Jump to content

S.C.A.R - Squadra Corse Alfa Romeo

JaguarOne

Recommended Posts

S.C.A.R - Squadra Corse Alfa Romeo To έχει παίξει κανείς? Το έβαλα πριν λίγες μέρες, το παιχνίδι ειναι κορυφαίο! Συνδυασμός ρεαλισμού gran turismo (+ παθαίνει ζημιά το αυτοκίνητο) με αρκετά arcade+rpg στοιχεία... Όπως το λέει και ο τίτλος, τα μόνα αυτοκίνητα που υπάρχουν ειναι Alfa Romeo... Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις, τα γραφικά είναι πολύ ωραία με μερικές έξυπνες και όμορφα υλοποιημένες πινελιές...

Δυστυχώς μου παρουσίασε ένα περίεργο πρόβλημα... Ενώ την πρώτη φορά έπαιξε άψογα, έκτοτε έχω πρόβλημα με την ποιότητα του ήχου! Συγκεκριμμένα,βγάζει πολύ θόρυβο (jitter), και από όσο έχω καταλάβει, συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί πολλά κανάλια ήχου και προσπαθεί να τα μιξάρει (π.χ. εκκίνηση του αγώνα, 10 αυτοκίνητα δίπλα δίπλα, το καθένα βγάζει το δικά του sound effects...)... όταν έχω 1-2 το πολυ αμαξια δίπλα μου (και λιγότερα - οταν είμαι μόνος πρώτος δλδ :D ) ο θόρυβος εξαφανίζεται! Ανεξάρτητα απο το παιχνίδι έχει συναντήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα?

Η κάρτα ήχου είναι Creative Soundblaster 5.1 Digital (sb0220), τελευταιοι drivers, dx9c σε winxp pro, και μια 5700 gfx... Δεν έχω δοκιμάσει να το απεγκαταστήσω ακόμη, θέλω να δώ αμα θα βρεθεί η λύση πρώτα (ή έστω η πηγή του προβλήματος)...

Συνδυασμός ρεαλισμού gran turismo

Καλά μην τρελαθούμε κιόλας και βγάλουμε το GT ρεαλιστικό...να μου λεγες Sports Car GT ή FIA GTR να πω οκ...

με αρκετά arcade+rpg στοιχεία...

Κατ'εμέ, επιεικώς απαράδεκτη ιδέα των κατασκευαστών, άμα ήταν ο οδηγός ανίκανος να οδηγήσει ας μην τον βάζανε, όχι να ζαλίζεται, να χάνει φρένα και λοιπές αηδίες. Το θεωρώ απλά ηλίθιο.

τα γραφικά είναι πολύ ωραία με μερικές έξυπνες και όμορφα υλοποιημένες πινελιές...

Καλά είναι, υπάρχουν και (πολύ) καλύτερα.

Δυστυχώς μου παρουσίασε ένα περίεργο πρόβλημα... Ενώ την πρώτη φορά έπαιξε άψογα, έκτοτε έχω πρόβλημα με την ποιότητα του ήχου! Συγκεκριμμένα,βγάζει πολύ θόρυβο (jitter), και από όσο έχω καταλάβει, συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί πολλά κανάλια ήχου και προσπαθεί να τα μιξάρει (π.χ. εκκίνηση του αγώνα, 10 αυτοκίνητα δίπλα δίπλα, το καθένα βγάζει το δικά του sound effects...)... όταν έχω 1-2 το πολυ αμαξια δίπλα μου (και λιγότερα - οταν είμαι μόνος πρώτος δλδ ) ο θόρυβος εξαφανίζεται! Ανεξάρτητα απο το παιχνίδι έχει συναντήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα?

Από ότι διάβασα μάλλον φταίει η κάρτα ήχου σου και κάποια ασυμβατότητα με το παιχνίδι, δοκίμασε να αυξομειώσεις τους ήχους από το μενού μπας και γίνει τπτ.

Καλα, δεν είπα οτι το gran turismo ειναι ρεαλιστικο! Είπα οτι το παιχνίδι έχει ρεαλισμο σαν του gran turismo (κοινώς αν έχει παίξει κανείς gt να περιμένει περίπου τα ίδια)

Εμένα πάλι μου άρεσε η διαφοροποίηση με τα skills, δεν θέλω άλλο ένα game που "πειράζεις" το αμάξι, διότι στην πραγματικότητα δεν σε αφήνουν να πειράξεις και πολλά... ’σε που name brand driving games σπάνια δίνουν αυτη τη δυνατότητα.... μου κάνει εντύπωση που αφήσανε να παθαίνουν ζημιά κιόλας....

Αυτό με την κάρτα ήχου μου πέρασε απο το μυαλό (η συγκεκριμμένη κάρτα έχει φάει πολύ κράξιμο...) αλλα δεν δικαιολογείται τότε να δουλέψει άψογα την πρώτη φορά!

Για μένα σε street racing+brand name racing τπτ δεν πιάνει το Porsche, ούτε Alfa, ούτε Mercedes, ούτε Ford, ούτε Corvette. Στο Porsche άλλωστε πειράζεις και αρκετά το αυτοκίνητο (το downforce παίζει τεράστιο ρόλο). Αν θες παιχνίδι με πίστες αγώνων και ρεαλιστικό και να πειράζεις τα πάντα στο αμάξι το Sports Car GT αν και παλιό εξακολουθεί να μαμάει, ενώ από καινούρια τα TOCA Race Driver είναι σχετικά καλά. Τo GTR δεν στο προτείνω, γιατί όπως και το Richard Burns Rally απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό λόγω του υπερφυσικού ρεαλισμού τους.

Για την κάρτα ήχου, αν έχεις κάποιο φίλο με άλλη κάρτα (από onboard μέχρι audigy 2) δοκίμασε το παιχνίδι να δεις αν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχει απόλυτα σημασία που στο έβγαλε πιο μετά το πρόβλημα, κατά 90% για μένα είναι η κάρτα ήχου.

• 1 month later...

Τελικά η Creative έκανε το θάυμα της για άλλη μια φορά.... το πρόβλημα με την ήχο εντοπίστηκε όχι στην κάρτα αλλά στους οδηγούς!! Συγκεκριμμενα άμα ανεβάσω την ένταση στο 100% απο το Volume Control (To icon που βρίσκεται στο System Tray) ανέβαζε την ένταση στο 100% και στο Device Volume (Control Panel --> Sounds and Audio Devices) !!!!! που σε αυτό το επίπεδο βγάζει (φυσικά) Jitter....

Το παράξενο είναι οτι μια Live!Value που είχα πριν απο αυτη (με ίδιους οδηγους) δεν το έκανε αυτο, δλδ κρατούσε ανεξάρτητο την ένταση στο Volume Control και στο Device Volume.... :...:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζώα δουλεύουν σε αυτη την εταιρία.... δεν θυμάμαι μια φορά που να είναι απροβλημάτιστοι οι drivers.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.