Jump to content

VENICE 64 3000@....

CALEB

Recommended Posts

Έχω εδώ και κανά 3βδόμαδο έναν Venice 3000+ E0 stepping αν θυμάμαι καλά και επειδή δεν είχα ιδέα από overclocking είπα να διαβάσω τίποτα και σιγά σιγά να ξεκινήσω.

Η mobo Asus A8N-SLi λοιπόν και η ram Kingston Value 400 C3, χωρίς να πειράζω Vcore σιγά σιγά ανέβαινα και με διαιρέτη στις μνήμες έχω φτάσει αισίως στα 2.63GHz από τα 1.8!

Το ποσό δεν ξέρω για εσάς αν φαίνεται λογικό, εμένα πάντως μου μοιάζει εξωπραγματικό! Το ότι το σύστημα ξεκινάει χωρίς να έχω πειράξει Vcore, οφείλεται μάλλον στο ότι το ανεβάζει το mobo μόνο του, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Αυτή τη στιγμή μετά από 8 ώρες Prime, χωρίς ίχνος σφάλματος, έχω Vcore στα 1.48, τρέχω όπως είπα στα 2.63GHz, οι μνήμες στα 374MHz και το σύστημα δείχνει τέρμα σταθερό, με θερμοκρασία full load το πολύ 51 βαθμούς... Μου φαίνεται ότι έχει χώρο ακόμα να πάει πιο ψηλά! Εσείς τι λέτε; Είναι νορμάλ όλα αυτά; Η θερμοκρασία πόσο μούφα μπορεί να είναι;

Να σημειώσω ότι το τροφοδοτικό είναι 350άρι και είμαι με stock ψύξη και το καπάκι απλά λίγο ανοικτό.

Μη μου απαντήσετε σας παρακαλώ πρόχειρα και το κάψω το θέμα πάνω που χαίρομαι! Δεν έχω γνώσεις σε AMD overclocking, καθώς πρώην Intelάς, και θέλω τα φώτα σας.

[EDIT] Έκατσα και στα διόρθωσα όλα στα ελληνικά μόνο και μόνο επειδή έκατσες και διάβασες τους κανόνες του φόρουμ, αλλά και γιατί την έψαξες πριν μπεις να πεις "πήρα έναν επεξεργαστή, πως θα τον πουσάρω;"... :T:

Για αρχή, σταμάτα να χρησιμοποιείς το Prime για ένδειξη σταθερότητας. Ειδικά στην πλατφόρμα Α64 είναι εντελώς άχρηστο. Δοκίμασε SPi 32M και προγράμματα 3D (3dMark01, 03 κλπ).

Στη συνέχεια, θα σου έλεγα "σήκωσέ το το τιμημένο", πυρίτιο είναι, ανέβαζε σιγά σιγά μέχρι να αρχίσεις να έχεις errors στο SuperPi 32M. Μη δώσεις πάνω από 1.55, αλλά το κυριώτερο, όσο ρεύμα είναι να δώσεις, δίνε το manually, μην το αφήνεις στο έλεος της μητρικής. Το ίδιο και το αυτό και για τις μνήμες (αυτές κι αν σηκώνουν ρέμα...)

Aπο οτι φενετε , εχεις πεσει σε καλο κομματι ( cpu ) . Aν και απο οσο ξερω οι 3000 ειναι ικανοι και για 2.7 μηζ , αλλα με καλη ψυξη και ικανο ρευμα( και καλη παρτιδα) ....

Εαν ημουν εγω στην θεση σου , θα ημουν τρομερα ικανοποιημενος εαν ημουν σταθερος ( με 1.48v και με στοκ ψυξη @ 51c ) στα 2.6....

Για ελεγχο σταθεροτητας κανε αυτο που σου λεει ο chosen...

Δωκιμασε αν εισαι σταθερος με S&M και οχι με prime. Στους Α64 ειναι διαφορετικα τα πραματα. Εκει που πιστευω πως θα τρεξει prime το μηχανημα απλα δε τρεχει ουτε δευτετολεπτο, και S&M τρεχει ασταματητα.

Δωκιμασε να κατεβασεις απο εδω το S&M http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=4824 και θα δεις αντικημενικοτερα αν εισαι σταθερος.

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας αν και σιγα σιγα η χαρα βλεπω να μου κοβετε απο τα βολτ που θελει για ταισμα για να ανεβει μετα τα 295,λοιπον αισιως με αρκετες ωρες prime,s/m kai super pi χωρις το παραμικρο σφαλμα(οπως μπορεσα να αντιληφθω τουλαχιστο)το pc δειχνει σταθεροτατο,η θερμοκρασια βεβαια σε φουλ Load παιζει να φτασει και τους 56 βαθμους(συνηθως ομως δεν ξεπερναει τους 52 μονο στο s/m ξεσκιζεται λιγο)στους ποσους πρεπει να αρχιζω να προβληματιζομαι ?(για καθημερινη χρηση παντα οχι για benchmarks)η θερμοκρασια βεβαια ανεβηκε γιατι ανεβασα ενα κλικ το vcore,ειμαι πια στα,1.525 γιατι σε καποια φαση το 300ρισα και μου κολησε οταν το ειχα στο auto το vcore...βεβαια μετα τα 295 το ρημαδι θελει και αλλο ρευμα για να ειναι stable μονο που αν το ανεβασω παραπαπανω χτυπαμε 60ρες,σταματαμε εδω λοιπον?!!!(295*9,1.525 vcore,380 d

ivided ddr)

παιζει να μη σε αφηνει και η μητρικη σου να ανεβασεις πανω απο 295. Η δικια μου η ασους (μπανανα) μου επιτρεπει μεχρι τα 280 !! :devil: αν και κανονικα δε πρεπει να εχουν προβλημα μεχρι τα 300 , 300 κατι. Σε ενα φιλο μου επισης παει μεχρι 290 μαξ

οι θερμοκρασιες full load 52-55 τουλαχιστον ειναι οκ?γιατι idle στα win ειμαι με 37-38,επισεις ξερει κανεις τιποτα καλα timings για kingston value kvr 400 που ειναι δοκιμασμενα γενικα οτι τα αντεχουν αυτες οι μνημες?μη μου πειτε για αλλες μνημες γιατι δεν παιζει φραγκο!!!:-)

....ναι σωστο....αλλα φιλος μας εχει ASUS ομως...;)

.....φιλε μου για τα timings κατεβασε το Cpuz

....και δες τι εχουν by Spd οι μνημες σου...λογικα θα ειναι 3-3-3-8@...ή 3-4-4-8 ...εε μετα πλεον ειναι θεμα δοκιμων που θα κανεις...για να βρεις τα ορια τους...για πες μας και καμια πληροφορια για τα τσιπακια τους....??

...οσο για τις θερμοκαρσιες που λες...εγω γενικοτερα θα ελεγα να μην πιανεις 55ρια συνεχεια....καλυτερα αν μπορεις να τον κρατας κατω απο 50c ....

Αρχική απάντηση από CALEB

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας αν και σιγα σιγα η χαρα βλεπω να μου κοβετε απο τα βολτ που θελει για ταισμα για να ανεβει μετα τα 295,λοιπον αισιως με αρκετες ωρες prime,s/m kai super pi χωρις το παραμικρο σφαλμα(οπως μπορεσα να αντιληφθω τουλαχιστο)το pc δειχνει σταθεροτατο,η θερμοκρασια βεβαια σε φουλ Load παιζει να φτασει και τους 56 βαθμους(συνηθως ομως δεν ξεπερναει τους 52 μονο στο s/m ξεσκιζεται λιγο)στους ποσους πρεπει να αρχιζω να προβληματιζομαι ?(για καθημερινη χρηση παντα οχι για benchmarks)η θερμοκρασια βεβαια ανεβηκε γιατι ανεβασα ενα κλικ το vcore,ειμαι πια στα,1.525 γιατι σε καποια φαση το 300ρισα και μου κολησε οταν το ειχα στο auto το vcore...βεβαια μετα τα 295 το ρημαδι θελει και αλλο ρευμα για να ειναι stable μονο που αν το ανεβασω παραπαπανω χτυπαμε 60ρες,σταματαμε εδω λοιπον?!!!(295*9,1.525 vcore,380 d

ivided ddr)

Caleb ηρθε η ωρα να επιστρατευσω του μαθηματικους λογισμους που εδιδαχθην @ M.I.T...

Το λεπον ,,,, εχουμε και λεμε - λεμε ...

295*9=2655MHZ o/ced frquncy - 1800MHZ standar frquency = 855 mhz o/c , δηλ. ανεβηκες περιπου 1/2 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απο την ονομαστικη συχνοτητα του cpu , που μετα απο αρκετους υπολιγισμους και τριγωνομετρικες πραξεις καταλαβα οτι η cpu σου ειναι πουσαρησμενη κατα 47.5 % ( σε σχεση παντα με την ονομαστικη της συχνοτητα ) ....

:blink: :blink:

ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ....?????....:boxed: :boxed: :boxed:

Υ.Γ *****

Παπαπα....εχεις πεσει σε μπαναναααααα cpu.....

Μα καλα , να μην παει πανω απο 295 ,,,,, εστω 300.....

Σου συνηστω φιλε μου να ΜΟΥ την πουλησεις την παλιομπανανα , να αποφυγεις και την ταλαιπωρια.....:rolleyes:

@mortis boy-52 βαθμοι δηλαδη στο s/m 1-2 ωρες εκει που τεσταρει το fpu και κανει burn in ειναι πολλοι?γιατι μονο στο s/m εχω τετοια θερμοκρασια...

@tomhel...εν τελη μπορω να πω οτι μετα το ποστ σου αρχισα να συνειδητοποιω ποσο ανεβηκε!ειναι ο πρωτος μου amd αν εξαιρεσουμε εναν κ-5 100 που ειχα πριν κανα 7-8 χρονια και επειδη ειχα κακομαθει με τα ghz της ιντελ μου φαινονταν λιγα!κατι ακομα...στο sandra sta 2 cpu test βγαζω κατι τις παραπανω απο εναν fx 55...να το παρω στα σοβαρα αυτο και να χαρω η αυτο-κοροιδευομαι?!!!:-)

Το συστηματακι σου ειναι μια χαρα , αρκει να ειναι σταθερο στα 2.6 . Προσπαθησε να βελτιωσεις την ψυξη ( βαλε καμοια ψυκτρα της προκοπης ή νερο ) και θα το χερεσαι για αρκετο καιρο ( μεχρι να φθηνυνουν οι 2core ) ....

Τα mhz της ΑMD δεν εχουν καμοια σχεση με αυτα της intel....

• 2 months later...
Αρχική απάντηση από CALEB [25-07-2005 03:33]

@mortis boy-52 βαθμοι δηλαδη στο s/m 1-2 ωρες εκει που τεσταρει το fpu και κανει burn in ειναι πολλοι?γιατι μονο στο s/m εχω τετοια θερμοκρασια...

....οχι καλα ειναι αμα μιλαμε για s&m.....;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.