biller Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2005 ξερει κανεις απο m/b asrock?εχω προβλημα το μονο που μπορω να πειραξω απο την bios ειναι το fsbολλα τα αλλα δεν εχουν επιλογες για ρυθμησειςαρα καταλαβενεται οτι να το ανεβασω το fsb πανω απο 14% δεν το σηκωνει αν δεν πειραξω το vcore.λεω τωρααν κανω κατι λαθος η ξερεται κατι τοτε βοηθηστε.
biller Ιούλιος 20, 2005 Author #3 Ιούλιος 20, 2005 καλα το οτι εκανα λαθος αυτο το καταλαβααλλα αυτο το ξερω.κατι που δεν ξερω το ξερειςγιατι αμα το ξερεις να το πεις να το ξερω και εγωκαι αν δεν καταλαβες...τα λεμε.
sotiris Ιούλιος 20, 2005 #4 Ιούλιος 20, 2005 αν και δεν είπες τίποτα (πλατφόρμα, μοντέλο, κλπ, σαν να λέμε ξέρεις ποδήλατο) γενικά ισχύει ότι το fsb το πειράζουμε μόνο όταν δεν ανεβάζει όλα τα υπόλοιπα μαζί (δηλαδή pci,agp etc etc). οπότε δες αν κλειδώνει κάπως το agp/pci και μετά ανέβασέ το.Στο +14% μπορεί να σε περιορίζει κάποιος άλλος παράγοντας πλην ram ή cpu (π.χ. η gpu σου).
kaynd Ιούλιος 20, 2005 #5 Ιούλιος 20, 2005 Δέν είναι όλες οι ashrock μητρικές ήδιες... Δέ μας είπες ουτε καν για τι cpu μιλας... ’ν εχεις intel στις περισσότερες περιπτωσεις δε μπορείς να αλλαξεις τον πολλαπλασιαστή.’ν εχεις AMD πριν απο τους A64 μπορεις να αλλάξεις πολλαπλασιαστη και προσ τα πάνω και προς τα κάτω...Στους A64 έχω την εντυπωση ότι μπορεις μονο να χαμηλώσεις τον πολλαπλασιαστη... (για ακόμα υψηλότερα fsb)Γεννικά με το fsb γινεται το o/c συνηθως αρκει να ελεγχεις τι παρασύρει αυτο και να αλλάζεις πολαπλασιαστες-διαιρέτες για να μενεις στα νόμιμα ορια για τα εξαρτηματα που δεν αντεχουν... Για όλα τα παραπάνω απλα διαμασε το manual της μητρηκής σου... ’ν δε το έχεις απλά google it...
biller Ιούλιος 21, 2005 Author #6 Ιούλιος 21, 2005 αν και δεν νομιζω να κανω δυλεια με αυτη την m/b και πρεπει να την αλαξω.παρολα αυτα θα σας πω κανα 2 πραγματα οπως λεει και ο φιλος ο kayndμπας και ξερεται κατι παραπανω.intel 530fsb 800/533asrock 775V88chipset via pt 880αν ξερεται κανα κρυφο menou και πιστευεται οτι αξιζει να το κουρασω να μου το πειτεαλιως να παω για αλλη m/b...αλλα για ποια. δεν θελω να κανει παπαδες αλλα και ουτε να σερνεταιεχετε κατι να προτεινεται?
Dorian Ιούλιος 21, 2005 #7 Ιούλιος 21, 2005 biller δεν έχω asrock αλλά ένας φίλος μου είχε πάρει μία για socket A με VIA τσιπάκι για να αντικαταστήσει άμεσα μία abit Που είχε και του κάηκε και είχε τελειώσει η εγγύηση. από ότι θυμάμαι όταν είχαμε βρεθεί να την ανεβάσουμε δεν είχαμε βρει κανένα κρυφό μενού , πέρα από το % και ΔΕΝ είχε AGP/PCI lock. για το δικό σου δεν ξέρω βέβαια αν ισχύουν τα ίδια αλλά μάλλον δεν αξίζεις να χάσεις το χρόνο σου με αυτή τη μάρκα σε overclocking ούτε καν για να μάθεις, καθώς ρισκάρεις, ιδιαίτερα αν δεν έχει κλείδωμα αλλά και λόγω της γενικότερης φθηνής κατασκευής της μητρικής που δεν φαίνεται να αντέχει και πολλά παραπάνω από τα specs, και τα υπόλοιπα συστήματα του υπολογιστήβεβαια να συμπληρώσω στα default δεν του έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και λειτουργεί απροβλημάτιστα εδώ και καιρό οπότε για ένα απλό φθηνό μηχάνημα για βασικές δουλειές, Internet, office, mp3 θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλές και παμφθηνες οι asrock.
nikolakis13 Ιούλιος 21, 2005 #8 Ιούλιος 21, 2005 Μην ασχοληθείς καθόλου με την AsRock. Παρε μια Abit AS8-3rd Eye και καθαρισες
def Ιούλιος 21, 2005 #9 Ιούλιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από nikolakis13 Μην ασχοληθείς καθόλου με την AsRock. Παρε μια Abit AS8-3rd Eye και καθαρισες ρε Νικολακι χθες περασα μια ASROCK και ειναι μια χαρα εξαρταται και το μοντελο βεβαια
nikolakis13 Ιούλιος 21, 2005 #10 Ιούλιος 21, 2005 Τωρα συκγρίνεις την Asrock με την Abit σε θέμα o/c ?
def Ιούλιος 21, 2005 #11 Ιούλιος 21, 2005 δεν την συγκρινω αν μιλας για overc...... Απλως αν θελεις μια φτηνη mobo η ASROCK ειναι καλη
nikolakis13 Ιούλιος 21, 2005 #12 Ιούλιος 21, 2005 Σ'αυτο που λες δεν εχω αντιρηση, μονο που o biller μιλαει για o/c
biller Ιούλιος 22, 2005 Author #13 Ιούλιος 22, 2005 ok παιδια ευχαριστωμαλων η asrock δεν εχει κρυφο menouκαμια καλη m/b που να παιζει στο +/- 100αρικο αλλα και να τσουλαει εχετε να προτεινετε?εκτος απο αυτη που εγραψε ο nikolakis13που δεν την ξερω αλλα θα την ψαξω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.