nikos2004dj Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2005 πως μπορω σε ενα site να βαλω ενα forum?πρεπει να στηθει βαση δεδομενων απο πισω η γινεται με καποιο προγραμμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Ιούλιος 26, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 ....τα παντα γινονται με php και php b2b...αλλα θα χρειαστεις και μια βαση δεδομενων οπως Apache MySql ή MS Sql ..... και αν το στησεις ολο αυτο πανω σε IIS 6 ...δεν θα δυσκολευτεις ιδιαιτερα....αλλα αμα ειναι παλαιοτερη απο την 6 ...ισως εχεις προβληματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούλιος 26, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 Εγώ θα λεγα να φτιάξεις χώρια ένα forum και να βάλεις στο site σου ένα link που να οδηγεί σε αυτό. Τσαμπέ forum μπορείς να φτιάξεις στο www.jconserv.net χωρίς καθόλου γνώσεις κώδικα κ.τ.λ. Δες παράδειγμα ένα που έχω φτιάξει εγώ: http://jconserv.net/pljband/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Ιούλιος 27, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 βάλε μια MySql(και phpmyadmin για διαχείρηση) βάση με Apache server και php και βάλτο σαν λίνκ στην σελίδα σου όπως είπε και Makis Hourdakis. Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΤσαμπέ forum μπορείς να φτιάξεις στο www.jconserv.net χωρίς καθόλου γνώσεις κώδικα κ.τ.λ. Αυτά τα δωρεάν φόρουμ είναι αξιόπιστα?Γιατί έχουν ακουστεί πολλά παράπονα για την λειτουργία τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 27, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Το φόρουμ συνήθως μπαίνει σε κάποιο φάκελο του web server directory ( apache_directory/htdocs/forum/...) . Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το κάνεις να δουλεύει με τις πλάτες κάποιας (MySQL) βάσης και να το δώσεις ως λινκ από το κεντρικό σου site. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούλιος 27, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2005 Κοίτα, άμα το θες για κάτι τελείως ερασιτεχνικό (όπως εγώ) μια χαρά κάνει. Καμιά φορά πέφτει, έχει banners αλλά... Αυτό είναι το τίμημα. Το συγκεκριμένο είναι τελείως τσάμπα με 15MB χώρο. Αρκετό για forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Ιούλιος 28, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 Ναι το είδα μια χαρά μου φάνηκε , αλλά μην επεκταθεί γιατί θα χάσουμε την δουλειά μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Ιούλιος 28, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2005 θελω να κανω ενα απλο forum Οχι ιδιαιτερα πολυπλοκο.αλλα χωρις banners και χωρις προβληματα.αυτο στο iconserv θα πρεπει να το κανω εκει και μετα απο το site μου να δοσω link το οποιο να οδηγει στο iconserv/myforum.net π.χ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Ιούλιος 29, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2005 για να το κάνεις αυτό κατεβάσε το phpBB forum που είναι έτοιμο, διαμόρφωσέ το και σηκωσέ το στον server σου. Το Link είναι : http://www.phpbb.com/downloads.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Αύγουστος 25, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2005 thanks το κατεβασα αλλα δεν ξερω απο που να ξεκινησω να το διαμορφωνω και τι να ανοιξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Αύγουστος 26, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 καταρχήν έχεις apache - php - mysql? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Αύγουστος 26, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Αρχική απάντηση από Kanonieris καταρχήν έχεις apache - php - mysql? τι ειναι αυτα????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Αύγουστος 26, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 oxi δεν εχω apache server και ουτε καν ξερω τι ειναι.θα μπορουσες να με βοηθησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAG Αύγουστος 26, 2005 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις έναν απο τους πολλούς δωρεάν web site providers που υπάρχουν, έστω και με διαφημίσεις, που να προσφέρει 1 database mysql και λίγο χώρο για να κάνεις τις δοκιμές σου και να στήσεις εκεί ένα forum ώστε να πάρεις μυρωδιά τι παίζεται. Για να στήσεις apache , php και mysql δικά σου, χρειάζεσαι static Ip και ένα μηχάνημα around the clock ανοικτό και συνδεδεμένο στο ιντερνετ πάνω σε καλή σύνδεση (κοινώς μπουρί ) που χλωμό το κόβω να συμβαίνει . Αν είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις για hosting θα βρεις εύκολα τα παραπάνω έτοιμα. Για τσαμπέ θα βρεις με banners. Αφού βρεις web hosting και σου στείλουν τα στοιχεία που χρειάζεσαι (ξέρουν αυτοί τι να σου στείλουν μην ανησυχείς) πήγαινε στο http://www.phpbb.com/ και κατέβασε το τσαμπέ forum, ακολούθα τις απλές οδηγίες που έχει στο install και καθάρισες. Αν βρεις δυσκολία κάπου εδώ είμαστε (αν έχεις μυρωδιά από υπολογιστές δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και ας είναι άγνωστη περιοχή για σένα). για τσαμπέ web hosting με καλές ταχύτητες και χωρίς downtime για τις δοκιμές μου εγώ χρησιμοποιώ http://www.nut-factory.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Αύγουστος 26, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 σκοπευω να παρω χωρο και domain ετσι ωστε να εχω εκει την σελιδα αλλα και το forum.οποτε απο εκει πρεπει να ξεκινησω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Αύγουστος 29, 2005 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Αρχική απάντηση από pro τι ειναι αυτα????? Έλεγα μήπως ήθελε να στήσει έναν server στο pc του έπρεπε να κάνει έναν apache server χρησιμοποιώντας την γλώσσα php και η βάσεις του είναι σε Mysql, αλλά τελικά απ ότι κατάλαβα θέλει να βάλει απλώς το forum στον server(?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Αύγουστος 29, 2005 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Αρχική απάντηση από pro τι ειναι αυτα????? Έλεγα μήπως ήθελε να στήσει έναν server στο pc του έπρεπε να κάνει έναν apache server χρησιμοποιώντας την γλώσσα php και η βάσεις του είναι σε Mysql, αλλά τελικά απ ότι κατάλαβα θέλει να βάλει απλώς το forum στον server(?)Sorry που άργησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Αύγουστος 30, 2005 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Όταν θα πάρεις χώρο και domain θα πάρεις το forum που κατέβασες και θα ανεβάσεις όλον τον φάκελο στον server απο κεί και πέρα θα ζητήσεις απο τον διαχειριστή του server να σου δώσει όνομα βάσης οπυ σου έχει βάλει στην MySQL, με τι χρήστη μπαίνεις και ποιον κωδικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2004dj Αύγουστος 31, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2005 θα ανεβασω τον φακελο ετσι απλα ή σε ενα φακελο ο οποιος θα εχει ονομα forum.διαχειριστη του server εννοεις αυτον του domain?δηλαδη εγω μπορει να πληρωσω για χωρο στον b και διαχειριστης να ειναι ο a Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 31, 2005 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2005 Με το όνομα που θα το ανεβάσεις θα είναι και το path.Αν το domain σου είναι www.nikos2004dj.gr και ο φάκελος βρίσκεται στο root directory με το όνομα forum, θα είναι προσπελάσιμος ως www.nikos2004dj.gr/forum/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.