο να ειναι φορμαρισμενα με FAT και να ειναι και Bootable αλλα τα δεδομενα αυτα μπορεις να τα αλαξεις το οτι ειναι κατι Bootable σημαινει οτι εχει γραμμενες καποιες συγκεκριμενες τιμες στο προτο sector του πρωτου track του πρωτου head το οποιο ειναι ενα μερος του αποθηκευτικου χωρου του usb stick και οχι καποιου ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιούλιος 31, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Δεν μας τα λες καλα μαστορα ..... Εδω μιλαμε για MEMORY STICK .. Ασε οτι ξερεις για τα υπολοιπα , εδω ειναι ενας αλλος πλανητης , με νεους ορους . Οι μονες δυνατοτητες που εχει ο χρηστης στα MEMORY STICK ειναι : 1) Format ( ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ BOOTABLE ) 2) προστασια δεδομενων ( Read only - Hardware με το διακοπτάκη ) 3) Ορισμο PassWord ( απο software ) 4) Δημιουργεια Φανερων ή Κρυφων προστατευεμενων διαμερισματων ( απο software ) . 5) Τιποτα αλλο , που να κτυπιεσε σαν ΧΤΑΠΟΔΙ :D Τελος μερικα εχουν και ελενγχο με δακτυλικο αποτυπωμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 31, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 στειλτο μου με εξοδα στον παραληπτη και θα στο στειλω με δικα μου εξοδα πισω... αν βρεις boot sector γραψε μου.δηλαδη μου λες οτι εκτος απο windows και συγκεκριμενα FAT δεν μπορεις να Bootαρεις με αλλο FS... οχι τιποτα αλλο, αλλα ο κωδικας ειναι διαφορετικος για το boot sector καθε FS Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιούλιος 31, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 01:49] στειλτο μου με εξοδα στον παραληπτη και θα στο στειλω με δικα μου εξοδα πισω... αν βρεις boot sector γραψε μου. δηλαδη μου λες οτι εκτος απο windows και συγκεκριμενα FAT δεν μπορεις να Bootαρεις με αλλο FS... οχι τιποτα αλλο, αλλα ο κωδικας ειναι διαφορετικος για το boot sector καθε FS ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ BOOTSECTOR στα MEMORY STICK με τον τροπο που εσυ το εννοεις .. Ενα ολοκληρο ολοκληρομενο τσιπακι , μας κανει το χατηρι , στο να προσομοιωση εργασιες που θα εκανε ενας software controled Bootsector . Ο Bootsector δεν βρησκετε μεσα στο φυσικο χωρο του MEMORY STICK ( 512ΜΒ) . Βρισκετε μεσα σε ολοκληρομενο τσιπακι . Ισως αυτο ειναι η μονη ομοιοτητα με τους σκληρους δισκους , ΑΛΛΑ μονο θεωρητικα. Οι σκληροι δισκοι εχουν την ιδιοτητα να κρατουν δυο αντιγραφα του Bootsector , για περιπτωση καταστροφης του πρωτου αντιγραφου , ΩΣΤΕ να μπορεσουμε να επαναφερουμε το δευτερο . Το Bootsector στους σκληρους δισκους ειναι Ολοκληρωτικα Software Controled . TA MEMORY STICK , Εχουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ BOOTSECTOR , και ειναι κλειδωμενος απο το εργοστασιοοοοοοο !! Οσο για το FAT ( File system) , απλα επιλεγουμε για λογους συμαβατοτητας το FAT , διοτι ειναι το φυσικο ( File system) του MSDOS . Καμια εκδοση του MSDOS , δεν βλεπει NTFS . Αρκετα ειπα , αντε ανοιξτε και κανενα βιβλιο , για τις λεπτομερειες .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 31, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Βαριεμαι να γραφω καμια 50αρια γραμμες τωρα... το πρωι.(σε παρακαλω ομως πες μου σε πιο βιβλιο διαβασες αυτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Ιούλιος 31, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Καλη η ερωτηση .. Υπαρχη μια αμερικανικη ενωση , η οποια χοριγη την αμερικανικη πιστοποιηση Α+ ( Αλφα Πλας ) . Υποχρεωτικη πιστοποιηση για να ακουμπας υπολογιστη ως μονταδορος . Οι καθηγητες τους ειναι απο ολο τον κοσμο , εγω εχω το βιβλιο ενος Ιαπωνα , το οποιο κυκλωφορει στην Ελλαδα σε μεταφραση . Ειναι λιγακι ακριβο , αλλα αξιζει. Εχω λοιπων και Α+ πιστοποιηση , Και στο Basic prinsipals of computers KAI A+ στο Νetwork Basics . Και τελος Microsoft MSCE Windows 2000 Server Πιστοποιηση . Αλλη ερωτηση ? :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 31, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Αρχική απάντηση από overvoltΕχω λοιπων και Α+ πιστοποιηση , Και στο Basic prinsipals of computers KAI A+ στο Νetwork Basics . Basic το ενα , Basic το αλλο ... τιτλο δεν ειπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Αύγουστος 6, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2005 Νομιζω , οτι ειπα αρκετα .. Για το κυριο θεμα . Αμα θελεις περισοτερες πληροφοριες για μενα , να σου στειλω με Φαξ το βιογραφικο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Αύγουστος 7, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 Αρχική απάντηση από overvolt Αμα θελεις περισοτερες πληροφοριες για μενα , να σου στειλω με Φαξ το βιογραφικο μου. LOLLLLLLLL Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Αύγουστος 7, 2005 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 2 x LOLLLLLLLL Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Αύγουστος 7, 2005 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 καρα-LOLLLLLLL:hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 7, 2005 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2005 Αρχική απάντηση από overvoltΥπαρχη μια αμερικανικη ενωση , η οποια χοριγη την αμερικανικη πιστοποιηση Α+ ( Αλφα Πλας ) . Υποχρεωτικη πιστοποιηση για να ακουμπας υπολογιστη ως μονταδορος . Οι καθηγητες τους ειναι απο ολο τον κοσμο , εγω εχω το βιβλιο ενος Ιαπωνα , το οποιο κυκλωφορει στην Ελλαδα σε μεταφραση .Ειναι λιγακι ακριβο , αλλα αξιζει.Εχω λοιπων και Α+ πιστοποιηση , Και στο Basic prinsipals of computers KAI A+ στο Νetwork Basics .Και τελος Microsoft MSCE Windows 2000 Server Πιστοποιηση . Η ταχύτητα με την οποιά αλλάζουν τα χαρακτηριστικά στο hardware των υπολογιστών δεν καλύπτεται με καμία πιστοποίηση. ’ρχισε να παίζεις με το hardware διότι οι πιστοποιήσεις δεν λένε τίποτα.Τώρα αν δεν κάνω λάθος το FAT είναι ο κανόνας για partitions μέχρι 512ΜΒ. Αν πάρεις μια... δισκετούλα του 1GB δεν αποκλείεται να δεις Fat32.Βασικά κάποτε είχα περάσει μια mini έκδοση των Windows Me σε ένα USB ρολόι με 256ΜΒ μνήμης flash. Η εγκατάσταση είχε γίνει σε σκληρό και μετά από την επέμβαση του 98lite και κάποια πετσοκόματα ακόμα το λειτουργικό επιανε 100ΜΒ. με την βοήθεια του ghost μεταφέρθηκε στο ρολογάκι. Μόνο με εξομοίωση πάντως USB HD μου είχε δουλέψει εμένα. Νομίζω όσον αφορά το BOOT από USB stick εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει το BIOS της μητρικής. Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος με το flash BIOS από stick. Αν δεν κάνω λάθος το BIOS παραμένει φορτωμένο σε κομμάτι της μνήμης. Μόνο κατά το BOOT διαβάζεται. Αν ήταν αλλιώς φαντάσου τι θα γινόταν κατά το φλασάρισμα ΒΙΟS στα Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Αύγουστος 14, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2005 Αρχική απάντηση από yanni [07-08-2005 11:54] Η ταχύτητα με την οποιά αλλάζουν τα χαρακτηριστικά στο hardware των υπολογιστών δεν καλύπτεται με καμία πιστοποίηση. ’ρχισε να παίζεις με το hardware διότι οι πιστοποιήσεις δεν λένε τίποτα. Τώρα αν δεν κάνω λάθος το FAT είναι ο κανόνας για partitions μέχρι 512ΜΒ. Αν πάρεις μια... δισκετούλα του 1GB δεν αποκλείεται να δεις Fat32. Βασικά κάποτε είχα περάσει μια mini έκδοση των Windows Me σε ένα USB ρολόι με 256ΜΒ μνήμης flash. Η εγκατάσταση είχε γίνει σε σκληρό και μετά από την επέμβαση του 98lite και κάποια πετσοκόματα ακόμα το λειτουργικό επιανε 100ΜΒ. με την βοήθεια του ghost μεταφέρθηκε στο ρολογάκι. Μόνο με εξομοίωση πάντως USB HD μου είχε δουλέψει εμένα. Νομίζω όσον αφορά το BOOT από USB stick εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει το BIOS της μητρικής. Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος με το flash BIOS από stick. Αν δεν κάνω λάθος το BIOS παραμένει φορτωμένο σε κομμάτι της μνήμης. Μόνο κατά το BOOT διαβάζεται. Αν ήταν αλλιώς φαντάσου τι θα γινόταν κατά το φλασάρισμα ΒΙΟS στα Windows. 1) πιστοποιήσεις δεν λένε τίποτα. Μαλλον κανεις λαθος , αλλα οπως αγαπας . Μακαρι μια μερα να με αξιωση ο θεος να παρω την CISCO , μηπως καταφερω να πιασω καμια θεσουλα στο δημοσιο . 2) FAT - FAT32 , δεν ειναι θεμα μεγεθους , αλλά θεμα αναγνωρισης απο το λειτουργικο .... Βλεπε Win98 second edition . Διαφορα στην πραξη η μειωση του SLACK space ...... Βλεπε Cluster Size 3) Flash Bios ... Μπορει να εχεις και δικαιο για φλασαρισμα μεσο Stick , απλα εγω ανησυχω .. Βεβαια τωρα που η FLASH ROM στη μητρικη ASUS P5AD2 εφτασε στο μεγεθος των 2ΜΒ , δεν βλεπω πως θα γινονταν η δουλεια απο δισκετα ?? Φιλικα Κυριακος Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 14, 2005 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2005 1) Μην νομίζεις ότι δεν έχω πιστοποιήσεις και εγώ στην κατοχή μου ώστε να τις απαξιώνω έτσι απλά. Αλλά το τι έχεις κάνει και το τι γνωρίζεις μετράει. Όχι το τι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ γνωρίζεις. Αυτό δεν μετράει ιδιαίτερα. Αλλά θα τα δεις και μόνος σου αυτά.2) Δεν ξέρω λεπτομέριες. Αυτό που ξέρω είναι ότι για μεγέθη μικρότερα των 512ΜΒ το default είναι fat και από εκεί και πάνω fat32.3)2Mbit όχι MBytes, εκτός και αν η ASUS έχει φορτώσει τα άντερά της στο BIOS της εν λόγο μητρικής. Δεν βάζουν και κανένα mini Λινουξάκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Αύγουστος 19, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2005 Αρχική απάντηση από yanni [15-08-2005 00:16] 3)2Mbit όχι MBytes, εκτός και αν η ASUS έχει φορτώσει τα άντερά της στο BIOS της εν λόγο μητρικής. Δεν βάζουν και κανένα mini Λινουξάκι... ΜΒ ειναι μεγαλε ... 2000ΚΒ Το Mbit ειναι για αλλη δουλεια .. Παραλειγω να αναλαβω τα δυκτιακα στο Πανθεσαλλικο του Βολου , δεν με πειραν οι Αμερικανοι εργολαβοι , γιατι δεν ειχα Cisko . Any way .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 19, 2005 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2005 Οκ... μεγάλε. Είπαμε μπορεί να το παραφόρτωσαν. Από την άλλη βέβαια το BIOS της P5AD2 Deluxe είναι από ότι είδα 1MByte=1024ΚΒytes ( και όχι 1000) και σίγουρα όχι 2000KBytes.Τώρα τα MBits χρησιμοποιούνται παντού όπως και τα MBytes. Don't worry Όσο για την δουλειά. Αν πάρεις 2-3 πιστοποιήσεις ακόμα θα σε προσλάβουν.BTW it's Cisco αν δεν κάνω λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.