Jump to content

Νέος Υπολογιστής (Βάλτε ένα χεράκι)

Ilias83

Recommended Posts

Ντελίριο σε έχει πιάσει με τους sata-2 (και ειδικά με τους hitachi).

Ε όχι κι έτσι. Ντελίριο μέχει πιάσει με ότι είναι πιο σύγχρονο, γρήγορο, αθόρυβο, νέας τεχνολογίας, που δουλεύει σωστά. Όχι με τα Hitachi. Αν πρόσεξες έχω Seagate σε raid0 που ναι μεν δεν είναι SATAII αλλά υποστηρίζουν NCQ και τέλος πάντων όταν τα αγόρασα ήταν ότι καλύτερο για τις ανάγκες μου. Τώρα θα έπαιρνα με κλειστά μάτια SATA II. Δεν ξέρω ποιός είναι πιο γρήγορος και αθόρυβος από τους SATA II αυτή τη στιγμή αλλά υποθέτω οτι θα είναι ή ο Hitachi ή ο WD. Και οι δύο εταιρίες μια χαρά είναι. Πάντως δεν υπάρχει κανείς SATA I πιο γρήγορος από τους SATA II αυτή τη στιγμή. Όσο για μεταχειρισμένο δίσκο θα έδινα μόνο στον εχθρό μου. Μα καλά πρόταση είναι αυτή; Μεταχειρισμένο σκληρό; Εσύ να αγοράσεις μεταχειρισμένους σκληρούς κι έλα μετά να μου πεις. Χτυπημένος θάναι που θα αντέξει κανα μήνα μόνο. Ανοησίες

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από mariosalice

Πάντως δεν υπάρχει κανείς SATA I πιο γρήγορος από τους SATA II αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα.....Δεν τολμώ καν να σε ρωτήσω πως το τεκμηριώνεις....Ας το αφήσουμε καλύτερα.

Όσο για μεταχειρισμένο δίσκο θα έδινα μόνο στον εχθρό μου. Μα καλά πρόταση είναι αυτή; Μεταχειρισμένο σκληρό; Εσύ να αγοράσεις μεταχειρισμένους σκληρούς κι έλα μετά να μου πεις.

Σε αυτό θα συμφωνήσω, αλλά βέβαια όχι για αυτόν

Χτυπημένος θάναι που θα αντέξει κανα μήνα μόνο.

τον λόγο, για τον οποίο επίσης δεν τολμώ να ζητήσω τεκμηρίωση (μιας και η καφετζού του ea6gka πιστεύω ότι θα μου δώσει ανάλογη εξήγηση).

:p

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 14:31]

Οι 74ρηδες Raptor είναι πιο αθόρυβοι από αρκετούς 7200 δίσκους....

Η χωρητικότητα είναι θέμα τεχνολογίας (όπως και στους SCSI - που ουσιαστικά είναι και οι Raptors - δεν είναι δυνατόν να έχεις 10Κ RPM και 250 GB).

Τον δίσκο αυτό τον αγοράζεις για την ταχύτητα στην αναζήτηση, η οποία είναι και αυτή που δίνει άλλον αέρα σε ένα μηχάνημα σε normal χρήση (όχι αναγκαστικά πχ μεταφορά μεγάλων αρχείων).

Και φυσικά δεν τον χρησιμοποιείς για αποθήκευση αλλά για το λειτουργικό.

Για την τιμή είναι απλό: Συνέκρινε την με έναν αντίστοιχο SCSI, βάλε και το κόστος του ελεγκτή SCSI (το SATA είναι πλέον τσάμπα) και σκέψου το.

Τώρα, αν μετά από αυτά το μέλλον εσύ το βλέπεις σε ένα πρωτόκολλο το οποίο διπλασιάζει μία διαμεταγωγή την οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα ούτε στο μισό της οι δίσκοι (εκτός RAID πάντα), πάω πάσο.

Φίλε SPC

Είναι ιδιαίτερα γνωστοί οι Raptors και τους ξέρουμε καλά και οι δυο.

Δεν χρειάζεται να συζητάμε πια γι αυτούς.

Δεν νομίζω οτι ειλικρινά θα πρότεινες raptors ή SCSI για τα παιδάκια.

Γιατί εδώ δεν μιλάμε γενικά αλλά συγκεκριμένα.

Αν ξέρεις λοιπόν κάποιον δίσκο πιο γρήγορο από τους SATA II αυτή τη στιγμή σε λογική τιμή πες τον να τον μάθουμε. Τώρα το αν φτάσανε οι σκληροί να χρησιμοποιούν όλη τη διαμεταγωγή ή όχι είναι άλλο θέμα.

Ο η/υ μου έχει 2 raptor, έναν (πλέον) FX-53, μια 6800GT και 2 μνήμες, όλα μεταχειρισμένα. Πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα απολύτως και κυρίως, τα λεφτά που έδωσα για όλα αυτά ήταν 120+210+270+190~=800 ευρώ. Τώρα το πόσο κοστίζουν αυτά κανονικά είναι άλλο θέμα. Για το αν είμαι τυχερός ή όχι που δε βγήκαν "χτυπημένα", αυτό δεν το ξέρω.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 13:24]

Η 6600gt αυτή τη στιγμή παίζει αξιοπρεπέστατα όλα τα παιχνίδια.

Το SLI είναι μια χαρά για μελλοντική αναβάθμιση. Μετά από 1 χρόνο και βάλε θα έχει πέσει τόσο πολύ η τιμή μιας 6600gt που με ψίχουλα θα μπορέσει ο πιτσιρικάς να συνεχίσει να παίζει κάθε παιχνίδι της αγοράς. Οι τελευταίοι οδηγοί μάλιστα προσφέρουν επιτάχυνση τύπου antialliasing που επιταχύνει όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο όσα έχουν profiles. Η 6800gt για μένα είναι αποτυχημένη, ακριβή και με πολλά προβλήματα. Η 7800gtx είναι καλή αλλά πανάκριβη.

Το 6600GT ειναι Aξιοπρεπη για την ωρα (αλλα οχι και τιποτα το φοβερο)

Οσο για τα μελλοντικα παιχνιδια OXI

Η 6800GT εχει πολλα προβληματα ???

Πως σου ηρθε τωρα αυτο ??

Αυτο σημαινει οτι ολες οι 6800GT ειναι προβληματικες ??

Οσο για το ακριβη οτι αγοραζεις παιρνεις

Το 6600GT ειναι μια mainstream λυση ενω το 6800GT ειναι High end

Το 6800GT ειναι αρκετα ανωτερο του 6600GT και οχι μονο σε ρολογια αλλα και σε οτι αφορα Shader

------------------------------------------------------

Kαλα για 7800GTX δεν λεω γιατι πραγματι ειναι πολλη ακριβη αν και θα πεσει η τιμη του με την εμφανιση του G71 αυτο το φθινοπωρο

Yπαρχει επισης και 7800GT που αναμενεται αυτον το Αυγουστο και ισως αξιζει σαν τιμη\αποδοση αμα θελει κατι που θα του κρατησει και για το μελλον

Με την ίδια λογική (που δεν συμμερίζομαι καθόλου) ας πάρει μια 7800gtx που είναι πολύ ταχύτερη, βγάζει λιγότερη θερμότητα έχει μικρότερη κατανάλωση και πιάνει ένα αντί για δυο slots. Το ερώτημα είναι αν αξίζει τα παρπάνω λεφτά και αν πράγματι θα παίζει τα νέα παιχνίδια μετά από 2 χρόνια. Το μέλλον δεν το ξέρει κανείς. Όταν με το καλό έρθει ίσως να λέγεται crossfire, τα παιχνίδια να είναι 64bit, οι κάρτες να έχουν διπλοπύρηνες GPU ή όπως αλλιώς θα λέγονται. Ή μήπως προβλέπεις να έρχεται τη νέα χρονιά κάποιο παιχνίδι που δεν θα μπορεί να το παίξει η 6600gt στη 17άρα TFT στα 1280Χ1024 και ποιό; Αστεία πράγματα δηλαδή.

Τα προβλήματα με τις 6800 τα έγραψα και είναι συγκεκριμένα. Διάβασε τα και τουλάχιστον απάντησε αν κάποιο από αυτά δεν ισχύει. Μη γενικολογείς.

EDIT

Ξέρεις που χρειάζεται η 7800gtx;

Όταν έχεις μια οθόνη τεράστια σε ανάλυση 1920Χ1080.

Ρε παιδια ημαρτον τα λεφτα δεν ειναι στραγαλια γιατι να δωσεις 1300 ευρω για ατομα τα οποια στον ωφελιμο χρονο του πισιου ( πρωτος εναμισης χρονος) ακομα θα ανακαλυπτουν τον ναρκαλιευτη των παραθυρων παρε ενα entry level μηχανημα να ξεστραβωθουν και σε κανα δυο χρονακια με το καλο οταν και αμα εχουν γινει ξεφτερια δινουν τα λεφτα που γλιτωνουν σημερα και κατι παραπανω και χτυπουν μηχανημα που τοτε θα φυσαει οχι να κλαινε τα 1300ευρω για δυνατοτητες που ειχαν σε χρονικη στιγμη που τους ηταν αχρηστες ολοι μας την εχουμε πατησει λιγο πολυ στο πρωτο μας πισι ας σωσουμε και κανεναν;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.