Overclocker Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2005 Ρε παιδια εχω ενα προβλημα με μια MSI 6800GT που εχω παρει...Εχω βαλει τους τελευταιους drivers 77,72 και με το rivatuner εκανα την καρτα να αναγνωριζεται απο τους drivers σαν 6800 Ultra.Η καρτα εχει πειραγμενο bios με τα κλοκς της Ultra και παιζει μια χαρα...Το θεμα ειναι οτι οταν παω να ανεβασω (εστω και 1 μεγακυκλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) το ρολοι της GPU και πατησω το τεστ (καταραμενο τεστ........) μου λεει οτι δεν περασε το τεστ....Τι να κανω???Γινεται να κανω overide to test???To εχει παθει κανεις αυτο???Α ρε NVIDIA με τις μ@λ@κιες σου...ΑΤΙ για πανταααααααααααααααα
Maximus Ιούλιος 18, 2005 #2 Ιούλιος 18, 2005 Δε νομίζω να φταίει η NVidia για ένα πρόβλημα σαν το δικό σου...βάλτα πρώτα με την MSI ή την τύχη σου και μετά με την NVidia.Όπως και να χει, εγώ έχω μια Albatron 6800Gt πουσαρισμένη σε Ultra χωρίς να αλλάξω το BIOS (πιθανόν να εντοπίζεται εδώ το πρόβλημα συννενόησης με το Rivatuner). Τέτοιο πρόβλημα δεν έχω συναντήσει ούτε και όταν δοκίμαζα extreme clocks (450-500). Εγώ προτιμώ το Coolbits για πουσάρισμα, ίσως αυτό να σε βοηθήσει περισσότερο. Αν όχι τότε ίσως η αλλαγή του BIOS να επηρρέασε την κάρτα.coolbits@guru3d.com
Qlim4X Ιούλιος 18, 2005 #3 Ιούλιος 18, 2005 μαλλον καποια ασυνβατοτιτα με το bios τις καρτας που εχεις βαλει θα ειναι...........
pontifikas Ιούλιος 18, 2005 #4 Ιούλιος 18, 2005 Μπορεί να φταίει το Riva tuner. ’λλωστε τα αποτελέσματα του Test είναι μη ντετερμηνιστικά εξαγώμενα. Το ότι αποτυγχάνει σε μια συχνότητα τώρα δεν σημαίνει ότι αποτυγχάνει για πάντα.Θυμάμαι ότι έτσι το δούλευα. Αν δεν παιρνούσε το τεστ, επαιζα λίγο με τις συχνότητες και μετά πήγαινα και έβαζα αυτήν που ήθελα και τελικά την δεχόταν.Αλήθεια όμως. Αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι μπορεί και παραπάνω, και αφού έχεις πειράξει ήδη το BIOS γιατί δεν κάνεις τις αλλαγές απευθείας στο BIOS.
XTCgr Ιούλιος 18, 2005 #6 Ιούλιος 18, 2005 πήγαινε στο rivatuner στην καρτέλα power user / rivatuner / nvidia / overclocking θέτεις 1 στο DisableInternalClockTest. Επίσης "τσίμπα" και λίγο το vgpu (προαιρετικό)
Overclocker Ιούλιος 18, 2005 Author #7 Ιούλιος 18, 2005 Οκ ευχαριστω XTCgr εβαλα αυτο που ειπες και τωρα με το rivatuner κανω οτι θελω...Το θεμα ειναι αν το παρακανω και δεν ανοιγει το PC σε safe θα μπει και αν ναι θα μπορεσω να το επαναφερω στα normal clocks??
XTCgr Ιούλιος 18, 2005 #8 Ιούλιος 18, 2005 βάλε το pc να bootαρει πχ στα 400/1100 (2D) και στην επιλογή 3D βάλε τα ρολόγια που θέλεις να τρέχει η κάρτα σου όταν τρέχει 3D. Oπότε αν υποθέσουμε οτι το pc κολλάει επειδή έτρεξες ενα παιχνίδι σε "τρελές" συχνότητες θα κάνεις επανεκίνηση και θα μπεις windows με την καρτα στα 400/1100. Θα έλεγα να μην αγχώνεσαι, απλά θέλει εξοικείωση και συνεχές τεστάρισμα ώστε να βρεις τα όρια της κάρτας σου
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.