Jump to content

62 Βαθμοί; μήπως η CPU μου ψήνεται;

tigrakas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου,

Έχθες έγινα άλλος ένας περήφανος κάτοχος Athlon 64. Η νέα μου σύνθεση περιλαμβάνει:

Athlon 64 939 3500+ Venice

Abit AN8 Fatal1ty SLI

XFX 7800GTX

WD 160GB Sata2

2x512MB Kingston

HIPPER 580W

K/B Logitech Wireless Desktop LX700

Thermaltake Armor Silver

Εχθές λοιπόν όπως καταλαβαίνετε αφού πέταξα επάνω τα dvd recordia από το παλιό μηχάνημα και ξεκίνησα να σετάρω τα XP. Κατά την εγκατάσταση το μGuru Panel μπροστά μου έδειχνε 62Βαθμούς C τη CPU? Να το εμπιστευτώ δεν είναι πάρα πολύ ρε παιδιά για να είναι αληθινό; Παρατήρησα επίσης ότι από το στήσιμο που του είχε γίνει από το μαγαζί που αγοράστηκε ότι δεν είναι ενεργά τα ανεμιστηράκια του OTES της mobo μου. Δεν το ψαξα και πολύ αυτό αλλά μήπως ξέρει κανείς να μου πει αν πρέπει να τα συνδέσω πουθενά για να δουλέψουν ή απλά να τα ενεργοποιήσω από κανά σημείο στο BIOS? Γιατί σε πρώτη ματιά δεν είδα κανά καλώδιάκι να φεύγει από αυτά. Αυτά ευχαριστώ εκ των προτέρων...

μήπως δεν πατάει καλά η ψύκτρα στον επεξεργαστή?

καλού κακού, πιάστην με το χέρι και δες αν είναι όντως ζεστή ( 60 βαθμοί είναι αρκετοί;) )

αν όχι (είναι π.χ. στους 30-40 η ψύκτρα) έχει γίνει λάθος τοποθέτηση, καλύτερα να την βγάλεις, να βάλεις εκ νέου θερμοαγώγιμη πάστα (π.χ. arctic ceramique) και να επανατοποθετήσεις την ψύκτρα;)

Aν δεις εδω

Abit is here θα ησυχάσεις καθώς υπάρχει πρόβλημα στον σένσορα πολλών ABIT. Εκτός απροόπτου (ενδεχόμενο fix σε μελλοντικο biοs update) θα μάθεις να ζεις με αυτό. :happy:

Κάνε και μια επίσκεψη εδώ http://forum.abit-usa.com/

Για τα OTES υπάρχει ρύθμιση στο bios όπου αυξομειώνεις την τάση που δίνει η μητρική ανάλογα με την θερμοκρασία. Προσωπικά επειδή κάνουν θόρυβο τα έχω στην μικρότερη δυνατή τάση. Τo fan του chipset άφησε το λίγο παραπάνω (+0.5 volt από το ελάχιστο επιτρεπτό που δίνει). Αλλά βέβαια αν δεν σε ενοχλει ο θόρυβος τα θέτεις όπου θες.

Aυτό για τις μνήμες αν δεν ασχοληθείς καθόλου με αυτές για o/c, καλό θα ήταν να το απενεργοποιήσεις τελείως γιατί είναι άχρηστο τότε, ή να βάλεις κάποιο άλλο fan.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.