dzagkana Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2008 Έχω ένα laptop IBM thinkpad T43 το οποίο όμως έχει ένα πρόβλημα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσει. Μου έρχει όμως η ιδέα να του κατασκευάσω υγρόψυξη. Όχι σύμφωνα με τον κλασσικό τρόπο των desktop που η υγρόψυξη είναι κολλημένη στα εξαρτήματα, αλλα με ένα δοχείο το οποίο απλά θα προσαρμόζεται στην κάτω επιφάνεια του χωρίς να το ανοίξω. Ξέρετε μήπως πως μπορώ να το κατασκευάσω? δλδ τι υλικά θα χρειαστώ, πόση χωρητικότητα θα έχει και φυσικά, πιστεύεται ότι θα δουλέψει? Μήπως απλά εγώ ζητάω πολλά? Αυτά για την ώρα. Αν γίνεται θα επιστρέψω για λεπτομέρειες σχετικά με την κατασκευή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 12, 2008 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 Έχω ένα laptop IBM thinkpad T43 το οποίο όμως έχει ένα πρόβλημα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσει. Μου έρχει όμως η ιδέα να του κατασκευάσω υγρόψυξη. Όχι σύμφωνα με τον κλασσικό τρόπο των desktop που η υγρόψυξη είναι κολλημένη στα εξαρτήματα, αλλα με ένα δοχείο το οποίο απλά θα προσαρμόζεται στην κάτω επιφάνεια του χωρίς να το ανοίξω. Ξέρετε μήπως πως μπορώ να το κατασκευάσω? δλδ τι υλικά θα χρειαστώ, πόση χωρητικότητα θα έχει και φυσικά, πιστεύεται ότι θα δουλέψει? Μήπως απλά εγώ ζητάω πολλά? Αυτά για την ώρα. Αν γίνεται θα επιστρέψω για λεπτομέρειες σχετικά με την κατασκευή.Καταρχάς καλωσόρισες στο φόρουμ!Μια τετοια λυση δεν θα ηταν καθολου αποτελεσματικη..ουτε καν αποδοτικη.Το καλυτερο που μπορεισ να κανεις..ειναι να ανοιξεις το λαπτοπ ,να αλλαξεις παστα στον CPU γιατι αυτη που εχει απο μαμα ειναι τελιως ξερη και να καθαρισεις τα φινς τις ψηκτρας απο τυχον σκονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzagkana Οκτώβριος 12, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 το έχω κάνει ηδη αυτό αλλα δεν εχω δει αποτέλεσμα και ψάχνομαι... προσπαθώ να βρω λύση αλλα τίποτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 12, 2008 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 το έχω κάνει ηδη αυτό αλλα δεν εχω δει αποτέλεσμα και ψάχνομαι... προσπαθώ να βρω λύση αλλα τίποτα....Μήπως κατά την επανατοποθέτηση κάτι δεν μπήκε καλά?Οταν λες ψηλες Temps μεχρι ποσο δλδ?Με πρόγραμμα τις βλεπεις?Αν ναι ποιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Οκτώβριος 12, 2008 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 έχει ένα πρόβλημα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσει.οταν λες προβλημα τι ενοεις ? πάντος να ξέρεις οτι ολα τα laptop έχουν υψηλές θερμοκρασίες λογο της μικρής απόστασης που έχουν τα υποσυστήματα το ενα απο το αλλο .αν δεν έχεις καποιο λειτουργικό πρόβλημα θα ελεγα να μην το πειράξεις αλλο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzagkana Οκτώβριος 12, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 δεν εχω καταφέρει να βρω πρόγραμμα που να μου βγάζει για το συγκεκριμένο laptop. το πρόβλημα που έχω είναι ότι αν παίζω κάποιο παιχνίδι, μετά από μισή ώρα, μπορεί και λιγότερο κλείνει και δεν μπορείς ούτε να το ακουμπήσεις από κάτω. δεν ξέρω τι να κάνω. το ίδιο και σε προγράμματα που μου είναι απαραίτητα οπως ORCAD, autocad και ακόμα και σε matlab όταν δουλεύω εικόνες. από ότι έχω καταλαβει από το manual ρο πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών γιατί εκεί έχω τη μεγαλύτερη θερμοκρασία.εχω βρει κάποια σχετικά πραάγματα αλλά επειδή δεν ξέρω το σπορ της υδρόψυξης δεν μπορώ να καταλάβω τι χρησιμοποιούν και πως. μπορεί κάποιος να μου τα εξηγήσει?http://www.instructables.com/id/Watercooling-a-laptop-on-the-cheap/http://folk.ntnu.no/bardlund/hack.jsp Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Οκτώβριος 12, 2008 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 δεν εχω καταφέρει να βρω πρόγραμμα που να μου βγάζει για το συγκεκριμένο laptop. εχεις δοκιμασει τα everest, speedfan, hwmonitor, motherboard monitor, notebook hardware control; Θα τα βρεις ολα στην κατηγορια Utilities του φορουμ μας! δοκιμασε τα και πες μας ποιο δουλευει. Οσο για το θεμα της ψυξης θα σου προτεινα κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=21&category=69977955 (τα 4 πρωτα κοιτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzagkana Οκτώβριος 12, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 εχω μια βαση zalman με 2 ανεμιστηρες 8" και πληρη βάση αλουμινίου.εβαλα το notebook hardware control και μου βρισκει 70 βαθμούς στην cpu και 42 στον σκληρό.μεχρι 75 ειδα στον επεξεργαστή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
st.ef Οκτώβριος 12, 2008 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 Αρχική Δημοσίευση από GeorgeVasil Μήπως κατά την επανατοποθέτηση κάτι δεν μπήκε καλά? προτεινω να ελεγξεις αν ολα εχουν μπει καλα..και να ξανα αλλαξεις παστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzagkana Οκτώβριος 12, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2008 θα το δοκιμασω και θα σας πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.