Jump to content

Responsiveness - ωμη δυναμη AMD64 vs Pentium M(Dothan)

firefox

Recommended Posts

σε δυο συστήματα δουλεύω τελευταία. ένα αυτό τις υπογραφής με ΑMD643000+ @3800+ και ένα laptop με Celeron M 330 1.4Ghz, 256 ram ddr266 HDD 4200rpm.

το amd σύστημα πετάει από σχεδόν κάθε άποψη και είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος. το laptop σύστημα είναι πολύ πιο αργό σε σχέση με το amd. δεν τα συγκρίνω απευθείας ωστόσο θέλω να ρωτήσω το εξής και κατά βάση να πάρο απάντησης από άτομα που έχουν δοκιμάσει και έχουν άποψη περί τον παρακάτω:

ένα laptop με Ντόθαν και ένα με AMD64. πιο από τα δυο είναι ικανό να επίδειξη σημάδια ωμής δύναμης, άμεσης ανταπόκρισης χωρίς κωλύματα? στο μυαλό μου έχω την απόδοση του AMD64 desktop μου και απλά θέλω να δω πιο laptop από τα παραπάνω μπορεί να προσέγγιση σε επίδοσης καθημερινής χρήσης το desktop που έχω. η αυτονομία δεν με πολύ ενδιαφέρει.

παρακαλώ να απαντήσετε με αντικειμενικότητα χωρίς πάθη!

Αφού δουλεύεις CELERON M και ΟΧΙ Pentium M όπως και ο τίτλος του θέματός σου, ποιός ο λόγος σύγκρισης?....... ;)

Μπορείς να πάρεις Laptop με έναν FX57 και μία 7800 κάρτα γραφικών ΑΝ ΔΕ σε ενδιαφέρει η αυτονομία σε ένα Laptop(που αυτός είναι και ο βασικός σκοπός του - αλλιώς παίρνουμε Desktop - ) και όταν πάς κάνα ταξιδάκι, να έχεις παραμάσχαλα και μιά μπαταρία φορτηγού μπας και σου φτάσει για να δείς μία ταινία DVD στο ταξίδι......Χαριτολογώντας πάντα.... :D;)

Λινκ συγκριτικό......

Ε Δ Ω ......

το διάβασα όλο το link πολύ ενδιαφέρον.

τελικά ως προς το καθημερινό smoothness στα winXP και όσο αφορά άνοιγμα εφαρμογών παραθύρων κτλ. ποιος είναι καλύτερος Τurion64 η Ντόθαν? απάντηση σε αυτό δεν δίνετai ευθέως. παρόλο που ο turion έχει τον memory controller integrated ποιος υπερέχει στα σημεία που ανέφερα παραπάνω με το ίδιο βεβαια υπόλοιπο hardware?

Αρχική απάντηση από firefox [Σήμερα, στις 16:39]

το διάβασα όλο το link πολύ ενδιαφέρον.

τελικά ως προς το καθημερινό smoothness στα winXP και όσο αφορά άνοιγμα εφαρμογών παραθύρων κτλ. ποιος είναι καλύτερος Τurion64 η Ντόθαν?

Ένας γρήγορος σκληρός δίσκος ή και RAID 0 ακόμα, σε Laptop........Γιατί ΤΙ να την κάνεις τη δύναμη ΑΝ ΔΕ σε ακολουθεί ο σκληρός δίσκος?..... ;)

Αρχική απάντηση από esdee

νομιζω παντως πως στα laptop θα υπερτερουν (προς το παρον?) οι AMD σε επιδοσεις λογο dual channel.

Συμφωνώ, αλλά εκ πεποιθήσεως δεν θεωρώ την "ωμή δύναμη" ως χαρακτηριστικό φορητού.

Τώρα που το μοναδικό μου πισί είναι ο φορητός, είναι μεγάλη μαγκιά να έχω Clawhammer στα 2.2 με ένα γίγα μνήμη και 7.200 στροφές σκληρό.

Γι'αυτό τον πουλάω όμως, γιατί όταν με το καλό στήσω το πισάκι μου, ο φορητός θα γίνει Ρ-Μ όχι πάνω από 1.6-1.7, με καρτούλα λίγο καλύτερη από την onboard της Intel (9200, 5200, 6200, Χ300 κλπ) και 512 μνήμη.

Πίστεψέ με, φορητός με 39" SuperPi και 12000 3dMarks, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα για να έχεις στα γόνατα σου...

Αρχική απάντηση από Chosen

Συμφωνώ, αλλά εκ πεποιθήσεως δεν θεωρώ την "ωμή δύναμη" ως χαρακτηριστικό φορητού.

Τώρα που το μοναδικό μου πισί είναι ο φορητός, είναι μεγάλη μαγκιά να έχω Clawhammer στα 2.2 με ένα γίγα μνήμη και 7.200 στροφές σκληρό.

Γι'αυτό τον πουλάω όμως, γιατί όταν με το καλό στήσω το πισάκι μου, ο φορητός θα γίνει Ρ-Μ όχι πάνω από 1.6-1.7, με καρτούλα λίγο καλύτερη από την onboard της Intel (9200, 5200, 6200, Χ300 κλπ) και 512 μνήμη.

Πίστεψέ με, φορητός με 39" SuperPi και 12000 3dMarks, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα για να έχεις στα γόνατα σου...

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=262779#post262779

μια απο τα ιδια ... προτειμω τα λαπτοπ να ειναι μικρα με μεγαλη αυτονομια. 4sec στο superpi δεν θα με σωσουν οταν ειμαι στο δρομο η στο ξενοδοχειο!

Το laptop σου ειναι συμαντικα αργότερο λόγο του αργου δίσκου και της μικρής μνήμης...

Για γρήγορη πλοήγηση στα win η cpu δε παιζει και τόσο τραγικό ρόλο.

ουτε ειναι αυτο λόγος αναβαθμησης cpu...

Αρχική απάντηση από kaynd

Το laptop σου ειναι συμαντικα αργότερο λόγο του αργου δίσκου και της μικρής μνήμης...

οτι λεει

δεν εχω δουλέψει σε κανένα από τα δύο μηχανήματα αλλά φαντάζομαι ότι τα δύο μηχανήματα έχουν ίδιες δυνατότητες πάνω κάτω. χαμηλή κατανάλωση και μεγαλύτερη φορητότητα από τους προκατόχους τους και ότι και από τα δύο να πάρεις είναι τοπ αυτή τη στιγμή.

αν δεν κάνω λάθος όμως ο Α64 είναι πιό φτηνός, ένας γνωστός πήρε μηχάνημα με τούριον 1,8G και 1ΜΒ cache με μόλις 1200Ε ( Χ700 κάρτα και γενικά καλό μηχάνημα)

πιό σηματνικό ακόμα για μένα είναι ότι ο τούριον είναι 64bit ready. το φορητό δεν το παίρνεις για ένα χρόνο, όπως το desktop που το αλλάζεις ή το αναβαθμίζεις. στο φορητό ότι πάρεις είναι fix και όσο αντέξει τόσο το καλύτερο. γιατί λοιπόν να μην έχεις ένα μηχάνημα που θα υποστηρίζει και θα εκμεταλλεύεται τα 64 bit λειτουργικά που υπάρχουν και θα βγούν και στο μέλλον.

μνήμη - δίσκοι.

ελπίζω να μην έχεις raid στο home σύστημά σου;)

με άλλα λόγια:

Αρχική απάντηση από kaynd

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.