Jump to content

TURION vs PENTIUM M and GEFORCE GO6800 vs X800 ;

pavlaras1

CPU AND VGA.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ?  

36 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας.

Ενδιαφερομαι να πουλησω ενα απο τους υπαρχον υπολογιστες που εχω και να αγορασω εναν καινουργιο φορητο που θα εχει την δυνατοτιτα να παιζει και τα ποιο απαιτητικα παιχνιδια που βγαινουν σημερα.

Συγκεκριμενα με ενδιαφερει να εχει επεξεργαστη:

CPU: AMD TURION 64 ML-40 ή ML-37

CPU: INTEL PENTIUM M (CENTRINO) 770 ή 765

Καρτα γραφικων:

VGA: NVIDIA GEFORCE GO 6800ULTRA ή GEFORCE GO 6800.

VGA: ATI RADEON X850 ή ATI RADEON X800.

Δεν με απασχολει καθολου η τιμη παρα μονο να μην χρειαστει να τον παραγγειλω απο το εξωτερικο.

Θελω η εταιρειες να εχουν αντιπροσωπεια εδω στην Ελλαδα λογο σερβις και αναβαθμισεις.

Οποιος ξερει κατι παρακαλω να επικοινωνησει μαζι μου στελνοντας μηνυμα.

Δεκτες φωτογραφιες και διευθυνσεις απο ιστοσελιδες.

Περιμενω συντομα νεα σας.

Καλα να περνατε οτι και αν κανετε.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

νομιζω οτι Μ και Χ800 ειναι καλυτερα λογω μικροτερης καταναλωσης ρευματος αρα μεγαλυτερη αυτονομια

με αυτές τις προδιαγραφές, δες κάτι τέτοιο:

dell

δυστυχώς όμως δεν το χει το ελληνικό site.

Ευχαριστω ηδη για την γρηγορη ανταποκριση σας.

Να σας ενημερωσω οτι αν πρεπει να επιλεξω μεταξυ επιδοσεις και αυτονομια τοτε θα επιλεξω χωρις αμφιβολια της "ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ".

Αρα συμπερασμα αν ειναι ετσι αποκλειω την περιπτωση "Intel Pentium M και Ati Radeon X800"

Οσο για τον DELL XPS GEN2 τον γλκοκοιταζω εδω και 4 μηνες περιπου αλλα κατι δεν μου καθετε καλα με αυτον και πιστευω οτι μου αρμοζει ποιο πολυ ενας "AMD TURION 64 and NVIDIA GEFORCE GO 6800ULTRA ή εστω GeForce Go 6800".

Αν παντως μεσα στου επομενους το πολυ 2 μηνες δεν βρω τιποτα καλυτερο μου φαινεται θα παρω τον Dell Xps Gen2.

Ο μονος λογος που δεν μου καθεται ουσιαστικα καλα ειναι γιατι φοραει επεξεργαστη Intel Pentium M γιατι εχω ηδη εναν στα 1,5Ghz και σε επιδοσεις δεν ειναι και οτι καλυτερο ειχα μεχρι τωρα αλλα τουλαχιστον δεν κανει την φασαρια και δεν εκλυει τοση μεγαλη θερμοκρασια οπως κανει ο Pentium 4 HT 3,2Ghz.

Τωρα το καλοκαιρι οπoτε δουλευω με τον Intel P4 ή με τον Amd Athlon XP 1,8Ghz νοιωθω σαν να κανω κατι μεταξυ χαμαμ και σαουνα οταν δεν εχω σε λειτουργια το κλιματιστικο του δωματιου.

Αυτα προς το παρον και ελπιζω να βρω το μοντελο που ψαχνω.

post-2489-1416072093,8014_thumb.jpg

κοίτα, καλό είναι να σκέφτεσαι ότι σε ένα laptop η ψύξη είναι σχετικά περιορισμένη σε απόδοση, οπότε καλό είναι να μην "καίγεται".

οι pentium m γενικά είναι πολύ γρήγοροι επεξεργαστές πάντως, δε νομίζω να είναι πρόβλημα η απόδοσή τους;)

Οι Pentium M ειναι καλοι επεξεργαστες αλλα οχι οι καλυτεροι.

Οι λογοι ειναι οι εξης δεν ειναι 64bit, δεν εχουν Level 1 Cache "128KB", ενω στον "Μ" ειναι 64KB, δεν εχουν HyperTransport, δεν εχουν 800Mhz Front Side Bus και αν ενεργοποιηθει ο διαυλος ως αμφιδρομος ανεβαινει στα "1600Mhz" που στην intel δεν γινεται ουτε με σφαιρες γιατι ειναι μονοδρομος και φτανει μεχρι τα 533.

Η συνολικη επεξεργαστικη ικανοτητα στον "TURION" ανεβαινει στα "9,6GB/s" ενω στον "Μ" 4,3GB/s μονο.

Οι εντολες που υποστηριζει ειναι και "3D NOW PROFESSIONAL" ενω αυες δεν της υποστηριζει ο "Μ".

Η σχεδιαστικη θερμικη ισχυς σε εναν "TURION" ειναι "25Watt" ενω σε εναν "Μ" ειναι 27Watt.

Βασικα τωρα που το σκεφτομαι δεν υπαρχει λογος να αγορασω "Intel Pentium M" παρα μονο "AMD TURION 64".

To μονο θετικο που εχει ο "Μ" σε σχεση με τον "TURION" ειναι ενας που δεν αρκει για να τον αγορασω εχει Level Cache 2 στα 2,000ΚΒ ενω ο αλλος εχει στα 1,792ΚΒ.

Ψαχνω να βρω μανιωδως "TURION" σε συνεγασια με την "NVIDIA" και δεν βρισκω τιποτα μα τιποτα.

Πως γινεται αυτο αραγε.

Δεν μπορω να καταλαβω.

Οτι βρισκω ολα ειναι σε "ΑΤΙ" και δεν θελω γιατι αυτη εχει αλλα μειονεκτηματα σε σχεση με την "NVIDIA".

Αν δειτε τιποτα σε "TURION + NVIDIA" πειτε μου να παω να το αγορασω τρεχοντας.

:upside:

:laughing:

:clap:

:hi:

Αρχική απάντηση από pavlaras1 [Σήμερα, στις 19:07]

Οι Pentium M ειναι καλοι επεξεργαστες αλλα οχι οι καλυτεροι.

Οι λογοι ειναι οι εξης δεν ειναι 64bit, δεν εχουν Level 1 Cache "128KB", ενω στον "Μ" ειναι 64KB, δεν εχουν HyperTransport, δεν εχουν 800Mhz Front Side Bus και αν ενεργοποιηθει ο διαυλος ως αμφιδρομος ανεβαινει στα "1600Mhz" που στην intel δεν γινεται ουτε με σφαιρες γιατι ειναι μονοδρομος και φτανει μεχρι τα 533.

Η συνολικη επεξεργαστικη ικανοτητα στον "TURION" ανεβαινει στα "9,6GB/s" ενω στον "Μ" 4,3GB/s μονο.

Οι εντολες που υποστηριζει ειναι και "3D NOW PROFESSIONAL" ενω αυες δεν της υποστηριζει ο "Μ".

Η σχεδιαστικη θερμικη ισχυς σε εναν "TURION" ειναι "25Watt" ενω σε εναν "Μ" ειναι 27Watt.

Βασικα τωρα που το σκεφτομαι δεν υπαρχει λογος να αγορασω "Intel Pentium M" παρα μονο "AMD TURION 64".

To μονο θετικο που εχει ο "Μ" σε σχεση με τον "TURION" ειναι ενας που δεν αρκει για να τον αγορασω εχει Level Cache 2 στα 2,000ΚΒ ενω ο αλλος εχει στα 1,792ΚΒ.

Πολλά από τα παραπάνω είναι ανακριβή.

1)64bit θα σου είναι χρήσιμα αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις παραπάνω από 4GB RAM. Αν μου βρεις laptop που να παίρνει παραπάνω από 4GB στο κερνάω

2)Θερμική ισχύς σε P-M 21-27W και σε turion 25-35W

3)3Dnow professional είδαμε στους venice τι κέρδος έδωσε σε επιδόσεις σε σχέση με τους win (τίποτα)

και άλλα πολλά.

Λυπάμαι που στο λέω αλλά ο turion είναι αναμασημένη τροφή της AMD. Δυστυχώς δεν τόλμησε να καινοτομήσει όπως έκανε η Intel όταν κυκλοφόρησε τους P-M ενώ κυκλοφορούσαν ήδη οι P-4.

http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=turion64&page=1

Αν έχεις κάποιο άλλο link με αντίθετα αποτελέσματα θα ήθελα να το δω.

Ας τα παρουμε ολα με την σειρα ενα προς ενα.

Αγαπητε φιλε "unstoppable" ακομη δεν εχω αποφαση και οτι συμπερασματα κανω και σκεψεις που φαινονται τελικες δεν ειναι, αλλαζω λιγο πολυ αποψης καθε φορα που διαβαζω κατι σε καποια αρθρα.

Η δημοσκοποιηση γινεται για να δω τι πιστευει ο καθενας και τι σκεφτεται και τι τον ενδιαφερει περισσοτερο.

Ειναι ενα ειδος ερευνας αγορας. :)

Αγαπητε φιλε "ea6gka" η εκφραση "Οτι ναναι και αστα να πανε" δεν την καταλαβαινω για ποιο λογο την λες.

Αν εχεις την καλοσυνη να μου το εξηγησεις θα ημουν ευχαριστημενος. ;)

Αγαπητε φιλε "tristeno" βλεπω οτι εχεις καποιες βασικες και χρησιμες γνωσεις πανω σε αυτο που με απασχολη.

Σε δυο πραγματα θα διαφωνησω μαζι σου απο αυτα που ειπες και θα πω οτι αυτα που λες ειναι μεγαλες ανακριβιες.

1. Τα εχουμε περασει σε φορητο υπολογιστη AMD ATHLON 64 με 1GB RAM και πεξανε μια χαρα χωρις κανενα προβλημα αρα δεν ισχυει αυτο που ειπες για την μνημη.

Επειδη ειμαι σιγουρος οτι θα με αμφισβητησετε καποιοι απο εδω γιαυτο προετοιμαστικα και σας ετοιμασα τα εξης.

http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/evaluation/sysreqs.mspx

System requirements for Windows XP Professional x64 Edition

256 megabytes (MB) of RAM or higher recommended

1.5 gigabytes (GB) of available hard-disk space (additional space may be required if installing over a network)

CD-ROM or DVD drive

Super VGA (800 x 600) or higher-resolution video adapter and monitor

Keyboard, Microsoft Mouse, Microsoft IntelliMouse, or compatible pointing device

2. Η τεχνολογια "3D NOW PROFESSIONAL" που λες οτι τους ειδαμε στους "VENICE" δεν τους ειδαμε για 2 βασικους λογους.

α. Η εκδοση "Venice" ειναι ακομη σε πειραματικο σταδιο (beta) και επιπλεον ειναι καινουργια τεχνολογια που θελει χρονο για να εξελιχθει.

β. Τι σε χαλαει ο υπολογιστης σου να εχει και αυτην την δυνατοτητα και ας ειναι και αχρειαστη.

3. http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=turion64&page=13

Αν διαβασεις κατω κατω στο τελος της σελιδας που μου εδωσες να διαβασω γραφει τα κατωθι.

"One thing is clear, the Turion64 is the most immediate threat Intel has ever seen to date to its dominance of the mobile market."

"Ενα πραγμα ειναι σιγουρο οτι ο Turion64 ειναι η ποιο αμεση απειλη της Intel που εχει δει απο την ημερα κυριαρχια της, στην φορητη αγορα".

Αυτο τα λεει ολα.

Εχω την εντυπωση οτι τελικα εισαι οπαδος της "INTEL".

Αντε καλη συνεχεια και ελπιζω να βρω τον υπολογιστη που ψαχνω τοσο πολυ.

:clap:

:T:

Δεν είπα ότι θα έχει πρόβλημα με τα 64 Win. Απλά έχω κάνει άπειρες δοκιμές (όχι μόνο εγώ) και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι προς το παρόν το μόνο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα πλήρους εκμετάλλευσης >4GB RAM. Από εκεί και πέρα ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ άλλο παρά μόνο προβλήματα με drivers που ευτυχώς έχουν περιοριστεί.

Τώρα αυτό που λέει στο τέλος το άρθρο ότι οι φορητοί επεξεργαστές της intel που κυκλοφορούν δυο χρόνια, απειλούνται από τους turion τα λέει όλα.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα η AMD στα φορητά συστήματα.

Οκ.

Αν διαβασει ή ακουσει κανεις τιποτα για οποιονδηποτε υπολογιστη που πιστευετε οτι αξιζει και πρεπει να τον ριξω μια ματια πειτε μου γιατι ψαχνωμαι αρκετα.

Να σας ρωτησω και κατι ακομη, ασχετο με τα υπολοιπα.

Εχω εναν φορητο υπολογιστη 2 χρονων, ο οποιος ειναι FUJITSU - SIEMENS E 4010 και δεν ξερω ποσο να τον πουλησω, ποσο μου προτεινεται να τον δωσω ειναι αθεικτος με τσαντα και εχει και οτι αλλο προβλεπεται να εχει.

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο:

1) Πού βρήκες Χ800?

2) Πού βρήκες Turion με 6800 (ή Χ800)?

Ο turion είναι πιο αργός σε σχέση με τον ίδιας συχνότητας pentium-m. Ενα google δεν βλάπτει. Αλλά η διαφορά στην απόδοση αντισταθμίζεται απο την υποστήριξη των xp 64 bit. Το καλό είναι ότι πχ η acer εχει βγάλει oficial drivers για τα xp x64 και δουλεύουν ρολόι. Αρα είμαστε πολύ κοντά στην ιοθέτηση των χp 64 bit οπότε καλό θα ήταν να το σκεφτείτε και αυτό...

λογικά turion δε θα βρεις με gforce, διότι στα turion τo chipset είναι ati (στης acer τα 502x τουλάχιστον), οπότε πάει όλο μαζί πακέτο με την gpu;)

απ'την άλλη, νομίζω στα 32bit είναι πιο γρήγοροι οι dothan απ'τους turion, λόγω και των 2mb l2 cache. ( μην πιάνεις μόνο τη l1;) ) σε benchmark τύπου spi πάντως, τρώνε σκόνη οι turion;)

πάντως κάτι σαν το dell δε νομίζω να σε απογοητεύσει από άποψη ταχύτητας.

το μόνο που πρέπει να σε προβληματίζει είναι η μη υποστήριξη 64 bit (που κάποτε θα είναι το στάνταρ), αλλά μεχρι τότε ένα laptop με τις δυνατότητες που λες θα χει χάσει αρκετή από την αξία του (γενικά όπως θα ξέρεις, αξίζει να αγοράζεις κάτι που θα το χρησιμοποιείς άμεσα και όχι με βάση μακροπρόθεσμα πλάνα, τουλάχιστον στον τομέα της πληροφορικής;) )

Αρχική απάντηση από Rayden

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο:

1) Πού βρήκες Χ800?

2) Πού βρήκες Turion με 6800 (ή Χ800)?

x800 mobility έκδοση υπάρχει, δεν ξέρω βέβαια αν φοριέται πουθενά, και σε τι συνδυασμούς:p

Ναι, το ξέρω ότι υπάρχει Mobility X800, εννούσα φορητό (στην Ελλάδα, για να μην πω στην Ευρώπη) με αυτή!

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι... μάλλον ούτε και στην Αμερική!!! :)

Αγαπητε φιλε "Rayden" αυτο το topic το εφτιαξα για να συγκεντρωσω εγω καποιες απαντησεις και για να ξεκαθαρισω αυτα που γνωριζω, με αυτα που θελω και αυτα που εχω στο μυαλο μου.

Ποιο πολλες απαντησεις και εξηγησεις εχω δοσει εγω παρα εχω παρει και ακομη ακρη δεν εχω βγαλει.

Για να τα παρουμε ενα, ενα.

1. Φιλε "Rayden", φαινετε οτι δεν εψαξες ποτε και πουθενα ετσι για πλακα, για να δεις τι μπορει να υπαρχει, γιαυτο σου επισυναπτω και δυο διευθυνσεις που θα σε βοηθησουν να λυσεις την απορια σου.

α. http://www.ati.com/products/mobile.html

β. http://www.ati.com/buy/onboard/mobile/mobilityradeonx800.html

"Systems with Mobility Radeon

Προς στιγμην εχω κατασταλαξει σε 2 μοντελα.

Αυτα ειναι "ACER FERRARI 4000" και "DELL Inspiron XPS Gen 2".

Θα σας δωσω και δυο ιστοσελιδες για να ριξετε μια ματια.

"ACER" http://global.acer.com/products/notebook/fr4000.htm

"DELL" http://www1.us.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspn_xps2?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~tab=hardwaretab#tabtop

Υποψιν οτι θελω να παιζω ολα τα παιχνιδια τελεια αλλα θελω να δουλευω και πανω σε αυτο το λειτουργικο συστημα "Microsoft

Αντε παλι.

Πες τα εσυ ποια ειναι και ας μην τα αντεχει η τσεπη μου :)

Το αλλο παλι ειναι, που ξερεις τι πραγματικα αντεχει η τσεπη και τι οχι?

Εχω την εντυπωση οτι ολο θελεις να πεις κατι και να δειξεις οτι κατι ξερεις αλλα περα απο αυτο δεν βλεπω τιποτα αλλο.

Οταν θα λες παντα κατι, θα χρησιμοποιεις παντα επιχειρηματα και θα τα αιτιολογεις αλλιως δεν βγαζουμε ακρη, γιατι θα μιλαμε συνεχεια χωρις να μας βγαλει πουθενα αυτη η συζητηση.

Φιλικα Παυλος.

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.