red alert Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2005 εχω αγορασει ενα sata western digital και το μοντελο ειναι wd1600js το προβλημα παρουσιαζεται οταν παω να τον διαμορφωσω μου λεει οτι ειναι αδυνατον. δεν εχω ξανασυνδεσειsata και εχω κολλησει. τι πρεπει να κανω?εγω απο το βιβλιαρακι της μητρικης διαβασα την διαδικασια και εκανα τα εξης1)κατεβασα τους drivers απο την gigabyte τους εβαλα σε μια δισκετα .2) ρυθμισα απο το bios τον δισκο σε raid 0 απο αυτα που διαβασα αυτο δεν πρεπει να επιλεξω για ενα δισκο. 3)στην εγατασταση τον xp παταω f6 εγκαθιστω τους drivers προχωραει η εγατασταση και οταν επιλεγω δισκο για να εγκατασταθουν τα xp επειδη ειναι αδιαμορφωτος ζηταει διαμορφωση και λεει οτι ειναι αδυνατον. αμα ηταν προβλημα στους driver δεν θα εβγαζε καθολου το δισκο? δεν θα τον ειχε ανογνωριση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιούλιος 31, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 Γουόου, Λοιπόν:2) ρυθμισα απο το bios τον δισκο σε raid 0 απο αυτα που διαβασα αυτο δεν πρεπει να επιλεξω για ενα δισκο. Ελπίζω να εννοείς ότι έχεις το Raid γενικώς Disabled. Ούτε Raid 0, ούτε 1, τπτ. Αν το έχεις disabled τότε σωστά το έχεις.στην εγατασταση τον xp παταω f6 εγκαθιστω τους drivers προχωραει η εγατασταση και οταν επιλεγω δισκο... Από τη στιγμή που σου βγάζει το δίσκο πάει να πει ότι τον αναγνωρίζει, άρα όλα καλά ως εδώ....και οταν επιλεγω δισκο για να εγκατασταθουν τα xp επειδη ειναι αδιαμορφωτος ζηταει διαμορφωση και λεει οτι ειναι αδυνατον. 1) Του έχεις δημιουργήσει έστω και ένα partition, μήπως ευθύνεται αυτό? Στο μενού πριν το format σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις partition (αν θυμάμαι καλά πατώντας το c) και μετά σε ρωτάει για το μέγεθoς του partition. Εκεί επέλεξε ένα μέγεθος (από default έχει όλο το δίσκο αν θυμάμαι καλά) και μετά θα έχεις ένα partition και 8MB unbuffered space. Μετά ξαναδοκίμασε για format.2) Δοκίμασες σε άλλο pc με ήδη εγκατεστημένα Windows να φορμάρεις το δίσκο? (από το My Computer δεξί στο δίσκο και format) Αν δεν πιάσει το (1) δοκίμασε αυτό μήπως γενικά ο δίσκος έχει πρόβλημα.3) Μη σε πανικοβάλλω αλλά παίζει πάντα και το ενδεχόμενο ελατωμματικού δίσκου. Γι αυτό δοκίμασέ τον και κάπου αλλού αν τπτ δεν πιάσει.Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
red alert Ιούλιος 31, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2005 συνδεω το δισκο μπαινω στα windows (εγκατεστημενα σε αλλο δισκο) και το pc σερνεται οποτε ανοιγω εξερευνηση, κολλαει μαλλον εχει bad sectors απλα θελω να το σιγουρευτω για να μην με χρεωσουν .μηπως υπαρχει καποιο προγραμμα που να τεσταρει για bad sectors Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 1, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2005 Καλημέραπριν αρχίσεις να ψάχνεις για bad sectors δοκίμασε αυτό1. απο το bios όρισε disable τις επιλογες για raid. Λογικά έχει επιλογή IDE σκέτη2. πρίν ξεκινήσεις την εγκατάσταση των windows αποσύνδεσε τον άλλο δίσκο που έχεις και άφησε μόνο τον sata και τα cd/dvd συνδεδεμένα στη μητρική 3. στην εγκατάσταση μην πατήσεις f6 και προχώρα κανονικά στο setup. αφου τελειώσει η εγκατάσταση συνδέεις και τον άλλον δίσκο. Αν θυμάμαι καλά αν ο δευτερος δίσκος (IDE) έχει και αυτός εγκατάσταση windows μάλλον θα σιυ βγάλει λάθος οτι το ntldr is missing. οπότε η σωστή σειρά αν θές και στους δύο δίσκους windows είναι πρώτα εγκατάσταση στον sata με τον τροπο που περιγράφω πιο πάνω και μετά στον IDE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Αύγουστος 1, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2005 κατέβασε το data lifeguard αν νομίζεις ότι έχει bad sector ο δίσκος από εδώhttp://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n&pid=999&swid=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.