BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2005 το ερωτημα απλοοταν αυξομειωνουμε την ταση σε ενα φαν αλλαζουν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ και τα κυβικα που πρεσαρει?δηλαδη στα μισα βολτ εχο την μιση ροη? ΑΚΡΙΒΩΣ?και πανω σαυτο ενα δευτερο ερωτημα συναφεςαν παρω εναν tornado ή delta και του βαλω ρυθμιστη μπορω να κατεβασω τοσο τα βολτ που να δουλευει σαν αθορυβος?και σε εκεινα τα βολτ θα δινει ροη ή δεν θα δινει τιποτα?ή αλλιως αν τον κανω να δινει τα μισα κυβικα αερα θα τα δινει με θορυβο ή σαν εναν αθορυβο?σας μπερδεψα?πιο απλαενας tornado που δινει ας πουμε 120 κυβικα αερα αμα τον κανω να δινει τα μισα θα ακουγεται σαν εναν απλο φαν που δινει 60 κυβικα ή ο tornado θα εχει παντα τον γνωστο θορυβο ακομα και στα 60 κυβικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιούλιος 28, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Είναι περίπου αναλογικά όχι ακριβώς όμως...και παλι για ενα περιορισμένο ευρος τασης...Όταν πέσεις κατω απο το 50% της ονομαστικής τασης συνήθως η απόδωση πευτει πολυ και αρκετα δυσανάλογα... Εξαρταται απο το σχεδιασμο του μοτέρ του ανεμηστήρα.Αλλά και παλι δε μπορεις να παις ότι δε θα δινει τιποτα... Δε θα δινει τιποτα στα 3V ασ πουμε που θα σταματησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Ιούλιος 28, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Νομιζω κατω απο 5 δεν δουλευει καν. Κανενα φαν.Σαν αθορυβος (ακα coolermaster silent) μπορει να μην δουλευει αλλα πολυ ησυχος σιγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούλιος 28, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 οι coolermaster σου φαίνονται αθόρυβοι?????δηλαδή τι άλλη σκουπα έχεις απάνω στο μηχάνημα????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theHitma@n Ιούλιος 28, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Εχω και εγω εναν Tornado και δεν μπορω να τον βαλω πανω γιατι κανει τρομερο θορυβο. Ετσι αποφασισα να μειωσω την ταση που παιρνει. Ετσι απο 12ν τον εκανα να παιρνει 7ν. Και παλι ομως δεν ειδα τρομερη διαφορα στον θορυβο. Παλι σαν σκουπα εκανε. Η ροη που εβγαζε στα 7ν ηταν και παλι πολυ ικανοποιητικη αλλα η φασαρια ηταν ακομα ανυποφορη. Γνωμη μου ειναι πως μονο με πανελ μπορεις να δαμασεις αυτα τα θηρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Ιούλιος 28, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Nαι τον coolermaster τον θεωρω αθορυβο. Αρκετα τουλαχσιτον. Δεν εχω κατι αλλο πανω...υδροψυκτο ολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Ιούλιος 28, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Σε ενδιαφέρει η εικόνα 5 αλλιως για περισσοτερες λεπτομέρειες κανε ενα search για AFFINITY LAWS Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούλιος 28, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 εγω παντως εχω 2 απο δαυτους τους μπλε και δεν βλεπω την ωρα να τους αλλαξω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούλιος 28, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Μιλάμε για τους coolermaster silent?Τι λέτε ρε παιδιά....Αυτούς για να τους ακουσεις απο 30 ποντους πρέπει να έχεις βιωνικό αυτί...άσε που ίσα ίσα φυσάνε λίγο αέρα....ότι πρέπει για κυψελωτό ψυγείο...Στο θέμα μας....όχι η μείωση των βολτ δεν έχει και την ανάλογη μείωση του airflow...Σκέψου ένα car που στις 6000 στροφές δίνει 150 αλόγατα...στις 3000 θα δίνει 75? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούλιος 28, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 υπερβολές....χαλαρά ακούγονται και πολύ μάλιστα για τη δουλεια που κανουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούλιος 28, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Νταξη οκ εγώ είμαι κουφός τότε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούλιος 28, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 η φασαρια ειναι διαφορετικη για τον καθενα...απλα εγω απο τους κουλερμαστερ ακουω ενα τσιριχτο απο το μοτερ πολυ απαλο μεν αλλα ενοχλητικο ειδικα το βραδυ...και ακομα και στα 5βολτ συνεχιζουν να το κανουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούλιος 28, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Ρε παιδια θα τρελαθούμε τελείως?Μιλάμε για τους ίδιους?Coolermaster silent?Εγώ στα 15volt ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ πώς γίνεται εσέις να τους ακούτε στα 12 και 5ν? Μόνο με βιωνικό αυτί.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούλιος 28, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 ρε συ λεμε για tornadoφυσικα και δεν ακουγονται οι coolermaste silent , σε στηριζω απολυταγια να γινω πιο συγκεκριμενος το παραδειγμα ειχε ως εξηςεστω οτι θελω να ψυξω το μοσφετ στην dfiμπορω να βαλω εναν 8αρη coolermaster silentμπορω ομως να βαλω και εναν tormadoστα γκαζια ,ας ακουγεται οσο θελει το tornado , δεν με νοιαζειοταν ομως θα θελω ησυχια τι θα κανω? ε , λες , θα του κοψεις βολτ !συμφωνω αλλα υπαρχει και το ενδεχομενο να του κοψω τοσα πολλα βολτ που προκειμενου να μην ακουγεται να βγαζει λιγοτερο αερα και απο τον coolermaster , αρα τσαμπα ο τορνειντοενα χειροτερο ενδεχομενο ειναι προκειμενου να μην ακουγεται να του κατεβασω τοσα βολτ που να σβησει εντελως , αρα καικαμε , παει το μοσφεταυτο ρωταοθα συμβει αυτο το τραγικο ή οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούλιος 28, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Εξαρτάται από τον σχεδιασμό της φτερωτής.....από το αν είναι ball bearing κτλ.... Μπορεί στις ίδιες στροφές να έχουν ίδια επίπεδα θορύβου αλλά 2πλάσιο airflow ...αλλά μπορεί και το αντί8ετο... Στη θέση σου θα πήγαινα "βλέποντας και κάνοντας" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Ιούλιος 29, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Μιλάμε για τους coolermaster silent?Τι λέτε ρε παιδιά....Αυτούς για να τους ακουσεις απο 30 ποντους πρέπει να έχεις βιωνικό αυτί...άσε που ίσα ίσα φυσάνε λίγο αέρα....ότι πρέπει για κυψελωτό ψυγείο...Στο θέμα μας....όχι η μείωση των βολτ δεν έχει και την ανάλογη μείωση του airflow...Σκέψου ένα car που στις 6000 στροφές δίνει 150 αλόγατα...στις 3000 θα δίνει 75? ατυχες το παραδειγμα με το ''car''!γιατι αυτο που λες οτι δεν ισχυει εδω ισχυει!δηλαδη.......αν κοιταξεις το γραφημα απο την ιπποδυναμη ενως αυτοκινητου θα δεις οτι ειναι ετσι..........δηλαδη δινει 60 αλογα στις 2000 στροφες και στις 4000+δινει ολη την ιποδυναμη!sorry για το :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούλιος 29, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads ατυχες το παραδειγμα με το ''car''!γιατι αυτο που λες οτι δεν ισχυει εδω ισχυει! δηλαδη.......αν κοιταξεις το γραφημα απο την ιπποδυναμη ενως αυτοκινητου θα δεις οτι ειναι ετσι..........δηλαδη δινει 60 αλογα στις 2000 στροφες και στις 4000+δινει ολη την ιποδυναμη! sorry για το :OT: Δεν ειναι ατυχές..... Που ξέρεις πως διαχειρηζεται τα βολτ ο ανεμηστηρας? Μπορεί από τα 10 στα 12 να έχει ΕΛΑΧΙΣΤΗ διαφορά αλλά από τα 8 στα 10 χαοτική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Ιούλιος 29, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2005 σε αυτο που λες συμφωνω αλλα συνηθως μεγαλυτερη διαφορα εχει απο τα 10στα 12 παρααπα τα 8 στα 10! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούλιος 29, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2005 εγω λεω οτι ετσι που το παμε θα καουμε ολοι μαςτωρα θελουμε και ηλεκτομηχανολογια ανεμιστηρων για να απαντηθει το θεμα...ποποοοοοχαχαπαντως αν καποιος εχει tornado μπορει να κανει μια δοκιμη να μου πει?και με delta το ιδιο ειναι...το ζητημα ειναι αν μειωνοντας τα βολτ καταφερνει να δωσει τοσο airflow και θορυβο οσο ενας coolermasterαυτο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Ιούλιος 29, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2005 noise v flow More on Reducing Fan VoltageFirst find the flow for the fan concerned. If you also know the noise spec. you can fit it on the noise/flow chart above, if not assume mid-range. Then imagine a line between the extremes shown down to the noise level you fancy. 25dBA is fairly quiet, 20dbA very quiet, below 15dBA damn near silent. Read off the flow at that noise level. Then the ratio of that flow to the flow at 12 volts will be approximately the same as the ratio of the voltage needed to 12. For example, a fan outputs 37cfm with 12 volts. Noise is quoted at 30dBA, and you want 20dBA. Following the chart, flow at that noise level will be about 24 cfm.So 37:12 = 24:V, where V is the new voltage. V = 12 x 24 / 37 = 7.8 volts.Most 12v fans will start every time with 7 or more volts supply, some are even OK down at 5v, but check first. If your calculation shows you need below 7v a better solution would be to start with a less powerful fan.A few fans will not tolerate low supply voltage fans with built-in electronics for speed control (by temperature sensor or other means) need the full voltage. Fans that send a speed signal to monitoring hardware should always be connected such that the fan ground wire goes directly to 0v, and with some BIOS there may be problems at low RPM.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.