Jump to content

Νέος Υπολογιστής (Βάλτε ένα χεράκι)

Ilias83

Recommended Posts

Τα πραγματα έχουν ως εξής:

Κάποιοι οικογενειακοί φίλοι μου ζήτησαν να τους προτείνω ένα σύστημα για να αγοράσουν...

Θα είναι ο πρώτος τους υπολογιστής και προορίζεται για τα παιδιά τους (το μεγαλύτερο 1η Λυκείου)

Η τιμή θα πρέπει να είναι οσο το δυνατόν χαμηλώτερη αλλά διαθέτουν μέρχι και 1300

Εγώ με μια πρώτη ματιά σκέφτηκα κάτι τέτοιο:

Eπεξεργαστής: AMD Athlon 64 3200+

Μητρική: Asus A8N SLI

Μνήμες: 2x512 TwinMos (400Mhz)

Κάρτα Γραφικών: Κάποια 6600GT

Κάρτα ήχου: (Γιατί να βάλω, αλλά αφού μου ζητήθηκε καλός ήχος μια) Creative Live 24bit

Σκληρός Δίσκος: Seagate SATA 200GB

Για τα υπόλοιπα σίγουρα θα παίξει ένα DVD-RW (εγώ θα προτείνω το LG 4163B)

Τέλος για οθόνη:

Λέω για μια εκ των LG 1750S και 1915S (ανάλογα με τα πόσα λεφτά μπορούν να διαθέσουν και φυσικά το πόσο μεγάλη οθόνη θέλουν και μπορούν να βάλουν στο γραφείο τους)

Κάποια διόρθωση, παρατήρηση ή κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω;

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από tristeno

Και φυσικά άλλο δίσκο.

Για ποιο λόγο?????

Οι Seagate είναι με διαφορά οι πιο αξιόπιστοι, με την μεγαλύτερη εγγύηση ενώ η διαφορά στην ταχύτητα είναι μάλλον αμελητέα.

Κατά τα άλλα το σύστημα είναι μια χαρά αν και θα συμφωνήσω με τον George αναφορικά με την μητρική (δεν χρειάζεται SLI).

Επίσης κάρτα ήχουν δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αφήσεις την on board.

Τέλος για οθόνη, σε αυτό το budget, προτείνω μία καλή 17αρα με DVI (πχ 1780Q) της οποίας, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος υπολογιστής, θα εκτιμήσουν και την ομορφιά. Η 19αρα πχ μπορεί να ενοχλήσει λόγω μεγέθους (μιλάω εκ πείρας).

Νομίζω οτι δεν είσαι σωστός.

Όποτε έχω φτιάξει πισι για γνωστό που ξεκινάει, πάντα ζητάνε τα καλύτερα και τελικά δε τα χρησιμοποιούν ποτέ. Γιατί απλά δε μπορούν.Όταν μάθουν θα έχει περάσει ο καιρός και θα ξέρουν και μόνοι τους τι χρειάζεται.

Θα πρότεινα να πάς σε κάτι μικρότερο και οικονομικότερο ωστε να τους γλυτώσεις και λεφτά.

Προσωπικά θα διάλεγα ένα celeronακι με μία μεσαία λύση για μητρική και 512 μνήμη.(Η μνήμη θα μπορούσε και 1GB αν και δε βρίσκω το λόγο).

Μια κάρτα vga των 50 ευρώ θα είναι υπεραρκετή (ειδικά αν υπάρχει και κανένα playstation).Τα παιδιά έχουν διάβασμα οπότε δε θα έχουν χρόνο να ξεσκίζονται στο farcry.

Σου ζήτησαν καλό ήχο.Γιατί έχουν ακούσει ποτέ ήχο απο ενσωματωμένο chipset και δε τους άρεσε?Η μήπως θα βάλουν τίποτα ηχεία των 5000 ευρώ και δε θα ακούνε καλά τις συχνότητες?Τα AC υποστηρίζουν τουλάχιστον 5,1 και ακούγονται αρκετά καλά.Ασε που στο φινάλε, ανα δε τους αρέσει, παίρνεις μετά μια κάρτα.

Σκληρός.Νομίζεις οτι θα γεμίσουν ποτέ τον 200αρη?Ούτε με dsl 1Μbit.Ούτε σε 5 χρόνια.

(Φίλος άσχετος έβαλε 120 και εδώ και 6 μήνες έχει γράψει 5 παιχνίδια 100mp3 και 20εγγραφα word).Ένας 120 είναι υπεραρκετός.

Η οθόνη θα είναι η ίδια για χρόνια, οπότε όσο αντέχουν τα λεφτά.(θα πρότεινα lg).

Βάλε ένα τροφοδοτικό από το Πλαίσιο Chieftec 360 (σκυλί), το πολύ 400 (αν και δε νομίζω οτι αξίζει).

Ένα κουτί σαν αυτά που προτείνει ο Κοπρίτης από το e-shop είναι αψογο.

Πάρε και ενα microsoft mouse+key των 15 ευρώ και θα ρίξεις το κόστος στο μισό.

Αν ποτέ ενδιαφερθούν και ανακαλύψουν τις δυνατότητες ενός PC, τότε θα έχουν περάσει χρόνια και ούτως ή άλλως θα χρειάζονται αναβάθμιση.

Αρχική απάντηση από ea6gka

θα επαιρνα μια DFI....

Και αν παθουν αυτα που παθανε τοσα ατομα? Eγω εκανα 2 rma...

Ειναι ο πρωτος τους υπολογιστης και κριμα δεν ειναι να μπουν κατευθειαν στα δυσκολα?

τι να σου πω , τη βαρουσα στο γραφειο τη δικια μου και παλι επαιζε...

ΣΟβαρα τωρα εδω εχω φτιαξει ενα συστηματακι με DFI ultra σε γυναικα που παιζει sims 24/7 3 μηνες τωρα και δεν εχει παθει τπτ, οποτε μαλλον ησουν ατυχος φιλε

Αρχική απάντηση από ea6gka

τι να σου πω , τη βαρουσα στο γραφειο τη δικια μου και παλι επαιζε...

ΣΟβαρα τωρα εδω εχω φτιαξει ενα συστηματακι με DFI ultra σε γυναικα που παιζει sims 24/7 3 μηνες τωρα και δεν εχει παθει τπτ, οποτε μαλλον ησουν ατυχος φιλε

Δεν διαφωνώ καθόλου.

Απλώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βάλεις τέτοια μητρική σε άτομο που αγοράζει το πρώτο του PC και - προφανώς - δεν έχει σκοπό να κλοκάρει.

ασε που ψαρωνουνε με τα χρωματα της και λενε α τι ωραιο. Ειναι πληρης μητρικη σε πολυ καλη τιμη και πολυ αξιοπιστη. Φυσικα οταν συστηνω ενα συστημα στο τροφοδοτικο δεν τσιγκουνευομαι.

Θα προτεινα κατι τετοιο , με τελικη τιμη 1280.

Μπορει ο χρηστης την παρουσα στιγμη να μην χρειαζεται τετοιο συστημα και να βολευοταν με καποιο λιγοτερης ισχυος, αλλα ποτε δεν ξερεις τι θα κανει μελλοντικα. Ας εχει τουλαχιστον ενα καλο τροφοδοτικο, ενα σωστο κουτι και γενικα ενα συστηματακι που τουλαχιστον αυτη τη στιγμη του δινει μια προοπτικη αναβαθμισης...

post-832-1416072093,658_thumb.jpg

του jimmyfox μου αρέσει πιο πολύ.

αφού είναι παιδιά, θα παίζουν όλη μέρα games.

οπότε καλύτερα μια 6800 από έναν 3200+.

κάρτα ήχου creative αξίζει μόνο αν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν soundfonts ή να ακούν dvd-audio, αλλιώς με συμβατικά ηχεία δε νομίζω να παρατησήσουν διαφορά.

απ' την άλλη, αν θέλουν πολύ καλό αναλογικό (π.χ. για σύνδεση σε εξωτερικό ενισχυτή κλπ) ας πάρουν κάτι σε terratec.

Αρχική απάντηση από sotiris

του jimmyfox μου αρέσει πιο πολύ.

αφού είναι παιδιά, θα παίζουν όλη μέρα games.

οπότε καλύτερα μια 6800 από έναν 3200+.

κάρτα ήχου creative αξίζει μόνο αν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν soundfonts ή να ακούν dvd-audio, αλλιώς με συμβατικά ηχεία δε νομίζω να παρατησήσουν διαφορά.

απ' την άλλη, αν θέλουν πολύ καλό αναλογικό (π.χ. για σύνδεση σε εξωτερικό ενισχυτή κλπ) ας πάρουν κάτι σε terratec.

θα συμφωνησω και γω με την αποψη αυτη των παιδιων:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.