zavaras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2005 Ψάχνω να αγοράσω μαι ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητες βίντεο (Sony V3, Sony H1, Canon S2-IS), ανακάλυψα όμως ότι υπάρχουν ψηφιακές βιντεοκάμερες σε παρεμφερή τιμή που έχουν δυνατότητα λήψης φωτογραφιών.Ξέρει κανείς αν η ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζουν συγρίνεται με αυτή των φωτογραφικών μηχανών στην κατηγορία των 600Ε?Και κάνα σάητ αντίστοιχο του dpreview.com για βιντεοκάμερες υπάρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιούλιος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2005 {Δεν υπάρχει βιντεοκάμερα που να μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα των φωτογραφιών της με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Και ειδικότερα με τόσο ακριβή ή αν θές καλή φωτογραφική μηχανή.} Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούλιος 17, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από zavaras [Σήμερα, στις 00:52] Ξέρει κανείς αν η ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζουν συγρίνεται με αυτή των φωτογραφικών μηχανών στην κατηγορία των 600Ε? ουτε για πλακα.εχουν ελαχιστα ΜΡ, για να βγαλουν φωτος για οτιδηποτε αλλο, εκτος απο να της δεις στην τηλεοραση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizimis1416003167 Ιούλιος 18, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Πολυς κοσμος εχει μπερδευτει με το θεμα αυτο .:...: Απλα ξεχασετο ....... ! Πρεπει να παρεις 2 εργαλεια για να κανεις 2 δουλειες . :hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούλιος 18, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Μην ειστε απολυτοι. Υπαρχουν ψηφιακες βιντεοκαμερες που στα ιδια μεγαλπιχελ βγαζουν πολυ ανωτερες φωτογραφιες απο τις φωτογραφικες μηχανες.Η ποιοτητα μιας φωτογραφιας δεν εξαρταται μονο απο τα μεγαπιχελ αλλα πολυ σημαντικο ρολο παιζει το (ή τα) πολυ καλυτερα ccd που εχουν η βιντεοκαμερες , ενω επιπλεον πολυ σημαντικο ρολο παιζει και ο φακος που στις βιντεοκαμερες ειναι καλυτερος (τουλαχιστον απο τις φθηνες ψηφιακες). Για παραδειγμα απο οτι εχω δει με τα ματια μου μια panasonic gs-150 me 3 ccd (3χ0,8) στα 2,4 μεγαπιχελς βγαζει πολυ καλυτερες φωτογραφιες απο μια σονυ cybershot sta 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούλιος 18, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 μηπως κανεις λιγο αδικη συγκριση;επειδη ετυχε να δω φωτο απο επαγγελματικη canon miniDV, που καμια σχεση δεν ειχαν σε σχεση με καλες μηχανες 2ΜΡ. τα ΜΡ, σιγουρα δεν ειναι το θεμα. για αλλη δουλεια ειναι η μια ομως, και για αλλη η αλλη. υγ: τα 5 ΜΡ που εχει η sony και οι περισσοτερες ψηφιακες ειναι μουφα. ελαχιστες (και πανακριβες) εχουν τα κανονικα τους ΜΡ. οι υπολοιπες βολευονται με interpolation. οι DLSR βρισκονται λιγο καλυτερα, καθως εχουν λιγο πιο μεγαλο αισθητηρα (αρα λιγοτερο θορυβο για τα ιδια ΜΡ). οι βιντεοκαμερες, δε χρειαζονται τα ΜΡ, αφου ακομα και στην καλυτερη τηλεοραση δεν προκειται να δεις παραπανω απο 600 γραμμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούλιος 18, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Για την σύγκριση έχεις δίκιο. Απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ποιότητα δεν έχει πάντα σχέση με τα μαγεπιχελς , παίζουν και άλλα πράγματα καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα μιας φωτο εξίσου σημαντικά, αν όχι σημαντικότερα. Στο ps λες και μόνος σου ότι μόνο οι πανάκριβες δεν χρησιμοποιούν interpolation. Σκέψου ότι υπάρχουν αρκετά φθηνότερες βιντεοκάμερες με πολύ καλή ανάλυση χωρις interpolation και κυρίως με ρεαλιστικότερη απεικόνιση χρωμάτων. Επίσης θα έχεις προσέξει ότι οι επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές έχουν ένα μεγάλο κόστος απόκτησης αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σχέση με τους φακούς, τα φίλτρα ,τα φλας κτλ που αναγκάζονται να αλλάζουν ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουν να πετύχουν. Όλα αυτά δεν τα γράφω για να πω ότι το ένα είναι καλύτερο ή το άλλο .Εννοείται πως μια καλή φωτογραφική μηχανή έχει περισσότερες δυνατότητες από μια καλή βιντεοκάμερα στον κομμάτι της φωτογραφίας. Απλά κατά την γνώμη μου για κάποιον ερασιτέχνη (όπως εγώ :baby: ) που δεν γνωρίζει τις πολύπλοκες ρυθμίσεις που χρειάζονται σε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, είναι σίγουρα καλύτερη η αγορά μιας καλής βιντεοκάμερας με κόστος γύρω στα 700 που τα κάνει όλα και συμφέρει. ps To τελευταιο για τις τηλεορασεις δεν ισχυει γιατι με τους scalers τωρα πια οι αναλυσεις εχουν παρει την ανηφορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούλιος 18, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 η ποιοτητα λιγη σχεση εχει με τα ΜΡ, με την εννοια οτι τα 5ΜΡ δεν ειναι κατα αναγκη πιο ποιοτικα απο τα 2 ΜΡ. οι βιντεοκαμαρες, εχουν την ποιοτητα που εχουν, γιατι δε ζοριζουν το ccd για να βγαλουν ΜΡ που ουτως ή αλλως δε χρειαζονται. αυτο που πληρωνεις, τελικα, ειναι το ccd. γι αυτο οι DSLR ειναι μεγαλες και ακριβες, εξαιτιας του μεγαλου αισθητηρα. οι ψηφιακες, ετσι οπως εχουν γινει πλεον, δε χρεαζονται καμια γνωση για να τραβηξεις, περα απο αισθηση της φωτογραφιας. η canon 10d ενος φιλου φωτογραφου, απλα βγαζει πανεμορφες φωτογραφιες ακομα και στο auto. στην πραξη, ειναι αδυνατο να μη βγαλει ομορφη φωτογραφια. χωρις εξτρα φακους χωρις τιποτα. βεβαια, η συγκεκριμενη ειναι σε "αλλη" κατηγορια τιμης. οπως στην ιδια "αλλη" κατηγορια τιμης ειναι και βιντεοκαμερα του. ουτε η μια τραβαει το βιντεο της αλλης, ουτε η 2η τις φωτος της πρωτης. προσωπικα δεν εχω δει ομορφες φωτος απο καμερα. ασε που ενοχλει ιδιαιτερα που "σπαει" το βιντεο οταν τραβανε φωτο. οπως επισης δεν εχω δει και καλο βιντεο απο φωτογραφικη. υγ: αυτο με το scaler δεν το καταλαβα. πολλαπλασιαστης δεν ειναι; αν το σημα σου εχει 600 γραμμες, θα δεις περισσοτερες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούλιος 18, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Εν ολιγης καταληγουμε οτι γενικα ειναι θεμα τιμης. Καλη ποιοτητα = πολλα λεφτα και σιγουρα οχι πολλα μεγαπιχελ. Καλες φωτογραφιες με την εννοια που λες εχω δει απο βιντεοκαμερες της ταξης των 2000-2500 .Ο scaler δεν ειναι απλα πολλαπλασιαστης ειναι κυκλωμα που κανει upsampling. Πως εχουν για παραδειγμα τα dvd players που κανουν εξοδο σε σημα 720p ή 1080i. Περνουν το 720x480 το σνανταρ του dvd video και με χρηση αλγοριθμου το ανεβαζουν σε 1280χ720p ή σε 1920x1080i. Το ιδιο γινεται και σε επαγγελματικες συσκεβες ηχου που περνουν πχ τα 44khz 16bit tou cd και το ανεβαζουν με χρηση επεξεργαστων σε 192khz/ 24 bit ειναι κατι αντιστοιχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayden Ιούλιος 18, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Υπάρχει η SONY DVD-403, η οποία έχει CCD 3Mpixel. Πιστεύω πως με τέτοια ανάλυση βγαίνουν αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες. ’λλωστε όποιος πάρει βιντεοκάμερα και περιμένει τη φωτογραφική ποιότητα μιας καλής φωτογραφικής μηχανής είναι για ! Η συγκεκριμένη έχει 990 στο Πλαίσιο και δε νομίζω ότι είναι ακριβή, δεδομένου ότι είναι και με DVD. Πιθανόν (δεν το έχω ψάξει) να υπάρχουν και MiniDV κάμερες με καλά CCD που θα είναι και σαφώς φθηνότερες. Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες σε μια βιντεοκάμερα είναι περισσότερο ευκολία και λιγότερο εναλλακτική λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavaras Ιούλιος 19, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2005 Οκ ευχαριστώ. Θα μείνω στην αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Η καινούρια Canon τραβάει ικανοποιητικής ποιότητας βίντεο (και με ζουμ) και βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες στην κατηγορία τιμής. Το πολύ - πολύ να πάρω και μια βιντεοκάμερα VHS αν έχουν πέσει οι τιμές τους. BTW, τα M-JPEG αρχεία μπορούν να μετατραπούν σε μικρότερου μεγέθους? (για να τα βάλω σε σάητ πχ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούλιος 19, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2005 αμε, γινονται divx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.