Jump to content

πως μπορω να βαλω forum σε site

nikos2004dj

Recommended Posts

....τα παντα γινονται με php και php b2b...αλλα θα χρειαστεις και μια βαση δεδομενων οπως Apache MySql ή MS Sql ..... και αν το στησεις ολο αυτο πανω σε IIS 6 ...δεν θα δυσκολευτεις ιδιαιτερα....αλλα αμα ειναι παλαιοτερη απο την 6 ...ισως εχεις προβληματα....;)

Εγώ θα λεγα να φτιάξεις χώρια ένα forum και να βάλεις στο site σου ένα link που να οδηγεί σε αυτό.

Τσαμπέ forum μπορείς να φτιάξεις στο www.jconserv.net χωρίς καθόλου γνώσεις κώδικα κ.τ.λ. ;)

Δες παράδειγμα ένα που έχω φτιάξει εγώ: http://jconserv.net/pljband/index.php

βάλε μια MySql(και phpmyadmin για διαχείρηση) βάση με Apache server και php και βάλτο σαν λίνκ στην σελίδα σου όπως είπε και Makis Hourdakis.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Τσαμπέ forum μπορείς να φτιάξεις στο www.jconserv.net χωρίς καθόλου γνώσεις κώδικα κ.τ.λ. ;)

Αυτά τα δωρεάν φόρουμ είναι αξιόπιστα?Γιατί έχουν ακουστεί πολλά παράπονα για την λειτουργία τους.

Το φόρουμ συνήθως μπαίνει σε κάποιο φάκελο του web server directory ( apache_directory/htdocs/forum/...) . Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το κάνεις να δουλεύει με τις πλάτες κάποιας (MySQL) βάσης και να το δώσεις ως λινκ από το κεντρικό σου site.

Κοίτα, άμα το θες για κάτι τελείως ερασιτεχνικό (όπως εγώ) μια χαρά κάνει. Καμιά φορά πέφτει, έχει banners αλλά... Αυτό είναι το τίμημα. Το συγκεκριμένο είναι τελείως τσάμπα με 15MB χώρο. Αρκετό για forum...

θελω να κανω ενα απλο forum Οχι ιδιαιτερα πολυπλοκο.αλλα χωρις banners και χωρις προβληματα.αυτο στο iconserv θα πρεπει να το κανω εκει και μετα απο το site μου να δοσω link το οποιο να οδηγει στο iconserv/myforum.net π.χ.

• 4 weeks later...

Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις έναν απο τους πολλούς δωρεάν web site providers που υπάρχουν, έστω και με διαφημίσεις, που να προσφέρει 1 database mysql και λίγο χώρο για να κάνεις τις δοκιμές σου και να στήσεις εκεί ένα forum ώστε να πάρεις μυρωδιά τι παίζεται. Για να στήσεις apache , php και mysql δικά σου, χρειάζεσαι static Ip και ένα μηχάνημα around the clock ανοικτό και συνδεδεμένο στο ιντερνετ πάνω σε καλή σύνδεση (κοινώς μπουρί :D ) που χλωμό το κόβω να συμβαίνει . Αν είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις για hosting θα βρεις εύκολα τα παραπάνω έτοιμα. Για τσαμπέ θα βρεις με banners.

Αφού βρεις web hosting και σου στείλουν τα στοιχεία που χρειάζεσαι (ξέρουν αυτοί τι να σου στείλουν μην ανησυχείς) πήγαινε στο http://www.phpbb.com/ και κατέβασε το τσαμπέ forum, ακολούθα τις απλές οδηγίες που έχει στο install και καθάρισες.

Αν βρεις δυσκολία κάπου εδώ είμαστε (αν έχεις μυρωδιά από υπολογιστές δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και ας είναι άγνωστη περιοχή για σένα).

για τσαμπέ web hosting με καλές ταχύτητες και χωρίς downtime για τις δοκιμές μου εγώ χρησιμοποιώ http://www.nut-factory.com/

Αρχική απάντηση από pro

τι ειναι αυτα?????

Έλεγα μήπως ήθελε να στήσει έναν server στο pc του έπρεπε να κάνει έναν apache server χρησιμοποιώντας την γλώσσα php και η βάσεις του είναι σε Mysql, αλλά τελικά απ ότι κατάλαβα θέλει να βάλει απλώς το forum στον server(?)

Αρχική απάντηση από pro

τι ειναι αυτα?????

Έλεγα μήπως ήθελε να στήσει έναν server στο pc του έπρεπε να κάνει έναν apache server χρησιμοποιώντας την γλώσσα php και η βάσεις του είναι σε Mysql, αλλά τελικά απ ότι κατάλαβα θέλει να βάλει απλώς το forum στον server(?)Sorry που άργησα

Όταν θα πάρεις χώρο και domain θα πάρεις το forum που κατέβασες και θα ανεβάσεις όλον τον φάκελο στον server απο κεί και πέρα θα ζητήσεις απο τον διαχειριστή του server να σου δώσει όνομα βάσης οπυ σου έχει βάλει στην MySQL, με τι χρήστη μπαίνεις και ποιον κωδικό.

θα ανεβασω τον φακελο ετσι απλα ή σε ενα φακελο ο οποιος θα εχει ονομα forum.

διαχειριστη του server εννοεις αυτον του domain?δηλαδη εγω μπορει να πληρωσω για χωρο στον b και διαχειριστης να ειναι ο a

Με το όνομα που θα το ανεβάσεις θα είναι και το path.

Αν το domain σου είναι www.nikos2004dj.gr και ο φάκελος βρίσκεται στο root directory με το όνομα forum, θα είναι προσπελάσιμος ως www.nikos2004dj.gr/forum/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.