cherryman Ιούλιος 21, 2005 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 Έλα GruntGR, έφαγες όλο το γάϊδαρο, η ουρά σου έμεινε, μην την αφήσεις. Η δυναμή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούλιος 22, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 rofl μονο σε 1-2 forums και σε chat γραφω greeklish ρε συ, απλα χτες με ειχανε τρελανει στον πονο τα χερια μου, τωρα οπου ναναι θα κανω το επομενο, στο θεμα μας ο ιδιοκτητης της Θρακας περναει απτο μαγαζι του πατερα μου να παιξει κανα KINO, φαινεται πολυ ενταξει ανθρωπος εχω φαει και 2-3 φορες απο κει, εχει πολυ καλο γυρο(ουτε βαρυς ουτε πολυ λιπαρος) και κοτοπουλο στην σχαρα, εκει στο παγκρατι εχει και ενα σουβλατζιδικο το "ανατολικες γευσεις" εχω φαει απο κει 1 φορα οταν ημουν 9 και μια φορα τα x-mas, τα μπαχαρικα που χωνουν στο ψιλοκομμενο κρεας(μοσχαρι νομιζω, κομμενο σαν γυρος) στην πιτα ειναι ολα τα λεφτα ! επισης εχει καποια ποικιλια στον καταλογο αλλα ουτε παταω συχνα παγκρατι ουτε ειναι αρκετα κοντα ετσι ωστε να μπορω να παραγγειλω το μπιφτεκι στα goody's ειναι προψημενο ok αλλα μην βγαλουμε το golden σκαρτο, βεβαια προτιμω το special απο πιττα του παππου, θα τσεκαρω καποια στιγμη και το Mr Burger, και το SANTOS δεν κανει ασχημα, για μακαρονια και σαλατα τι προτεινετε ? ειδικα τωρα που σκοτωσανε την κοκκινη goodisimo οι καφροι στο goody's @#@!*#*(#@(* οσο για το KFC ισως ο wizard να εχει δικιο, αλλα ετσι οπως τα γραφουνε/λενε μερικοι μπορουν να σε πεισουν οτι ο γαιδαρος πεταει που να δεις το κατεβατο για την κοκα κολα που θαβουνε την ασπαρταμη, αυτο παντως με το φωσφορικο οξυ αληθευει ? υποτιθεται πως η κοκα κολα βοηθαει στην χωνεψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 22, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 10:16] οσο για το KFC ισως ο wizard να εχει δικιο, αλλα ετσι οπως τα γραφουνε/λενε μερικοι μπορουν να σε πεισουν οτι ο γαιδαρος πεταει που να δεις το κατεβατο για την κοκα κολα που θαβουνε την ασπαρταμη, αυτο παντως με το φωσφορικο οξυ αληθευει ? υποτιθεται πως η κοκα κολα βοηθαει στην χωνεψη Σαφώς και μπορούν να σε πείσουν μερικοί, γι'αυτό και είπα να το σκέφτεστε και να το ψάχνετε καλύτερα Η ασπαρτάμη προκαλεί μόνιμη βλάβη στα νεφρά και ΜΗ επανορθώσιμη. Είχε απαγορευτεί το 1932 σε όλο τον κόσμο. Μετά το 2ο Π.Π. όμως, όπου όλες οι προμήθειες είχαν εξαντληθεί, όπως φυσικά και η ζάχαρη, την ξαναέβγαλαν στη φόρα στα μουλοχτά και από τότε κανείς δεν μπήκε στον κόπο να την απαγορέψει με την ταμπέλα ότι δεν παχαίνει σε αντίθεση με τη ζάχαρη... Το φωσφορικό οξύ είναι απαραίτητο στον οργανισμό, όπως και το αλάτι, όπως και το χλώριο. Αλλά σε ιδιαίτερα μικρές ποσότητες. Πχ. το αλάτι που χρειάζεται ο οργανισμός μας ημερησίως, περιέχεται σε μια λεπτή φέτα ψωμί... Από εκεί και πέρα, ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλει το κάθε τι περισσευούμενο με μη προβλάψιμα πάντα αποτελέσματα, αφού είναι μιά πελώρια χημική αλυσίδα. Η Coca Cola βγήκε το 1884 σα φάρμακο για το στομάχι. Επειδή όμως άρεσε πολύ η γεύση της, άρχισε να έχει ζήτηση γενικά απ'όλο τον κόσμο κι έτσι έγινε αναψυκτικό ευρείας κατανάλωσης. Βοηθάει πολύ στη χώνεψη ΑΛΛΑ: σε μικρές ποσότητες. Αν κάποιος πίνει 1 την ημέρα, προκαλέι βλάβες στον οργανισμό του. Τώρα για όλα αυτά τα κατεβατά που λένε, ότι αν βάλεις νόμισμα, ή μπριζόλα, κλπ, θα εξαφανιστεί, είναι μούφες και προκαλώ όποιον θέλει να το κάνει. Την τουαλέτα όντως την καθαρίζει, γιατί περιέχει διάφορα οξέα, αυτά που βοηθάνε και στη χώνεψη Εγώ προσωπικά έπινα αρκετή και την αντικατέστησα με σόδα ή ανθρακούχο νερό. Μου βγάζει τη "γλίτσα" των φαγητών από το στόμα χωρίς να μου καταστρέφει το στομάχι και τον αργανισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 22, 2005 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:10] Εγώ προσωπικά επινα αρκετή και την αντικατέστησα με σόδα ή ανθρακούχο νερό. Μου βγάζει τη "γλίτσα" των φαγητών από το στόμα χωρίς να μου καταστρέφει το στομάχι και τον αργανισμό. καλα, μη εισαι και τοσο σιγουρος για την αθωοτητα τους >>click<< Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 22, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από kx5Α! Μην ξεχνάμε και το Mr Burger δίπλα από τα ΚΤΕΛ. Τα φαγητά του μου θυμίζουν το αγαπημένο Queens στην Γλυφάδα :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: Μακραν απο τα καλυτερα χαμπουρκεραδικα. Ham με μπιφτεκι RuLeZzZzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 22, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Zarras> To γνωρίζω, αλλά αυτό που δεν περιγράφουν είναι ότι η διεύρυνση του στομάχου και η όξυνση των γαστρικών υγρών, συμβαίνει όταν καταναλώνεται το αναψυκτικό με άδειο στομάχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 22, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 οταν δηλαδη εχεις φαει, ειναι οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 22, 2005 #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Τα ίδια τα υγρά του στομάχου είναι επιβλαβή για τον οργανισμό, αν μείνουν πολλές ώρες στο στομάχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 22, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 οκ, αλλο ρωτουσα αλλα δεν πειραζει... αλλη φορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 22, 2005 #30 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Σε όλα η υπερβολή βλάπτει. Αν ήταν επιβλαβές, θα τους υποχρέωναν όπως στα τσιγάρα να το γράφουν. Επειδή όμως δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις, γι'αυτό και το αποφεύγουν. Αν έχεις φάει και πιείς ένα αναψυκτικό είσαι οκ. Αν όμως φας μία τυρόπιτα και πιείς 2 λτ, Coca Cola, και αυτό το κάνεις καθημερινά, το πιό πιθανό να καταστρέψεις τα νεφρά σου και το σύστημα πέψης πριν τα 40... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 22, 2005 #31 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι και ακομα και το αν8ρακουχο νερο / σοδα, που οπως λες "Μου βγάζει τη "γλίτσα" των φαγητών από το στόμα χωρίς να μου καταστρέφει το στομάχι και τον αργανισμο" κανει και αυτο τη ζημια του... φυσικα και πολυ σωστα αναφερεις οτι οσο πιο αδειο το στομαχι τοσο χειροτερα, τωρα για πιο..βαρεια αναψυκτικα στυλ colas... εε σιγουρα ειναι πιο επιβλαβη. συν βεβαιως βεβαιως οτι με την υπερβολικη ζαχαρη, χαλας την αναλογια ...κιλων/ιππων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 22, 2005 #32 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 lol :D:D "χαλας την αναλογια ...κιλων/ιππων" αυτό που το βάζεις??? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Ιούλιος 22, 2005 #33 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 San Pellegrino Rulz. Φεύγουν άπειρες ποσότητες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 22, 2005 #34 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 νεράκι βρύσης rulez. απλό κι ωραίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Ιούλιος 22, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 11:24] καλα, μη εισαι και τοσο σιγουρος για την αθωοτητα τους>>click<< αν τα πράγματα είναι έτσι την έχω ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ άσχημα...ο καμμένος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 22, 2005 #36 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 :-O τα οργανα σου ειναι ακομη στη θεση τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Ιούλιος 22, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 δεν έχω ψαχτεί εσωτερικά!!! πάω να κάνω μία μαγνητική να τα τσεκάρω! :jump: αλλά αυτό είναι περυσινό θέμα... τώρα είμαι στα 350 μπουκάλια τουλάχιστον. τώρα έχω πραγματικό πρόβλημα, δεν χωράνε στο σπίτι. έχω γεμίσει τα ντουλάπια, το πατάρι και κάποια έχω σε σακούλες. αυτός ο μούλος ο συγκάτοικος πέταξε και μερικά, αν τον είχα πάρει χαμπάρι θα τον είχα κυνηγήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Ιούλιος 25, 2005 #38 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2005 νομιζω οτι αν ειναι αληθεια αυτα για τις μεγαλες ετιαριες KFC κτλ , αυτα θα γινονται στο εξωτερικο, για να μην πω αμερικη. στην ελλαδα το βλεπω δυσκολο, γιατι θα επρεπε να κανουμε εισαγωγη το μπιφτεκι και το κοστος θα ηταν τεραστιο, οπως διαβασα και ποιο πανω και συμφωνω κατι για 20 ευρω το burger. εδω εχουμε ελληνικες εταιριες κρεατος νικας κτλ και νομιζω οτι ολοι απο εκει αγοραζουν......οπως και να εχει καλο ειναι να μην τρωμε και τεραστιες ποσοτητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιούλιος 26, 2005 #39 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 Μιλώντας για Ελλάδα, πριν 4 χρόνια είχα την ευκαιρία να πάω στο εργοστάσιο της Goodys (Hellenic Catering...) στην βιομηχανικη περιοχή Θεσσαλονίκης.... μεταξύ άλλων είχανε ένα χώρο τουλάχιστον 400 τ.μ. που ήταν το χασάπικο τους.... γραμμη παραγωγής λοιπόν με καμμια 25ρια χασάπηδες, όπου είχανε ολόκληρο το βόδι κομμένο στη μέση κατα μήκος (εννοείται χωρίς κεφάλι, εντόσθια, δέρμα, οπλές...) και με ειδικά μαχαίρια κοπής κρέατος (πολύ λεπτά και πολύ ελαστικά) τα ξεκοκκαλίζανε.... κυριολεκτικα καθαρίζανε το ζώο απο το κρέας..... το κρέας πήγαινε στο κύριο χώρο του εργοστασίου που είχανε μια belt που πήγαινε σε ένα μηχάνημα σαν δωμάτιο 25 τ.μ. που αναλάμβανε να το κάνει κιμά, να προσθέτει όλα τα υλικά που χρειάζονται (αλατι, πιπέρι, λαδι, συντηρητικά, διογκωτικα κλπ κλπ) να το πλάσει και απο την άλλη πλευρά να το βγάζει έτοιμο, κρυο, κομμένο και σχηματισμένο σε μπιφτέκια βάρους ακριβώς 80 γραμμαρίων (mc donalds=50 γραμμάρια).... άλλη μια, κατηφορικη αυτη τη φορα belt, και περιμένανε οι άνθρωποι που το συσκευάζανε και μετά αμέσως κατάψυξη... ο χώρος αυστηρών προδιαγραφών HACCP (πιο καθαρό απο νοσοκομείο...).... όλα καλά, όλα ωραία πολύ εντυπωσιακό και , με τα σημερινα δεδομένα, σωστό.... 2 άσχημα όμως.....! 1. ρωτήσαμε τι κάνουν τα κόκκαλα που μένουν. η απάντηση είναι οτι μπαινουν σε ειδικό μηχάνημα που "ξεκολλάει το κρέας απο τα κόκκαλα" με φυγοκέντρηση σε υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες.... ταυτόχρονα το μηχάνημα έχει εσωτερικα μια επένδυση σαν γυαλόχαρτο για να είναι σίγουροι ότι θα φύγει και το τελευταίο κομματάκι κρέατος... και γι'αυτό το λόγο μερικές φορές μπορεί να φάμε κανα μικρο κοκκαλάκι στο μπιφτέκι!! Τα καθαρά κόκκαλα που μένουν τα καταστρέφουν ή τα πωλούν... Αυτα μας τα είπε η υπέυθυνος εγκαταστάσεων που μας έκανε το σύντομο tour...!2. τα μπιφτεκια έχουν βάρος 80 γραμμάρια και διατηρούνται σε κατάψυξη -18, -19 βαθμών κελσίου (στα καταστήματα)....Ψήνονται κατεψυγμένα - αποψύχονται για 15-20 λεπτά σε συντήρηση θερμοκρασίας 1 με 0 βαθμούς - (μέγα λάθος για όποιον έχει έστω τις στοιχειώδης γνώσεις μαγειρικής) στην Niego που είναι μια σχάρα φτιαγμένη ειδικά για φαστ φουντ.... grill απο πάνω και απο κάτω και στην μέση μια σχάρα που μεταφέρει το μπιφτέκι απο την μία πλευρά του "φούρνου" στην άλλη..... η θερμοκρασίες είναι 349 βαθμοι απο πάνω και 349 απο κάτω με όριο απόκλισης +-2 βαθμούς (το ελέγχουν μια φορά το μήνα) και το μπιφτέκι "ψήνεται" σε λιγότερο απο 1 λεπτό (αν θυμάμαι καλά 55 second)!!!!! αποτέλεσμα είναι με το που θα βγει το μπιφτέκι θα έχει ωραίο χρώμα εξωτερικά και εσωτερικά θα έχει 1-2 σταγόνες αίμα που θα ψηθούν απο την θερμοκρασία που έχει αποκτήσει το μπιφτέκι απο την Niego, σε χρόνο, απο την στιγμή που θα βγεί απο το φούρνο μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου... (1,5-2' θεωρητικά)... αυτά όλα βάσει προδιαγραφών λειτουργίας που έχει ορίσει η goody's - hellenic catering.... αν λοιπον πάτε σε goodys και δείτε την εν λόγω μηχανη σε θερμοκρασία κάτω των 345 μην φάτε!!! (δηλαδή και εκεί που είναι δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι το μπιφτέκι θα είναι ψημμένο 100%!!!!!)μην ξεχνάτε ότι δεν παίζουν ρόλο μόνο τα υλικά αλλά και οι διαδικασίες....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 26, 2005 #40 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris νεράκι βρύσης rulez. απλό κι ωραίο. μην εισαι τοσο σιγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.