Jump to content

Ποιότητα ήχου?

nickthegreek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να γράψω ένα cd μουσικής. Ωστόσο θα ήθελα τα τραγούδια που θα γραφτούν (στο pc είναι με τη μορφή *.mp3) να είναι στη μέγιστη δυνατή ποιότητα και καθαρότητα. Πως θα το πετύχω αυτό? Ανεβάζοντας το bitrate ή αλλάζοντας τη μορφή τους πχ σε mp3PRO ή WAV?

Ποιότητα καλύτερη πετυχαίνεις ανεβάζοντας το bitrate.

Όσο λιγότερη συμπίεση κάνεις σε ένα τραγούδι τόσο καλύτερη ποιότητα έχει.

To τι μορφή θα είναι το αρχείο δεν παίζει ρόλο? Δηλαδή ένα τραγούδι με bitrate 320 σε μορφή mp3 θα ακούγεται το ίδιο με μορφή mp3PRO ή WAV?

Aν θελεις την καλυτερη ποιοτητα καν'το wav(βεβαια μιλαμε για πολλα ΜΒ)..με ενα audiograbber γινεται ανετα!

Για μια στιγμή,

Ξεχνάς κάτι ΠΟΛΥ βασικό !!!!!

ΠΟΥ θα παίζουν τα τραγούδια αυτά ?????

Δηλαδή προορίζονται για ένα Discman ή για το οικιακό σύστημα ήχου ?????

Εάν προορίζονται για ένα Discman το οποίο θα συνδέεται με "ψείρες" ~15Ε τότε 160kbps είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ! Διότι

α) Δεν χρειάζεται στον δρόμο, αυτοκίνητο, σχολείο (κτλ) να ακούς μουσική ύψιστης ποιότητας

β) Πόσο καλή ποιότητα μπορούν να προσφέρουν οι ψείρες ?

Εάν θασυνδέεται με τα ακουστικά ~30Ε τότε αύξησε κατά πχ 256

Παρόλαυτά εάν το θές για να το ακούς με το σπιτικό σύστημα ήχου με τα ακριβά σου ηχεία (με woofer, sub-woofer κτλ) ή γενικώς είσαι "audio-file" βάλτο στο maximum.

Γενικά εξαρτάτε από εσένα ... συγκεκριμένα από το αυτί σου. Δοκίμασε (πχ 3 τραγούδια) στα διάφορα επίπεδα ποιότητας κ δες σε ποιά ποιότητα διακρίνεις διαφορά. Για εμένα προσωπικά, είτε 160 είτε 320 το ίδιο μου ακούγεται στα ηχεία του PC. Προφανώς επιλέγω τα 160 !!!!!

Σε φώτησα ?????

Αν όχι στα λέω αναλυτικότερα μέσω πμ ή με απάντηση εδώ στο thread

Αν τα τραγούδια είναι ήδη σε mp3 (συμπιεσμένα) τότε οποιαδήποτε αποσυμπίεση δεν θα βελτιώσει την ποιότητα του ήχου.

Σωστά?

Αρχική απάντηση από leondim77 [Σήμερα, στις 20:25]

Αν τα τραγούδια είναι ήδη σε mp3 (συμπιεσμένα) τότε οποιαδήποτε αποσυμπίεση δεν θα βελτιώσει την ποιότητα του ήχου.

Σωστά?

σωστα.Αφου η "πληροφορια" πλεον εχει χαθει.Εγω ακουσει βεβαια οτι τα πολλα endoding(mp3>wav και τουλαμπαλιν) εχουν καποιο μικρο κοστος σε ποιοτητα.

Εγω μετα απο δοκιμες κατεληξα σε 192Κb VBR Stereo για αποθηκευση στο δισκο και 128 VBR για "φορητες" ακροασεις;)

Αρχική απάντηση από kreach

Δοκίμασε (πχ 3 τραγούδια) στα διάφορα επίπεδα ποιότητας κ δες σε ποιά ποιότητα διακρίνεις διαφορά.

:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.