sotiris Ιούλιος 27, 2005 #41 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 πάντως εγώ ζορίζομαι στις crt τελευταία... εντάξει, αν είναι πολύ ποιοτικές, συνήθως υπερτερούν σε φυσικότητα χρωμάτων κλπ, αλλά προτιμώ μια ξεκούραστη για τα μάτια οθόνη παρά χρωματική πιστότητα γούστα είναι αυτά όμως οι tft δεν έχουν επιβλαβή ακτινοβολία πάντως, κι αυτό μετράει πολύ για μένα. η lg μου (1915) που είναι απ' τις φτηνές σε desktop - gaming χρήση είναι κορυφαία, και trailing δεν έχω δει, παρ' όλο που είμαι σχετικά ευαίσθητος στον τομέα EDIT: πάντως ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα τώρα, γιατί είναι μάλλον off topic. αν είναι, να ανοίξουμε ένα θέμα στις οθόνες crt vs tft να σφαχτούμε χωρίς να ενοχλούμε τους άλλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #42 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka δηλαδη 8 ωρες παιχνιδι σε TFT ειναι το ιδιο με CRT? αν ναι εχω προβλημα σοβαρο:nuke: :toomuchne Eλπίζω να εννοείς ότι στην TFT είναι πιο ξεκούραστα.....(αλλιώς θα βάλω κι εσένα στην black list μαζί με τον Jimmy ). Αν και το να αρχίσουμε να αναλύουμε το προφανές και επιστημονικά αποδεδειγμένο, είναι μάλλον ατυχές, να πω ένα προσωπικό παράδειγμα: Τα τελευταία ~12+ χρόνια περνάω περίπου 12+ ώρες / ημέρα μπρoστά από μία οθόνη. Ε, λοιπόν εκεί που μπορεί να έπαιζα 5-10 ώρες game στο σπίτι, από όταν έβαλα TFT στο γραφείο, δεν αντέχω ούτε 2 (πάντα για gaming) ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 27, 2005 #43 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 δεν ξερω αν αυτος ειναι ο ορισμος του ξεκουραστου αλλα μετα απο 8 ωρες στη CRT ζαλιζομαι. Οτι και να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 27, 2005 #44 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από spcΕ, λοιπόν εκεί που μπορεί να έπαιζα 5-10 ώρες game στο σπίτι, από όταν έβαλα TFT στο γραφείο, δεν αντέχω ούτε 2 (πάντα για gaming) ! Καμένε Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #45 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από RootX Καμένε :rofl: :rofl: (τελικά αυτό με το fax και τον X2 θα μείνει μου φαίνεται γραμμένο με ροζ γράμματα στην ιστορία του lab ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 27, 2005 #46 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 07:37] Τα πραγματα έχουν ως εξής:Κάποιοι οικογενειακοί φίλοι μου ζήτησαν να τους προτείνω ένα σύστημα για να αγοράσουν...Θα είναι ο πρώτος τους υπολογιστής και προορίζεται για τα παιδιά τους (το μεγαλύτερο 1η Λυκείου)Η τιμή θα πρέπει να είναι οσο το δυνατόν χαμηλώτερη αλλά διαθέτουν μέρχι και 1300Εγώ με μια πρώτη ματιά σκέφτηκα κάτι τέτοιο:Eπεξεργαστής: AMD Athlon 64 3200+Μητρική: Asus A8N SLIΜνήμες: 2x512 TwinMos (400Mhz)Κάρτα Γραφικών: Κάποια 6600GTΚάρτα ήχου: (Γιατί να βάλω, αλλά αφού μου ζητήθηκε καλός ήχος μια) Creative Live 24bitΣκληρός Δίσκος: Seagate SATA 200GBΓια τα υπόλοιπα σίγουρα θα παίξει ένα DVD-RW (εγώ θα προτείνω το LG 4163B)Τέλος για οθόνη:Λέω για μια εκ των LG 1750S και 1915S (ανάλογα με τα πόσα λεφτά μπορούν να διαθέσουν και φυσικά το πόσο μεγάλη οθόνη θέλουν και μπορούν να βάλουν στο γραφείο τους)Κάποια διόρθωση, παρατήρηση ή κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω; Τέλεια επιλογήΔιαφωνώ με την κάρτα ήχου. Δεν χρειάζεται. Επειδή όμως ο ήχος της μητρικής βγάζει λίγο θόρυβο είναι καλύτερα να συνδεθεί με οπτική ίνα από το spdif out σε ηχεία με ενισχυτάκι ή με εξωτερικό αποκωδικοποιητή 5.1 για ταινίες DVD. Η λύση αυτή είναι τέλεια από άποψη ποιότητας ήχου.Για επεξεργαστή να προτιμήσεις Venice.Η 6600gt είναι η καλύτερη λύση που θα κρατήσει καιρό. Πάρε τη φθηνότερη που θα βρείς και άλλαξε την ψύκτρα. Αν αργότερα βγούν πιο απαιτητικά παιχνίδια προσθέτει ο πιτσιρικάς και δεύτερη 6600gt στο SLI.Για οθόνη παρότι έχω δύο επίπεδες CRT Sony Trinitron Multiscan G500 21" στο δικό μου μηχάνημα, στην κόρη μου πήρα επίπεδη TFT 19". Αλλά και οι 17άρες κάνουν μια χαρά δουλειά.Πρόσεξε το θόρυβο και τη ζέστη που βγάζουν τα νέα μηχανήματα. Ίσως πρέπει να σκεφτείς να αλλάξεις την ψύκτρα με το ανεμιστηράκι του chipset με Zalman που δεν έχει ανεμιστηράκι και δεν χάνεται η εγγύηση.Επίσης αν και έχω seagate να προτιμήσεις τον καινούργιο SATA II σκληρό δίσκο της Hitachi. Εϊναι πιο γρήγορος και πιο αθόρυβος.Αυτά και να σου χρωστάνε μεγάλη χάρη αν τους τα κάνεις (προϋπόθεση όμως είναι να μπορούν να εκτιμήσουν το καλό πράγμα και να έχεις λόγο να τους το προτείνεις).Η άλλη λύση του ξεφορτώματος είναι ένας φορητός (την προτείνω ανεπιφύλακτα).Κάνε το και θα είναι όλοι χαρούμενοι. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καθόλου. Το παιδάκι θα παίζει έτσι κι αλλιώς στο gameboy του και ο μπαμπάς του θα του κλέβει τον υπολογιστή για να είναι in. Εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δεν θα χρειαστεί να νοιώθεις υπεύθυνος για την πρότασή σου ή να σου κολλάνε να βάλεις λειτουργικά, παιχνίδια και έτσι. Με λίγα λόγια γλυτώνεις φασαρίες. Λες "τα φορητά δεν τα πειράζουμε, το πάτε στην αντιπροσωπεία" και τελειώνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 27, 2005 #47 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από RootX Καμένε Αρχική απάντηση από spc :rofl: :rofl: (τελικά αυτό με το fax και τον X2 θα μείνει μου φαίνεται γραμμένο με ροζ γράμματα στην ιστορία του lab ) προσέξατε το TM πιστεύω στην εικονίτσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Ιούλιος 27, 2005 #48 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83Τα πραγματα έχουν ως εξής:Κάποιοι οικογενειακοί φίλοι μου ζήτησαν να τους προτείνω ένα σύστημα για να αγοράσουν...Θα είναι ο πρώτος τους υπολογιστής και προορίζεται για τα παιδιά τους (το μεγαλύτερο 1η Λυκείου)Η τιμή θα πρέπει να είναι οσο το δυνατόν χαμηλώτερη αλλά διαθέτουν μέρχι και 1300Εγώ με μια πρώτη ματιά σκέφτηκα κάτι τέτοιο:Eπεξεργαστής: AMD Athlon 64 3200+Μητρική: Asus A8N SLIΜνήμες: 2x512 TwinMos (400Mhz)Κάρτα Γραφικών: Κάποια 6600GTΚάρτα ήχου: (Γιατί να βάλω, αλλά αφού μου ζητήθηκε καλός ήχος μια) Creative Live 24bitΣκληρός Δίσκος: Seagate SATA 200GBΓια τα υπόλοιπα σίγουρα θα παίξει ένα DVD-RW (εγώ θα προτείνω το LG 4163B)Τέλος για οθόνη:Λέω για μια εκ των LG 1750S και 1915S (ανάλογα με τα πόσα λεφτά μπορούν να διαθέσουν και φυσικά το πόσο μεγάλη οθόνη θέλουν και μπορούν να βάλουν στο γραφείο τους)Κάποια διόρθωση, παρατήρηση ή κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω;[Mια χαρα συστημα αλλα αμα σε ενδιαφερουν τα GAMES και για το μελλον μαλλον θα πρεπει να κανεις καποιες αλλαγες-Τον Επεξεργαστη ισως θελησει να τον αλλαξεις στο σχετικα μελλονΟχι πως ειναι αργος ο 3200+ αλλα δεν θα τον χαρακτηριζα και ιδιαιτερα γρηγορο (για τα παιχνιδια και κυριως του μελλοντος) αλλα ουτε και τοσο καλη μελλοντικη λυση-Ο δισκος σου ειναι μια χαρα αλλα μπορεις να βαλεις και λιγο μεγαλυτερο σε χωρετικοτητα αμα θες αλλα και με 16 Buffer σαν αυτα που προσφερει η Maxtor για την ωραOσο για το SATA 2 και SATA 3 και SATA10000 δεν τα χρειαζεσαι εκτος αμα εισαι φανατικος του loading (ειναι πολλοι που το μπερδευουν με το performance εδω μεσα) και παλι δεν αξιζουν τα λεφτα τους αλλα και ουτε προκειται να σου γινει τιποτα απο αυτα απαραιτητο για αρκετο καιρο-Αντι για SLi με 6600Θα μπορουσες να αγορασεις μια μητρικη χωρις SLI αλλα με μια πραγματικα δυνατη καρτα πανω σαν το 6800 παραδειγμαΕιναι καλυτερο πολλες φορες να εχεις 1 δυνατη καρτα παρα 2 μετριας δυναμης καρτες και να τρεχεις να κατεβαζεις profiles και να καθεσαι να ψαχνεσαι γιατι 2 καρτες δεν προσφερουν διπλη ταχυτητα στην πραγματικοτητα-Η Sounblaster Live ειναι αθλιες και εχουν χαλια driver και χωρις μελλον κατα την γνωμη μου Δεν μπορεις να δωσεις κατι λιγο παραπανω για να αγορασεις μια Soundblaster Audigy2 ??Βεβαια οι καρτες ηχου ειναι πολλη ανωτερες απο τις ενσωματωμενες καρτες των μητρικων τοσο σε ταχυτητα οσο και σε ποιοτητα ηχουαλλα πιστεψε με στην περιπτωση του Soundblaster Live ειναι αθλιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 27, 2005 #49 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Η 6600gt αυτή τη στιγμή παίζει αξιοπρεπέστατα όλα τα παιχνίδια.Το SLI είναι μια χαρά για μελλοντική αναβάθμιση. Μετά από 1 χρόνο και βάλε θα έχει πέσει τόσο πολύ η τιμή μιας 6600gt που με ψίχουλα θα μπορέσει ο πιτσιρικάς να συνεχίσει να παίζει κάθε παιχνίδι της αγοράς. Οι τελευταίοι οδηγοί μάλιστα προσφέρουν επιτάχυνση τύπου antialliasing που επιταχύνει όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο όσα έχουν profiles. Η 6800gt για μένα είναι αποτυχημένη, ακριβή και με πολλά προβλήματα. Η 7800gtx είναι καλή αλλά πανάκριβη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 27, 2005 #50 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Η 6600gt αυτή τη στιγμή παίζει αξιοπρεπέστατα όλα τα παιχνίδια. αυτη ειναι η προσωπικη σου γνωμη φανταζομαι , γιατι αν εχεις καμμια μεγαλη οθονη και δωσεις και τα φιλτρα τοτε ζοριζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 27, 2005 #51 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αξιοπρεπέστατα είπε βρε, δεν νομίζω να αναφέρεται σε 1600x1200 με όλα full.Αν τελικά καταλήξει σε tft 17" και μιας και είναι η πρώτη επαφή της φαμίλιας με pc, δεν θα τους κάνει την δουλειά σε 1024x768 με τα φιλτράκια στο medium λες?Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το αποτυχημένη/προβληματική 6800gt. Μιας και είμαι κάτοχος μίας δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο από τα πολλά (?) προβλήματα της, χώρια που με ευκολία φθάνει τις συχνότητες της ultra χωρίς να κοστίζει όσο η ultra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #52 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από RootXΑυτό που δεν κατάλαβα είναι το αποτυχημένη/προβληματική 6800gt. Ούτε και εγώ το κατάλαβα αλλά δεν το σχολίασα γιατί φαντάστηκα ότι εμπίπτει στην ίδια λογική με τους ''προβληματικούς'' nforce drivers 666 http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=259034#post259034 :P (Μα τι με έχει πιάσει σήμερα και είμαι έτσι κακός; Λες να μου φταίει η χθεσινή νύχτα η οποία ήταν - και πάλι - μία απογοήτευση βαρέων βαρών... :whistling ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 27, 2005 #53 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 root δεν ειπα οτι δεν παιζει αξιοπρεπεστατα, λεω οτι η λεξη αυτη ειναι σχετικη . Νομιζω οτι δεν λεει να παιζεις σε 17 επιπεδη σε 1024Χ768 γιατι χαλαει η εικονα αρκετα , αρα αφου θα παρει επιπεδη ο φιλος κοιταει μονο 1280Χ1024 . Αξιοπρεπεστατα παιζει και μια 6600 χωρις κανενα φιλτρο ετσι δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 27, 2005 #54 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Χμ, σε παιχνίδι δεν είμαι σίγουρος αν χαλάει η εικόνα, θυμάμαι όταν είχα την x800pro και στο doom3 τράβαγε ζόρια, δεν είδα να χαλάει σε χαμηλότερη ανάλυση. Βέβαια πάει καιρός από τότε, μπορεί να μην θυμάμαι καλά, sorry αν είναι έτσι :flower:Γνώμη μου, από την στιγμή που υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό όριο και , το βασικότερο, μιλάμε για 1η επαφή με pc, δεν θα ενοχλήσει η 6600 σε σχέση με κάποια άλλη. Από την άλλη, εγώ θα έβαζα και μία μεταχειρισμένη, δεν έχω πρόβλημα σε αυτό, και θα είχαν στα ίδια περίπου λεφτά, καλύτερες επιδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 27, 2005 #55 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 15:50] Ούτε και εγώ το κατάλαβα αλλά δεν το σχολίασα γιατί φαντάστηκα ότι εμπίπτει στην ίδια λογική με τους ''προβληματικούς'' nforce drivers 666 http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=259034#post259034 :P (Μα τι με έχει πιάσει σήμερα και είμαι έτσι κακός; Λες να μου φταίει η χθεσινή νύχτα η οποία ήταν - και πάλι - μία απογοήτευση βαρέων βαρών... :whistling ; ) Δηλαδή δεν θεωρείς προβληματικούς τους 666? Τους έβαλες και σου δουλεύουν μια χαρά; Δεν αντιμετώπισες προβλήματα με το NAM; Για να τους βάλει κανείς σε bootable Raid πρέπει να ακολουθήσει ολόκληρη διαδικασία όπως έγραψα εδώ. Δεν ξέρω αν έχεις δύο 6800ΧΧ σε SLI αλλά έχω διαβάσει για διάφορα παράξενα από αυτό τον συνδυασμό. Αναφέρομαι σε όλη τη σειρά 6800 και όχι στην gt - Ultra και για SLI. Μπορεί τώρα ναπάρει κανείς μια 6800 αλλά μελλοντικά όταν θα χρειαστεί να βάλει και δεύτερη για SLI θα τα βρεί ίσως σκούρα τα πράγματα. Κάθε 6800 πιάνει 2 slots. Έχει μεγάλες απαιτήσεις για ισχυρότατο και πανάκριβο τροφοδοτικό. Βγάζουν πολύ θόρυβο και ζεσταίνονται υπερβολικά. Κάποιες σειρές είναι προβληματικές όπως οι αρχικές κάρτες της ASUS. Αν δεις τα προβλήματα που δεν έχουν διορθωθεί στο επίσημο .pdf αρχείο των οδηγών της Nvidia τα περισσότερα αναφέρονται στις 6800. Σε πολλά site υπάρχουν διαμαρτυρίες για τις 6800. Αν θέλεις μπορώ να αναφέρω και κάποια άλλα παραδείγματα. Για την απογοήτευση τα ξέρουμε. Βγάλε το άχτι σου ελεύθερα. @ea6gka Προσωπική γνώμη είναι. Λόγω των 2 οθονών τρέχω κάθε οθόνη σε δική της κάρτα με απενεργοποιημένο το forceware SLI και ενεργοποιημένο στη Μητρική - BIOS, δηλαδή στα PCI express x8 κάθε κάρτα. Με ένα reboot μπορώ να μπω σε SLI (σβύνει σε SLI η δεύτερη οθόνη) αλλά δεν βρίσκω το λόγο. Μια χαρά τρέχουν τα παιχνίδια που παίζω (Half Life 2 κλπ) και μάλιστα με αξιοπρεπή φίλτρα ΑΑΧ4 1280Χ960 16ΧAF. Μόνο όταν ανεβαίνω 1600Χ1200 μου χρειάζεται το SLI. Υπερβολές ... @RootX Ναι συμφωνώ για μεταχειρισμένη 6600gt (100-120). Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Ιούλιος 27, 2005 #56 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 εδωσα μια γρηγορη ματια σε αυτα που θες .. μνημες πουλαει ο unsto.. κοιτα τις αγγελιες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #57 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Δηλαδή δεν θεωρείς προβληματικούς τους 666? Τους έβαλες και σου δουλεύουν μια χαρά; Δεν αντιμετώπισες προβλήματα με το NAM; Για να τους βάλει κανείς σε bootable Raid πρέπει να ακολουθήσει ολόκληρη διαδικασία όπως έγραψα εδώ.Δεν ξέρω αν έχεις δύο 6800gt σε SLI αλλά έχω διαβάσει για διάφορα παράξενα από αυτό τον συνδυασμό. Αν θέλεις μπορώ να αναφέρω κάποια παραδείγματα. Ναι, παίζουν μία χαρά οι 666 (σε bootable raid 1).2*6800GT σε SLI είχα για καιρό και δεν παρατήρησα κάποιο πρόββλημα (αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχαν παίξει και πάρα πολύ....). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 27, 2005 #58 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Πώς έκανες την εγκατάσταση σε μηχάνημα με bootable raid που είχε προηγούμενους οδηγούς; Πες μου και μένα τον τρόπο να τον μάθω γιατί δεν θέλω να παιδεύομαι.Αυτό που λες είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατο. Δεν ακολούθησες τον δικό μου τρόπο και έχεις σωστές εκδόσεις των οδηγών για raid (έχω γράψει τις σωστές εκδόσεις στη σελίδα που ανέφερα πριν); Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #59 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Πώς έκανες την εγκατάσταση σε μηχάνημα που είχε προηγούμενους οδηγούς; Πες μου και μένα τον τρόπο να τον μάθω γιατί δεν θέλω να παιδεύομαι. Απλώς απεγκατάσταση τους παλιούς από cp (αν και δεν νομίζω ότι από εκεί βγάζει και τους raid) και εγκατάσταση τους νέους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούλιος 27, 2005 #60 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Και έχεις σωστές εκδόσεις; Το δοκίμασα και δεν δούλεψε έτσι (οι εκδόσεις δεν ήταν Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher αλλά not signed). Όταν έβγαλα και τους Raid δεν έμπαινε windows και χρειάστηκε να ξανακάνω εγκατάσταση - διόρθωση με floppy που είχε τους νέους raid οδηγούς. Τελικά όλοι οι οδηγοί είναι WHQL και το λένε αν εγκατασταθούν σωστά. Αλλά ακόμα και με τον δικό σου τρόπο αν υποθέσουμε οτι δουλεύει (που δεν δουλεύει σωστά) πάλι δεν είναι είναι σοβαρό πρόβλημα που χρειάζεται ολόκληρη μανούρα για να εγατασταθούν αυτοί οι @#$%^ οδηγοί;@VasotΣυμφωνώ με αυτά που γράφεις για το SLI αλλά με μια διαφορά.Δεν συμφέρει το SLI όταν πρόκειται να το υλοποιήσουμε άμεσα.Δηλαδή καλύτερα ν αγοράσουμε μια κάρτα με μεγαλύτερες δυνατότητες παρά δυο κάρτες σε SLI.Σαν ιδέα όμως για μελλοντική και ιδιαίτερα οικονομική αναβάθμιση είναι θαυμάσια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.