Jump to content

κανενας που να ξερει απο τηλεσκοπια?

amgamer

Recommended Posts

γεια σας παιδες!:rolleyes:

θελω να παρω τηλεσκοπιο,οχι πολυ ακριβο,ενα απλο για να μαθω,μιας κ ειμαι αρχαριος.

ειδα στο περιοδικο science illustrated ενα το οποιο κανει 180Ε πιστευω οτι μεχρι αυτη τη τιμη ειναι καλα για αρχη..

ασχολειται κανενας με τηλεσκοπια?εχει να μου προτεινει κατι?καποιο μαγαζι στο οποιο να παω?

το μονο που ξερω ειναι www.telescopeshop.gr

Φίλε μου, κι εμένα μου αρέσει πολύ η αστρονομία. Έχω ένα τηλεσκόπιο της πλάκας και μου αρέσει να χαζεύω τον ουρανό, αν και για να δεις κάτι το αξιοπρόσεκτο, πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά σε τηλεσκόπιο και επίσης να είσαι σε μέρος χωρίς φώτα.

Γενικά θα σου πω ότι όσο πιο παχύ είναι το τηλεσκόπιο, τόσο καλύτερο σε γενικές γραμμές διότι συλλέγει περισσότερο φως. Αν και στην κατηγορία τιμής που αναφέρεις (180) δεν νομίζω να βρεις κάτι το αξιοπρεπές. Ίσως και να μην είναι καν καλύτερο από ένα ψεύτικο σαν το δικό μου των 70.

Υπάρχει ένα ελληνικό φόρουμ www.astrovox.gr στο οποίο ασχολούνται με την αστρονομία. Μπες εκεί, ρώτα, μάθε.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Εμενα μου ειχανε κανει δωρο ενα στα 14 μου, αλλα το μονο που εκανα ηταν μπανιστηρι!

χοχοχο:hehe:

lol , να φανταστω οτι εβλεπες αστρακια με αυτα που εβλεπες ?

Φίλε amgamer σε γενικές γραμμές στα τηλεσκόπια δυο χαρακτηριστικά έχουν σημασία:

1. Η εστιακή απόσταση π.χ. 900mm (οσο μεγαλήτερο το νούμερο τόσο μεγαλήτερη η μεγενθυση)

2. Η φωτεινότητα F π.χ F11 (οσο μικρότερο το νούμερο τοσο μεγαλήτερη η φωτεινοτητα)

,αν και η φωτεινότητα έχει κάποια σημασία μονο στην περίπτωση που θέλεις να τραβήξεις φωτογραφίες (με ειδικούς ανταπτορες)

Επίσης υπάρχουν τηλεσκόπια κατάλληλα μόνο για επίγεια παρατήρηση (ιδανικά για μπανιστήρι, τηλεσκόπια για αστρική παρατήρηση (ακατάλληλα για μπανιστήρι) και τηλεσκόπια που κάνουν και τα δυο.

Καλήτερα δες μόνος σου δυο τρία τηλεσκόπια σε κάποιο κατάστημα για να αποκτήσεις μόνος σου μια αίσθηση των παραπάνω ώστε να αποφασίσεις τι σου κάνει.

Αρχική απάντηση από xylokastro

να ξερεις πως οταν θες να παρεις ματι , θα τα βλεπεις αναποδα..γιατι στο Διαστημα δεν υπαρχουν πανω-κατω:)

Κανονικα τα βλεπεις......και στο μπανηστηρι:rolleyes::innocent: :whistling

Αρχική απάντηση από xylokastro

να ξερεις πως οταν θες να παρεις ματι , θα τα βλεπεις αναποδα..γιατι στο Διαστημα δεν υπαρχουν πανω-κατω:)

Ούτε στο μπανιστήρι υπάρχει πάνω-κάτω.;)

Αρχική απάντηση από amgamer

γεια σας παιδες!:rolleyes:

θελω να παρω τηλεσκοπιο,οχι πολυ ακριβο,ενα απλο για να μαθω,μιας κ ειμαι αρχαριος.

ειδα στο περιοδικο science illustrated ενα το οποιο κανει 180Ε πιστευω οτι μεχρι αυτη τη τιμη ειναι καλα για αρχη..

ασχολειται κανενας με τηλεσκοπια?εχει να μου προτεινει κατι?καποιο μαγαζι στο οποιο να παω?

το μονο που ξερω ειναι www.telescopeshop.gr

Φιλε amgamer , η παρατηρηση αστρικων φενομενων δεν ειναι και ιδιετερα "ευκολο" και " φθηνο " χομπι , και τα τηλεσκοπια δεν ειναι παιχνιδια αλλα σοβαρα οπτικα εργαλεια . Συνηθως οσοι αρχαριοι ξεκινουν με φθηνα τηλεσκοπια του κιλου καθως και χωρις καθολου γνωση των 'βασικων' περι αστρονομιας , απογοητευονται γρηγορα και τα παρατανε . Γιαυτο εγω θα σου προτηνα πρωτα απο ολα , να μαθεις τα βασικα περι νυχτερινου ουρανου ( υπαρχουν πολλα βιβλια , αστρικοι χαρτες καθως και προγραμματα ) και μετα σιγα σιγα να περασεις στην παρατηρηση τους .

Οσο λοιπον αφορα τα τηλεσκοπια πρεπει να εχεις υποψιν σου οτι ειναι αρκετα δυσκολη η χρηση τους απο εναν αρχαριο , γιατι στην ουσια επικεντρωνεις ολη την μεγενθιση που σου δινει σε ενα πολυ μικρο σημειο ( στοχος ) που πρεπει πρωτα να τον βρεις , να εστιασεις επανω του αλλα και να τον ακολουθησεις ( αφου η γη κινητε )...

Γιαυτο για αρχη εγω θα σου προτηνα ενα καλο ζευγαρι κυιαλια . Μαθαινοντας λοιπον πρωτα την θεωρια , και παρατηρωντας αυτα που διαβαζεις αμεσα , ευκολα και γρηγορα με τα κυιαλια , σε μικρο χρονικο διαστημα θα εισαι σε θεση για την αγορα ενος καλου τηλεσκοπιου .

Οπως ειπε και ο planetman τα παιδια στο astrovox θα λυσουν πολλες σου αποριες .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.