Ilias83 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2005 Τα πραγματα έχουν ως εξής:Κάποιοι οικογενειακοί φίλοι μου ζήτησαν να τους προτείνω ένα σύστημα για να αγοράσουν...Θα είναι ο πρώτος τους υπολογιστής και προορίζεται για τα παιδιά τους (το μεγαλύτερο 1η Λυκείου)Η τιμή θα πρέπει να είναι οσο το δυνατόν χαμηλώτερη αλλά διαθέτουν μέρχι και 1300Εγώ με μια πρώτη ματιά σκέφτηκα κάτι τέτοιο:Eπεξεργαστής: AMD Athlon 64 3200+Μητρική: Asus A8N SLIΜνήμες: 2x512 TwinMos (400Mhz)Κάρτα Γραφικών: Κάποια 6600GTΚάρτα ήχου: (Γιατί να βάλω, αλλά αφού μου ζητήθηκε καλός ήχος μια) Creative Live 24bitΣκληρός Δίσκος: Seagate SATA 200GBΓια τα υπόλοιπα σίγουρα θα παίξει ένα DVD-RW (εγώ θα προτείνω το LG 4163B)Τέλος για οθόνη:Λέω για μια εκ των LG 1750S και 1915S (ανάλογα με τα πόσα λεφτά μπορούν να διαθέσουν και φυσικά το πόσο μεγάλη οθόνη θέλουν και μπορούν να βάλουν στο γραφείο τους)Κάποια διόρθωση, παρατήρηση ή κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 27, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 θα επαιρναμια DFI / MSI χωρις SLI και θα επαιρνα μια 6800 σκετη ή Χ800προ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούλιος 27, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Και φυσικά άλλο δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno Και φυσικά άλλο δίσκο. Για ποιο λόγο?????Οι Seagate είναι με διαφορά οι πιο αξιόπιστοι, με την μεγαλύτερη εγγύηση ενώ η διαφορά στην ταχύτητα είναι μάλλον αμελητέα.Κατά τα άλλα το σύστημα είναι μια χαρά αν και θα συμφωνήσω με τον George αναφορικά με την μητρική (δεν χρειάζεται SLI).Επίσης κάρτα ήχουν δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αφήσεις την on board.Τέλος για οθόνη, σε αυτό το budget, προτείνω μία καλή 17αρα με DVI (πχ 1780Q) της οποίας, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος υπολογιστής, θα εκτιμήσουν και την ομορφιά. Η 19αρα πχ μπορεί να ενοχλήσει λόγω μεγέθους (μιλάω εκ πείρας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 27, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 για το θορυβο ισως να μην του αρεσουνε του τριστενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
power Ιούλιος 27, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Νομίζω οτι δεν είσαι σωστός.Όποτε έχω φτιάξει πισι για γνωστό που ξεκινάει, πάντα ζητάνε τα καλύτερα και τελικά δε τα χρησιμοποιούν ποτέ. Γιατί απλά δε μπορούν.Όταν μάθουν θα έχει περάσει ο καιρός και θα ξέρουν και μόνοι τους τι χρειάζεται.Θα πρότεινα να πάς σε κάτι μικρότερο και οικονομικότερο ωστε να τους γλυτώσεις και λεφτά.Προσωπικά θα διάλεγα ένα celeronακι με μία μεσαία λύση για μητρική και 512 μνήμη.(Η μνήμη θα μπορούσε και 1GB αν και δε βρίσκω το λόγο).Μια κάρτα vga των 50 ευρώ θα είναι υπεραρκετή (ειδικά αν υπάρχει και κανένα playstation).Τα παιδιά έχουν διάβασμα οπότε δε θα έχουν χρόνο να ξεσκίζονται στο farcry.Σου ζήτησαν καλό ήχο.Γιατί έχουν ακούσει ποτέ ήχο απο ενσωματωμένο chipset και δε τους άρεσε?Η μήπως θα βάλουν τίποτα ηχεία των 5000 ευρώ και δε θα ακούνε καλά τις συχνότητες?Τα AC υποστηρίζουν τουλάχιστον 5,1 και ακούγονται αρκετά καλά.Ασε που στο φινάλε, ανα δε τους αρέσει, παίρνεις μετά μια κάρτα.Σκληρός.Νομίζεις οτι θα γεμίσουν ποτέ τον 200αρη?Ούτε με dsl 1Μbit.Ούτε σε 5 χρόνια.(Φίλος άσχετος έβαλε 120 και εδώ και 6 μήνες έχει γράψει 5 παιχνίδια 100mp3 και 20εγγραφα word).Ένας 120 είναι υπεραρκετός.Η οθόνη θα είναι η ίδια για χρόνια, οπότε όσο αντέχουν τα λεφτά.(θα πρότεινα lg).Βάλε ένα τροφοδοτικό από το Πλαίσιο Chieftec 360 (σκυλί), το πολύ 400 (αν και δε νομίζω οτι αξίζει).Ένα κουτί σαν αυτά που προτείνει ο Κοπρίτης από το e-shop είναι αψογο.Πάρε και ενα microsoft mouse+key των 15 ευρώ και θα ρίξεις το κόστος στο μισό.Αν ποτέ ενδιαφερθούν και ανακαλύψουν τις δυνατότητες ενός PC, τότε θα έχουν περάσει χρόνια και ούτως ή άλλως θα χρειάζονται αναβάθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solid Snake Ιούλιος 27, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka θα επαιρνα μια DFI.... Και αν παθουν αυτα που παθανε τοσα ατομα? Eγω εκανα 2 rma...Ειναι ο πρωτος τους υπολογιστης και κριμα δεν ειναι να μπουν κατευθειαν στα δυσκολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 27, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 τι να σου πω , τη βαρουσα στο γραφειο τη δικια μου και παλι επαιζε...ΣΟβαρα τωρα εδω εχω φτιαξει ενα συστηματακι με DFI ultra σε γυναικα που παιζει sims 24/7 3 μηνες τωρα και δεν εχει παθει τπτ, οποτε μαλλον ησουν ατυχος φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka τι να σου πω , τη βαρουσα στο γραφειο τη δικια μου και παλι επαιζε...ΣΟβαρα τωρα εδω εχω φτιαξει ενα συστηματακι με DFI ultra σε γυναικα που παιζει sims 24/7 3 μηνες τωρα και δεν εχει παθει τπτ, οποτε μαλλον ησουν ατυχος φιλε Δεν διαφωνώ καθόλου.Απλώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βάλεις τέτοια μητρική σε άτομο που αγοράζει το πρώτο του PC και - προφανώς - δεν έχει σκοπό να κλοκάρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 27, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 γιατι ρε συριε , αφου ειναι φτηνη οσο οι αλλες, και ξερω ποια οτι ειναι και βραχος ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούλιος 27, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Ειδικά αν την έχεις default . Δεν έχεις κανα ότι ναναι psu , και δεν πειράζεις τα jumperakia που έχει πάνω της . . . Ποιος ο λόγος να την αποφύγεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 27, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 ασε που ψαρωνουνε με τα χρωματα της και λενε α τι ωραιο. Ειναι πληρης μητρικη σε πολυ καλη τιμη και πολυ αξιοπιστη. Φυσικα οταν συστηνω ενα συστημα στο τροφοδοτικο δεν τσιγκουνευομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Για ένα τέτοιο μηχάνημα βάζεις μία μητρική με ''απλό'' nf4 (όχι Ultra), γλυτώνεις καμιά 40αρα και έχεις ένα παραπάνω χρόνο εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούλιος 27, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 [διαφήμιση mode on ] Και τα ψυκτράκια στα mofset , , , , και για αργότερα αν θελήσεις ΗΤΤ & ρευματα απλόχερα [mode off] Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Ιούλιος 27, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Θα προτεινα κατι τετοιο , με τελικη τιμη 1280. Μπορει ο χρηστης την παρουσα στιγμη να μην χρειαζεται τετοιο συστημα και να βολευοταν με καποιο λιγοτερης ισχυος, αλλα ποτε δεν ξερεις τι θα κανει μελλοντικα. Ας εχει τουλαχιστον ενα καλο τροφοδοτικο, ενα σωστο κουτι και γενικα ενα συστηματακι που τουλαχιστον αυτη τη στιγμη του δινει μια προοπτικη αναβαθμισης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούλιος 27, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 1299 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 27, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από saxon_747 Αρχική απάντηση από JimmyFox ''Βάλτε ένα χεράκι'' είπε ο άνθρωπος, εσείς σε λίγο θα πάτε να του το αγοράσετε κιόλας! :p:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 27, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 του jimmyfox μου αρέσει πιο πολύ.αφού είναι παιδιά, θα παίζουν όλη μέρα games. οπότε καλύτερα μια 6800 από έναν 3200+.κάρτα ήχου creative αξίζει μόνο αν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν soundfonts ή να ακούν dvd-audio, αλλιώς με συμβατικά ηχεία δε νομίζω να παρατησήσουν διαφορά. απ' την άλλη, αν θέλουν πολύ καλό αναλογικό (π.χ. για σύνδεση σε εξωτερικό ενισχυτή κλπ) ας πάρουν κάτι σε terratec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούλιος 27, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Χα χα.... αμα ο φίλος Ηλίας δεν προλαβαίνει μπορώ να τον διευκολύνω πάντως....(ακόμα περιμένω να δοκιμάσω την Γαλλιδούλα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Ιούλιος 27, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris του jimmyfox μου αρέσει πιο πολύ. αφού είναι παιδιά, θα παίζουν όλη μέρα games. οπότε καλύτερα μια 6800 από έναν 3200+. κάρτα ήχου creative αξίζει μόνο αν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν soundfonts ή να ακούν dvd-audio, αλλιώς με συμβατικά ηχεία δε νομίζω να παρατησήσουν διαφορά. απ' την άλλη, αν θέλουν πολύ καλό αναλογικό (π.χ. για σύνδεση σε εξωτερικό ενισχυτή κλπ) ας πάρουν κάτι σε terratec. θα συμφωνησω και γω με την αποψη αυτη των παιδιων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.