Jump to content

Σοβαρό πρόβλημα boot...

yannis76

Recommended Posts

Καλησπερα!

πριν μερικές ημέρες είχα δημοσιεύσει το ακόλουθο μήνυμα:

Καλησπέρα!

"Τον τελευταίο χρόνο έχω ένα πολύ πολύ περίεργο πρόβλημα με το PC.

Γενικά έχω τη συνήθεια, αντί να πηγαίνω να κλείνω τον υπολογιστή με το ποντίκι και Shut Down, να πατάω κατευθείαν το κουμπί power και να ξεινά αυτόματα η διαδικασία του Shut Down. Από τοτε που άλλαξα σε AMD 64, τόσο με την πρώτη μητρική την Κ8Ν Νεο2, όσο και με την τελευταία την Α8Ν-Ε παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

Καμιά φορά, αφού πατήσω το κουμπί, ο υπολογιστής κλείνει πιο γρήγορα ή απότομα παρακάπτοντας την σωστή διαδικασία. Το κακό είναι ότι μετά δεν ξεκινά με τίποτα!!

Πατάω το κουμπί, ανάβουν οι ανεμιστήρες και μετά ξανακλείνει. Την πρώτη φορά που την πάτησα έτσι, άλλαξα τροφοδοτικό νομίζοντας ότι είχε καεί το παλιό. Όταν το ξαναέπαθα άλλαξα μητρική. Προχτές όμως εμφανίστηκε και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

’νοιξα λοιπόν τον υπολογιστή, έβγαλα το καλώδιο τροφοδοσίας με τα τέσσερα πιν, ο υπολογιστής ξεκίνησε, δεν σταμάτησε αλλά φυσικά στην οθόνη ήταν μια μαυρίλα. Όποτε έβαζα και πάλι το καλώδιο με 4 πιν, ανάβαν για λίγο οι ανεμιστήρες και μετά έκλεινε το PC. Προκειμένου να το λύσω αποσύνδεσα τις τροφοδοσίες των CD/DVD και ενός σκληρού και ο υπολογιστής ξεκίνησε μια χαρα!! Μετά ξανασύνδεσα τα CD/DVD κτλ και πάλι ο υπ/στης δούλεψε!"

Το πρόβλημα επαναλήφθηκε μόνο που αυτή τη φορά δεν αποσύνδεσα τίποτα, απλά κούνησα λίγο τον επεξεργαστή από την ψύκτρα και δούλεψε. Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι τον επεξεργαστή και μήπως δεν κάνει καλή επαφή για άγνωστο λόγο. Ένας ακόμα λόγος που με σπρώχνει προς τη CPU είναι το γεγονός ότι όταν βγάζω το καλώδιο τροφοδοσίας του επεξεργαστή (τετράγωνο 4pin επάνω στη μητρική) τότε ο υπολογιστής ξεκινά κανονικά χωρίς να σταματα. Βέβαια δεν δείχνει τίποτα, αλλά ξεκινά κανονικά όσον αφορά ανεμιστήρες, δίσκους κτλ. Τι λέτε; Μήπως η ψύκτρα βαραίνει υπερβολικά τη CPU?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.