Jump to content

Αξίζει να αλλάξω κάρτα γραφικών...

PanZeus

Recommended Posts

Με το pc μου δεν παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια αλλά ειδα στο stock house του πλαισιου αυτες τις 2 προσφορές και αναροτήθηκα αν αξίζει να αλλάξω την καρτα γραφικών μου.

ASUS GeForce FX 5700 - 256MB 95.20

ΑLBATRON GeForce MX 4000 - 128MB 23.80

Το Pc μου έχει μια GeForce MX440 - 64MB και επεξεργαστή ενάν athlon xp 2100+

όχι δεν αξίζει η πρώτη

αν μπορείς να δώσεις 20Ε παραπάνω από τα 95 μπορείς να πάρεις την πιό φτηνή 6600 που υπάρχει σε agp και να είναι πολύ καλύτερα. νομίζω ότι ούτε η δεύτερη αξίζει, πολύ μικρή η διαφορά με την δικιά σου.

έχω πάρει πράγματ από το στοκ του πλαισίου, κάποια δεν έχουν βγεί καλά και έχω αναγκαστεί να τα γυρίσω. θα είναι κρίμα να σου χαλάσει η κάρτα 2 βδομάδες αφού την πήρες. επίσης έχεις μόνο 6 μήνες εγγύηση, οπότε ή δώσε 115Ε που έχει η φτηνότερη 6600 (και είναι άλλη κλάση από την 5700) ή άραξε στα κυβικά σου... :)

Για την 2η ούτε λόγος, είναι πανω κάτω σαν αυτή που ήδη έχεις. Αν δεν παίζεις καθόλου απαιτητικά παιχνίδια τότε δεν αξίζει καν να αλλάξεις κάρτα. Αν όχι τότε θα μπορούσες να δεις κάτι σε μια μεταχειρισμένη 5700 ή 5900. Αλλά 95 για την πρώτη είναι μάλλον πολλά.

Με καμία δεν αξίζει να πάρεις την 5700 και να δώσεις 100 και από Stockhouse. Εγώ ούτε 50 δεν θα έδινα γι' αυτή την κάρτα και καινούργια.

Την MX 4000 από την ΜΧ440 νομίζω πως δεν είναι σοβαρή αναβάθμιση μιας και πιστεύω πως με λίγα ευρώ παραπάνω μπορείς να πάρεις μια πολύ καλύτερη.

Τέλος σκέψου το πότε θα αλλάξεις υπολογιστή γιατί και να θες (που δεν θα θες) δεν βρίσκεις μητρικές με agb για να βάλεις την vga που θα πάρεις τώρα (εάν πάρεις) μιας και πλέον οι pci-e είναι το κατεστήμενο.

Μια κάρτα γραφικών γενικά ανεβάζει τις επιδόσεις του υπολογιστή ανάλογα και με τι εφαρμογές τρέχεις. Εάν σκοπεύεις να αλλάξεις pc μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες μην δώσεις δεκάρα. Διαφορετικά πάρε μια ΑΤΙ9250 με 40 ευρώ για να είναι οι επιδόσεις των επιμέρους συστημάτων του υπολογιστή σου στην ίδια στάθμη.

νομιζω οτι γυρω στα 50-60ευρω δεν ειναι πολλα

για μια 9550/9600 (οχι SE) καινουρια με πληρη εγγυηση

και ειναι μια καρτα ταιριαστη με το υπολοιπο σου συστημα

μιας και μια 6600 μαλλον χαραμιζεται

εκτος και εαν εχεις καποια ολικη αναβαθμιση στα αμεσα σου σχεδια

οποτε θα την εκμεταλλευτεις αργοτερα

Αμα σκοπέυεις να το κρατησεις το συστημα σου για καιρο βαλε μια 9600pro. Εγω θα κοιτουσα για μεταχειρησμενη με εγγυηση. Αν παλι έχεις σκοπο να το αναβαθμισεις συντομα, μην παρεις αλλη καρτα μεχρι τοτε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.