Jump to content

Απορια για Shroud

Guest Insane

Recommended Posts

Συντομα θα αποκτησω ενα black ice extreme τριπλο για την υδροψυξη μου και εχω ξεκινησει απο τωρα να σκεφτομαι πως να κατασκεασω shroud.Η απορια μου λοιπον ειναι γιατι να μην το φτιαξω απο χαρτονι που ειναι η ποιο ευκολη και οικονομικη λυση?Σε διαφορα "How to" που εχω διαβασει κανενας δεν χρησημοποιει χαρτονι για την κατασκευη αλλα υλικα οπως φυλλα αλουμινιου,ριτινη...Δεν ειναι τοσο αποδοτικο το shroud απο χαρτονι η δεν προτημαται για αισθητικους λογους?

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι shroud από τη στιγμή που το συγκεκριμένο ψυγείο έχει βάσεις για βίδες για τους ανεμιστήρες οπότε δεν θα έχεις μεγάλα κενά ή καθόλου.Αν έχεις βάζεις λίγο μονωτική και είσαι cool

To shroud δεν το θελω για να μπορεσω να βιδωσω τα ανεμηστηρακια αλλα για καλητερη ροη του αερα.Αν τα βαλω κατευθειαν πανω στο ψυγειο,στο κεντρο απο τα fans δεν θα κυκλοφορει αερας αρα χανω,εστω και λιγο,σε αποδοση.

Αρχική απάντηση από Insane

To shroud δεν το θελω για να μπορεσω να βιδωσω τα ανεμηστηρακια αλλα για καλητερη ροη του αερα.Αν τα βαλω κατευθειαν πανω στο ψυγειο,στο κεντρο απο τα fans δεν θα κυκλοφορει αερας αρα χανω,εστω και λιγο,σε αποδοση.

Βάζεις τα fan να τραβάνε αέρα από το ψυγείο...

Ειναι και αυτο μια απορια μου.Ειναι καλητερο τα fans να τραβανε ή να "φυσανε" αερα στο ψυγειο?Δηλαδη με το shroud δεν κερδιζω τιποτα σε αποδοση σε σχεση με το να βαλω τα fans "ξερα" πανω στο ψυγειο?

βασικα αν τον παιρνει να βαλει shroud γιατι να μην το βαλει?...αν σηκωσει τουςς ανεμιστηρες 2-3 ποντους πιο ψηλα θα μειωσει κατα πολυ τις νεκρες περιοχες πανω στην επιφανεια του ψυγειου αρα θα ψυχεται μεγαλυτερο μερος του...

Ξεφυγαμε,μου φαινεται λιγο.Η αρχικη μου απορια ηταν αν για την κατασκευη του shroud μπορει να χρησημοποιηθει χαρτονι αντι για αλλα υλικα?

Μα, το Black Ice Extreme έχει ήδη shroud. Όχι μεγάλο βέβαια, αλλά έχει: ο ανεμιστήρας δεν ακουμπάει πάνω στα πτερύγια του ψυγείου αλλά απέχει 1 εκατοστό περίπου (κοιτάξτε και τις φωτο εδώ: http://www.overclockers.com/articles1140/).

Ναι, όντως είναι μικρή.

Μια εύκολη λύση για shroud είναι αν έχεις ένα παλιό ανεμιστήρα, να κόψεις το μοτέρ και τα πτερύγια του, αφήνοντας μόνο το εξωτερικό του περίβλημα. Μετά το παίρνεις και το βάζεις μεταξύ του ψυγείου και του ανεμιστήρα σου μεγαλώνοντας έτσι την μεταξύ τους απόσταση κατά 2.5cm. :)

Επειδη τυχαινει να εχω και ενα black ice pro μονο,σου λεω οτι η αποσταση που βιδωνει ο ανεμηστηρας απο τα fins του ψυγειου ειναι ισα ισα για να μην ακουμπαει πανω του.Η αποσταση που εχει για την ακριβεια,το μετρισα με χαρακα,ειναι 3,5-4mm.Δεν νομιζω αυτο να θεωριται σοβαρη αποσταση.

Καλη λυση μπορω να πω.Δεν το ειχα σκεφτει.Το θεμα ειναι οτι δεν μου περισευει κανενας ανεμηστηρας(θελω 3 για το ψυγειο) και δεν λεει να αγορασω ισα ισα για να τους κανω shroud.Οποτε ξαναγυρναμε στην αρχικη απορια......

Ναι, μπορείς όμως να αγοράσεις τους πιο φθηνούς, της πλάκας και να το κάνεις, αν δεν βρεις άλλη λύση φθηνότερη :) Και είναι και - σχετικά - καλαίσθητο (δηλαδή δεν θέλει πολύ δουλειά και προσοχή για να μην δείχνει άσχημα)...

οσο φθηνοι και να ειναι κατω απο 5 ευρω ο ενας αποκλειεται να εχουν.Οποτε 5*3 = 15+τους κανονηκους.Δεν λεει.Γιατι κανενας δεν μου απανταει σχετικα με το χαρτονι???Δεν γνωριζει κανενας?

Εσυ οταν εχεις μια απορια δεν θελεις να την λυσεις?Ειχα αυτη την απορια απο τοτε που ξεκινησα να ασχολουμε με το νερο.Χαιρετησματα απο Βολο μερια...

Πανε στο praktiker παρε τα μετρα που θελεις, και φτιαξε ενα shroud απο κοντρα πλακε. Θα σου βγει ολο μαζι καπου στα 10Ε μαζι με βιδες και γωνιες και χρωμα σπρευ για να την βαψεις. Εγω ετσι τοκανα. Πιστεψε με ειναι πολυ ευκολο. Βασικα η δικια μου θηκη ειναι τετραπλη δλδ τεσσερις θεσεις για 12αρηδες αλλα δεν την θελω μολις χθες την εβγαλα οποτε αφου μενεις θεσσαλονικη στειλε μου ενα πμ αν την θες.

Το πόσο όμορφο θα ειναι άν το φτιάξεις απο χαρτόνι εξαρταται απο τη δουλεια που θα κανεις (βάψημο κλπ κλπ)... 'οσο για την σταθερότητα πιστευω ότι αν χρησιμοποιήσιες σκληρο χαρτόνι 2,5mm παχος δε θα εχεις πρόβλημα... απλά δε ξερω κατα πόσο θα αντεξει σε πειραμματισμους... αν πέσει λιγο νερό πανω του πάει...

Δέν υπαρχουν σταθερές στο moding άν θεωρείς ότι ειναι ευκολότερο να το κανεις απο χαρτόνι φτιαξε το!

Απλά πιστευω ότι θα ειναι αρκετα ευκολότερο να το κανεις απο φύλλο αλουμηνίου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.