fonzi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2005 Επειδή το hardcano που έχω κάνει ότι του κατέβει, θα ήθελα να το κρατήσω μόνο για να βλέπω τις θερμοκρασίες. Θέλω τις στροφές των ανεμιστήρων να τις ρυθμίσω μόνιμα στο φουλ.Εχω ανεμιστηράκια ως εξής:cpu, chipset (2), gpu, case (2 που έχουν πάνω αισθητήρα θερμοκρασίας για αυτόματη ρύθμιση στροφών), psu (2)Ξέρω την συνδεσμολογία (12 v κίτρινο και μαύρο) αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Αν τα καρφώσω όπως είναι απο τη μάνα τους στο τροφοδοτικό, στο φουλ θα δουλεύουν; Πως ξέρω όταν έχουν όλα τα καλωδιάκια πάνω στα πόσα volt δουλεύουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούλιος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από fonziΞέρω την συνδεσμολογία (12 v κίτρινο και μαύρο) αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Αν τα καρφώσω όπως είναι απο τη μάνα τους στο τροφοδοτικό, στο φουλ θα δουλεύουν; Βάλτα κατευθείαν πάνω στο τροφοδοτικό..... να τελοιώνεις... Αρχική απάντηση από fonzi Εχω ανεμιστηράκια ως εξής: cpu, chipset (2), gpu, case (2 που έχουν πάνω αισθητήρα θερμοκρασίας για αυτόματη ρύθμιση στροφών), psu (2) Ο αισθητήρας μετράει τις στροφές, δεν τις ρυθμίζει, οι στροφές ρυθμίζοντε μόνο από αναλογικο ποτενσιόμετρο (πάνελ η από πίσω) η και ψηφιακά (από καλά πάνελ η την μητρική). Ρυθμίζοντε απειθείας από το ρεύμα που δίνεται από το κίτρινο καλώδιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 21, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 Αν βάλω τα 4πινα κατευθείαν στο τροφοδοτικό, στο φουλ θα δουλέψουν;Υπάρχουν ανεμιστήρια κουτιού (του heroichi 6a19 που έχω) που έχουν αισθητήρα θερμοκρασίας και αυτορυθμίζονται ανάλογα με τη θερμοκρασία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιούλιος 21, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 Υπαρχουν και ανεμηστήρες που εχουν εναν εσθητηρα σε μεγεθος φακής και ρυθμιζουν τις στροφες ανάλογα με τη θερμοκρασία... σε αυτους τους ανεμηστηρες αρκεί να κοψεις τον αισθητήρα και να βραχυκυκλώσεις τα δυο καλώδια που πηγαίνουν σε αυτον... (παντα να κοβεις τα καλωδια με περιθόριο έτσι ώστε να μπορέσεις να τα ξανασυνδέσεις αν αλλάξεις γνωμη...Στα 12V δουλευουν φουλ... άν δε θες να μπλεκεσαι παρε αντάπτοτες απο μολεξ τροφοδωτικου σε ανεμηστηρα... Όσοι ανεμηστηρες εχουν και αισθητήρα εχουν τρια καλωδια στο βυσμα τους και το τριτο (για rpm) συνηθως κανει μπαμ .. ή θα ειναι κιτρινο ή πρασσινο ή μπλέ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 21, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 Σωστά, αυτούς με αισθητήρα-φακή εχει το heroichi.Αρα, με κατευθείαν σύνδεση, απο τη μάνα τους παίζουν στα 12v? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Ιούλιος 21, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 κατευθειαν συνδεση λες με ανταπτορα τροφοδοτικου σε ανεμιστηρα οπως σου ειπεο kaynd?αυτοι οι ανταπτωρες αν θυμαμαι καλα συνδεουν απο το μολεξ του τροφοδοτικουτα 12vκαι ενα μαυρο καλωδιο!οποτε.δουλευουνστο φουλ σιγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιούλιος 21, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi Σωστά, αυτούς με αισθητήρα-φακή εχει το heroichi.Αρα, με κατευθείαν σύνδεση, απο τη μάνα τους παίζουν στα 12v? Ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 22, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 OK!Ολα καλά. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.