Jump to content

Leadtek WinFast DV2000 + Εγγραφή

koulis13

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Μετά απο πολύ καιρό αχρησία χρησιμοποίησα για πρώτη φορά τη κάρτα TV που κατέχω (Leadtek WinFast DV2000).

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισα, και αυτός είναι ο λόγος που δημοσιοποιώ, είναι οτι κατά την εγγραφή, τα αρχεία που δημιουργούνται είναι mpg και το μέγεθός τους ξεπερνά το 1G για περίπου μισή ώρα εγγραφής.

Κοίταξα στις ρυθμίσεις στο Capture Format Profile, τα δοκίμασα όλα, αλλά το μέγεθος παραμένει ίδιο. Επίσης έκανα το ίδιο στο Capture Profile Settings, αλλά εκεί δέν έβγαλα άκρη να πώ την αλήθεια γιατί δέ γνωρίζω τί να επιλέξω και τί να μορφοποιήσω.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι τί ρυθμίσεις πρέπει να βάλω για να έχω αρχεία, συμπιεσμένα φαντάζομαι, μικρότερου μεγέθους και να μή μπαίνω στη διαδικασία μετά να χρησιμοποιώ προγράμματα για να τα κάνω rip (ή encode δέ ξέρω ποιά ειναι η ορολογία :p ).

Επίσης, χρησιμοποιώ το VirtualDub MPEG2 για να κάνω το rip ή encode σε avi και χρησιμοποιώ τον ffdhow codec για να το κάνω αυτό και αυτό που παρατήρησα είναι οτι ο ήχος με την εικόνα έχουν ένα delay. Γιατί γίνεται αυτό; Τί κάνω λάθος; Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα καλύτερο;

Σας ευχαριστώ και αναμένω τις απαντήσεις σας :T: .

για να γραψεις κατι απο την τηλεοραση με την καρτα αυτη(και οχι μονο) θα πρεπει

αναγκαστηκα να εχει μεγαλο μεγεθος αν θες να ειναι καλη η ποιοτητα!αλλιως μετα χανεις απο ποιοτητα!το καλυτερο ειναι να γραφεις ετσι(με καλη ποιοτητα)και μετα να το μετατρεπεις ετσι ωστε να εχει μικροτερο μεγεθος!

Μάλιστα. Οπότε το μέγεθος σε αυτό το στάδιο είναι ανάλογο της ποιότητας.

Στο Capture Format Profile όπως φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία τί είναι καλύτερο να επιλέξω;

post-366-1416072092,2037_thumb.jpg

Και κάτι άλλο που παρέλειψα να αναφέρω στο αρχικό μήνυμα της δημοσίευσης.

Όταν πατάω στο Capture Profile Settings μου παρουσιάζει το παρακάτω μήνυμα και κλείνει το πρόγραμμα. Με λίγα λόγια δέ μπορώ να μπώ στη μορφοποίηση. Any ideas;

post-366-1416072092,3987_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από koulis13

Μάλιστα. Οπότε το μέγεθος σε αυτό το στάδιο είναι ανάλογο της ποιότητας.

Στο Capture Format Profile όπως φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία τί είναι καλύτερο να επιλέξω;

καλησπέρα

Ανάλογα που θες να περάσεις την εγγραφή που θα κάνεις θα επιλέξεις και το αντίστοιχο φορματ

Αν θές να περάσεις την εγγραφή σου σε cd και αυτή υπερβαίνει τη μία ώρα τότε μονόδρομος είναι το VCD και το windows media video αλλά μην περιμένεις και πολλά απο ποιότητα εικόνας. Αν δε η εγγραφή σου είναι μια ώρα max καλύτερη είναι η λύση του SVCD αλλά και πάλι υστερεί του DVD (λογικό έτσι ??)

Αν θές να τα περάσεις σε DVD τότε θα πρότεινα mpeg2 optimal quality με μέγεθος αρχείου περίπου 5 - 6 Gb για 2 ώρες ταινίας, αλλα το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Οσο για το μυνηματάκι που σου βγάζει μάλλον κάτι δεν έχει πάει καλά με την εγατάσταση του προγράμματος της κάρτας... μήπως την εγατέστησες μετά τα windows ? εννωω να είναι όλα εγκατεστημένα στο μηχάνημα και να περάσεις την κάρτα κατόπιν εορτής.

EDIT: το πρόβλημα με την καθυστέρηση του ήχου το έχω δεί και όντως είναι φοβερά ενοχλητικό.... που να δεις πόσο επίπονο είναι το να το διορθώσεις... το VirtualDub παρέχει δυνατότητα recode με διώρθωση στο timing του ήχου αλλά το πόσο θα προηγείται ή θα υστερεί ο ήχος της, εικόνας ειναι ένα στοιχείο που το πρόγραμμα το ζητάει απο εσένα σε milliseconds... εκεί θέλει παιχνίδι και υπομονή.

Αρχική απάντηση από koulis13 [Χθες, στις 17:06]

Και κάτι άλλο που παρέλειψα να αναφέρω στο αρχικό μήνυμα της δημοσίευσης.

Όταν πατάω στο Capture Profile Settings μου παρουσιάζει το παρακάτω μήνυμα και κλείνει το πρόγραμμα. Με λίγα λόγια δέ μπορώ να μπώ στη μορφοποίηση. Any ideas;

Κατέβασε τους τελευταίους drivers (5.13.1.3310) και software (3.0.10.20) απο εδώ και δες αν διορθωθεί η κατάσταση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.