Jump to content

Πως σταματάω τη διαρροή στη βάση του ρακόρ?

nikolakis13

Recommended Posts

Έχω ενα προβλημα βρε παιδιά. Σήμερα που αρχισα να δοκιμαζω την υδρόψυξη πρόσεξα ότι τα ρακόρ του ψυγείου χάνουν απο τη βάση τους, απο εκει που βιδώνονται δηλαδή. Ρώτησα ένα φίλο μου και μου να πάω να αγοράσω τεφλόν. Τι ακριβώς ειναι αυτό το τεφλόν και πως ακριβώς το βάζω ? Υπαρχει κανένας αλλος τρόπος για να τα στεγανοποιήσω ?

Ευχαριστώ :)

Teflon είναι σαν μονωτική λευκή φαντάσου χωρίς κολλα . Το τυλίγεις λίγο γύρω απο το ρακόρ και το βιδώνεις .

[βιδώνοντας με τεφλόν σφίγγει τα σπιρώματα των βιδών στεγανοποιώντας τα. ]

Αλλη λύση πιο παλιά και οι υδραυλικοι λένε και καλύτερη :D το κλασικό μαλλί ['ετσι το βλέπω έτσι το λέω :D] . Το οποίο χρησιμοποιείς όπως το τεφλόν .

1)Καναβι μην επιχειρισεις να βαλλεις δεν μπενει οπως να ειναι...(θελει τροπο για να τοποθετηθει στα σπειροματα-αν η τριχα ειναι πχ 40cm βαζεις τους 10cm αριστεροστροφα και τα υπολοιπα 30 δεξιοστροφα....γιατι θα γυρισει το καναβι και δεν θα κανεις τπτ..... );):D

2)Η καλυτερη λυση ειναι το Loctite...(καπως ετσι)...που ειναι το καινουργιο μαλλι των υδραυλικων-εμποτισμενο(μια ασπρη κλωστη ειναι....)

3)Βαλλε καλυτερα τεφλον που ειναι και φτηνο.....

:T: :T: :T:

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 10:52]

το loctite δεν είναι ασπρη τρίχα και είναι να σφίγοουν οι βίδες χωρίς να κολλάνε

δεν είναι για σεγανότητα νομίζω

Μαν δεν θα λεμε για το ιδιο....

Το Loctite ειναι μια συνθετικη τριχα που ειναι εμποτισμενη με ενα υγρο που δεν ξερω τι ειναι...και χρησιμοποιητει σε εγκαταστεσεις αεριου καθως και σε υδραβλικες εγκαταστασεις....και ειναι για στεγανοτητα στανταρ......(εχω χρησιμοποιησει...):flex:

Ειναι το κοκινο κουτακι δεξια ειναι που ειναι και πανακριβο.... :flower:

@kalileo...μαλλον θα αναφαρεσαι στο μινιο....;):p

Το πρωί πηγα και πηρα τεφλόν και κανάβι. Δεν ειχα προλάβει να δω τις απαντήσεις σας και το ζήτησα ως μαλλί όπως είπε και ο φίλος athens2004.

Οταν μου ειπε καναβι παραξενεύτηκα λίγο:eek::blink: Μετα όμως καταλαβα πως ετσι λεγεται το "μαλλί" :D :D :p

Τελικα χρησιμοποίησα μονο το τεφλον και τώρα είναι οκ :T: :T:

Σας ευχαριστώ :daisy:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.