Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2008 Λοιπόν δεν ξερω αν θα ακουστει περίεργο αλλά... Θέλω να αγοράσω κάποια εξαρτήματα/μέρη hardware τα οποία θα τα έχω μόνο για overclocking. Βλέπετε όσο να πει κανείς φοβάμαι να "παίξω" ελεύθερα με το σταθερό μου PC γιατί δεν έχω τα χρήματα να διαρθώσω κάτι που ίσως να πάει στραβά σε μια κακιά στιγμή. Οπότε θέλω λογικά μια μητρική, εναν επεξεργαστή, ενα σετάκι RAM χμμμ τι αλλο ; Εναν σκληρό λογικά για να φορτώσω τα Windows και ένα τροφοδοτικό. Κάρτα γραφικών χρειάζεται ; Κοιτάξτε όταν λέω να πειραματιστώ με το clocking εννοώ με αερόψυκτρα όχι κάτι extreme (τουλαχιστον όχι τώρα). Δεν πάω για scores αλλά για την εμπειρία και τα πράγματα που μαθαίνεις από την διαδικασία. Ερχεται χειμώνας και έχουμε αρκετό κρύο εδω πάνω (συνήθως κοντα στους 0 βαθμους τις πρωινές ώρες). Οποτε χαλαρα θα clockαρω στον μπαλκονι όταν χρειάζεται να χτυπήσω score. Ο στόχος δεν είναι να πάρω κάτι πολύ ακριβό γιατί δεν έχω και τα φράγκα να το κανω. Από την άλλη ο στόχος δεν είναι να πάρω κάτι που θα μου είναι άχρηστο (πχ μια μητρικη QDI ή Asrock). Δηλαδή θέλω κάτι αξιοσέβαστο για να κλοκάρω ανα περιόδους και να είμαι πάντα "συνδεμένος" με τα τεχνολογικά δρόμενα. Η σχολή γίνεται κ αυτη που ενδιαφερουσα οπότε ήρθε η στιγμή να δραστηριοποιηθώ κ εγώ. Ελπίζω να καταλάβατε πάνω-κάτω μέσες άκρες τι ζητάω. Ελπίζω κ εσείς να με βοήθησετε (οπως κανετε πάντα αλλωστε) όταν το έχω ανάγκη. Thanx guys. Καληνυχτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Οκτώβριος 12, 2008 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 δύσκολα αυτά που λες θες καλό board και μνήμες μετά cpu πάρε ότι θες και όσα βγάλεις βρες καμιά used p5k μονταρέ την μνήμες ένα κίτ 2x1 με D9GMH/D9GKX ή και 2x512 αν βρεις καλύτερα θα πάνε για μνήμες δες αυτές http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=965839&catalog=20&category=69977727τώρα για board καλό και φθηνό used μόνο δίσκο πάρε έναν sata ότι πάει καλύτερα στην τσέπη σου Vga αν δεν ασχοληθείς με 3D Becnhmarks den χρειάζεσαι PSU τώρα used και αυτό όσο πιο πολλά Watt μπορείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
LastCrack Οκτώβριος 13, 2008 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 DFI DFI DFI και πάλι DFI πάρε αυτή με το P45 που έχει το πλαίσιο 130 ευρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 13, 2008 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 DFI DFI DFI και πάλι DFI πάρε αυτή με το P45 που έχει το πλαίσιο 130 ευρά Αψογη η τιμη της αλλα χρειάζεται πτυχιο και υπομονη για να την κλοκαρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Οκτώβριος 13, 2008 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 έλα ντε άσε που με βάση αυτό πχ μια μητρική QDI ή Asrock τα 130 της DFI μου φαίνεται θα του κάτσουν άσχημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Οκτώβριος 13, 2008 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 εγω αν ηταν να κανω κατι τετοιο(δηλαδη οχι για σκορ αλλα για την πλακα) θα επερνα μια dfi lanparty sli-dr expert,ενα μονοπυρηνο amd fx και bh5 μνημουλες.με τρελαινει ενα τετοιο συστηματακι(αν και εχω δυο pcia με 5φορες καλυτερες επιδοσεις το καθε ενα).λολ ειμαι ακυρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Οκτώβριος 13, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 λοιπόν κοιτάξτε επειδή εμείς οι αυτοματιστές είμαστε αρκετά καμμένοι με τόσες ώρες στο ΤΕΙ, το συζητουσα σημερα με συμφοιτητές. Και καταλήξαμε να κανουμε μαζι ενα team (κατι σαν Automation Dept of OOS). Δηλαδη ειμαστε 5 ατομα, τσοντάρουμε όλοι μαζι και στο τελος οποιος θελει παιρνει το τελικο αποτελεσμα, φιλαρακια ειμαστε για την παρεα το κανουμε και το χαβαλε. Μας αρεσει το χομπι βλεπεις. Οποτε πχ μια μητρικη 130 Ευρω αν την διεραισεις δια 3 ή δια 5 αναλογα ποσα ατομα ειμαστε, δεν υπάρχει πρόβλημα, ή τουλαχιστον δεν υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Οπότε θελω πιστευω οτι θα κάνουμε κατι καλο ή θα βγει κατι καλό από την όλη διαδικασία. Περιμενω λοιπόν να μου προτείνετε συστήματα τα οποία θεωρείτε εσείς (ως masters που ειστε) καλά για να μπουμε εγω και οι φιλοι μου στο χόμπι. vatos_locos το link λεει οτι το προιον δεν βρεθηκε: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=965839&catalog=20&category=69977727 . Τώρα για μητρική προτεινε μου κάτι ή τουλαχιστον προτεινε 2, 3 που νομιζεις οτι πρεπει να τις χτυπήσουμε. Για να πω την αληθεια η DFI ειναι καλη επιλογη αλλα όπως λεει και ο george_vasil απο πάνω έχει ένα σωρό επιλογές που δεν τις γνωρίζουμε. Από την άλλη να μια καλη ευκαιρια για να τις μάθουμε. Αλλα είναι καλη για αρχή και θα μας βγάλει το λάδι ; ;p Μνήμες τώρα θέλουμε 2 giga ; Βασικα δεν θα παμε για 3D Marks προς το παρον τουλαχστιστον. Μετά ποτέ δεν ξέρεις. Θα δείξει. Τροφοδοτικό ποιο λες ; Γενικά πείτε ολοι παιδια, να πέσουν πολλά πράγματα στο τραπέζι. Θα δουμε και θα πράξουμε αναλόγως. Για παράδειγμα εννοείται οτι σε καποια φάση θα επισκεφτούμε το μαγαζι του unseen και eleven και ψυξι. Το σπιτι που θα γινονται οι δοκιμες ειναι πολυ μεγαλο και χωραει ανετοτατα για lan (αν ενδιαφερεστε για κανα cod) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 13, 2008 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 DFI P45 και 2*1gb Cellshock με GKX είναι must για αρχή...Μετά πάρτε και μια μτχ 8800, κάντε όλα τα mod χωρίς έλεος και πάτε για 3d...Επίσης μάλλον θα χρειαστεί και ένα καλό νερό...για αρχή.Τριπλό χοντρό με block cpu, chipset,vga...Επίσης 3-4 12αριδες delta και κάνα 2-3 οχτάριδες...Άντε και καλό βόλι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Οκτώβριος 13, 2008 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 αλλάζει το σκηνικό τότε έχω βρει αγγελίες που δίνουν Cellshock με GKX 40-60 € κάνε μια βόλτα και από τα άλλα fora και χτύπα τες αυτές δίνουν αλλιώς πάρτες new http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=907170&catalog=20&category=69977727&page=3 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1166336&Manufacturer=DFI&category=69977721&catalog=20 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1115707&page=2&category=69977705&catalog=20 τώρα για ψύξη και εγώ νερό θα κοίταγα αλλά αν πάτε σε αέρα http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1139096&page=2&category=69977719&catalog=20 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1057405&Manufacturer=Intel&category=69977713&catalog=20 πάρτε και 2 τέτοιους σε raid καλύτεροι από έναν θα είναι http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=794287&catalog=20&category=69977741 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Οκτώβριος 13, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Αυτες οι Cellshock τι ειναι αυτο το GKX που λετε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 13, 2008 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Αυτες οι Cellshock τι ειναι αυτο το GKX που λετε ;Ειδος υπο εξαφανιση.(D9GKX ή D9GMH ειναι τα micron τσιπακια που κλοκαρουν καλα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 13, 2008 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Από ότι είδα, δεν τις έχει τώρα στο site...το πρωί ήταν...βρες απλές cellshock σκέτα dimm του GB, χωρίς ψύκτρες και αυτές είναι...http://www.skroutz.gr/c/56/ram.html?keyphrase=cellshock οι πρώτες...Επίσης να προτείνω τις δικές μου crucial 2*1gb 667 cl5, με D9FTB, που πάνε σχετικά λίγο, αλλά με σφικτά timmings...750 με 3-3-3-6 και 2,5+volt και 900 4-3-3-8 και 960 με 4άρια...αν παίξεις με κάποιον που δεν θα ανεβάσει πολύ FSB, νομίζω ότι τα 3άρια μετράνε πολύ σε 2D...Επίσης έχε το νου σου για D9DQT μπας και... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Νοέμβριος 9, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2008 ωραια. Μετά από τον βαθύ ύπνο που είχα λόγω τρεξίματος με το δίπλωμα επανέρχομαι ξανά στο θέμα. Μεσα στην εβδομάδα θα αγοραστεί η μητρική. Τελικά να πάμε για DFI ?EDIT: την dfi ή την evga ; http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1095315&HYMOTHERBOARDSOCKET=s775&Manufacturer=EVGA&category=69977721&catalog=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 12, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2009 UPDATE GUYS: Μετα απο ληθαργο ενος χρόνου. Επιστρεφουμε ετοιμοι! Περιμενουμε να ξεστοκαρει κανενας κανα hardware στις "πωλησεις" να αρχισουμε να πειραματα UPDATE 2: Αγοράστηκε ψύκτρα Thermarlight Ultra 120 Extreme Black μαζί με 2 12άριδες Nexus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Σεπτέμβριος 19, 2009 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2009 Αντε καλη επιτυχια!!..αν και εγω δεν ημουν εδω για να βοηθησω (οσο μπορω γιατι δεν ξερω και πολλα επι του θεματος) αλλα μου φαινεαι πως τελικα μεσα απο εδω θα μαθω πολλα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 19, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2009 ΚοκκινεΓιώργο εδω πέρα οχι μόνο θα μάθεις, αλλά θα σου αλλάξουμε το χρώμα Λοιπόν, σιγουρα το συστηματακι που θα στησουμε με τα παιδια θα είναι 775 και συντομα εντος της εβδομαδας που έρχεται θα δουμε ποσο budget εχουμε για να χτυπησουμε κατι καλο. Θα παρουμε εναν 8400 (το πιο πιθανο σεναριο) και αρκετές μητρικές 775 ( τρεις τουλαχιστον). Επίσης εγω προσωπικα θα ηθελα να τεσταρω την νεα υδροψυξη της Corsair οποτε θα γινει και μια τετοια αγορα. Όλα τα προιόντα θα τα παρουμε μεταχειρισμενα, και πιστευω οτι θα τα βρουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Σεπτέμβριος 19, 2009 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2009 UPDATE GUYS: Μετα απο ληθαργο ενος χρόνου. Επιστρεφουμε ετοιμοι! Περιμενουμε να ξεστοκαρει κανενας κανα hardware στις "πωλησεις" να αρχισουμε να πειραματα UPDATE 2: Αγοράστηκε ψύκτρα Thermarlight Ultra 120 Extreme Black μαζί με 2 12άριδες Nexus. Δρ Πανέα Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ( βασιζόμενες πάντα στο ρυθμό που ανανεώνεις το θέμα ) πιστεύω οτι το 2018 θα είσαι έτοιμος για να αρχίσεις δοκιμές........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Σεπτέμβριος 19, 2009 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2009 και 2020 η επανδρωμένη Άρης-...ΠΑΟΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 19, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2009 Δρ Πανέα Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ( βασιζόμενες πάντα στο ρυθμό που ανανεώνεις το θέμα ) πιστεύω οτι το 2018 θα είσαι έτοιμος για να αρχίσεις δοκιμές........ χαχαχαχαχαχαbanana Απλα ας πουμε οτι υπηρχε μια νεκρή περιόδος όπου πάγωσε το όλο Project. Τώρα έχει ξαναζεσταθεί και έχει μπει στο φουρνο. Σε λιγοτερο απο 2 μηνες ελπιζω να ειμαστε έτοιμοι. Και φυσικα οταν (οχι το 2018 ελπιζω ) να κανονισουμε κανενα overclocking party. Αφου στο σπιτι που θα γινονται τα οργια...εεεε οι δοκιμες θελω να πω, εχουμε 3 δωματια ΑΔΕΙΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afro_king Σεπτέμβριος 27, 2009 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2009 καλησπερα !!! ειμαι καινουργιος στην παρεα του forum αλλα και σε οτι αναφορα το overcloking!!! θα ηθελα να μ προτεινετε ενα καλο τροφοδοτικο για overclokingτο συστηματακι με το οποιο λεω να ξεκινησω ειναι το εξης:msi-7125 k8n neo4-famd athlon 64 3500 sta 2.2Ghzati radeon x1600 pro sta 5122x512Kingston 400ddr kai 1x1Gb corsair 400ddrSeagate 500 SATA2το θεμα ειναι οτι το τροφοδοτικο θα ηθελα να το χρησιμοποιησω και μελλοντικα σε ενα καλυτερο συστηματακι το οποιο θα εχω ετοιμο σε περιπου ενα μηνα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.