Jump to content

Gigabit crossover cat5e ξερει κανείς πως πάνε τα καλώδια;

fonzi

Recommended Posts

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από fonzi

Είναι σωστό cat5e.

Το δοκίμασα μόλις τώρα μάλιστα για όλα τα ζεύγη με μπαταρία και λαμπάκι (μεγάλο αγγούρι η δοκιμή με τοποθετημένα τα jack) και όλα τα ζεύγη είναι σωστά.

Οι κάρτες όταν δηλώσω 1000 αρχικά γράφουν gigabit αλλά μετα απο 1-2 δευτερόλεπτα πέφτουν στα 100 ή αποσυνδέονται.

Με τη μπαταρία το μόνο που βλέπεις είναι αν κλίνει το κύκλωμα, το αν περνά τις προδιαγραφές είναι άλλο θέμα.

Μου έχει τύχει αρκετές φορές καλώδιο για 100άρι ethernet που ενώ το δίκτυο δουλεύει, ο cable tester να το βγάζει σκάρτο.

τις κάρτες μην τις πηράζεις αλλά αφησέ τις στο auto negotiate.

ενοείται ότι τερματίζεις με την ειδική πένσα για RJ-11, RJ-45.

αν όλα αυτά τα κάνεις σωστά πρέπει να πας σε καλύτερο καλώδιο.

λοιπον ακου να δεις τι θα κανεις............

θα το βαλεις στα 100 και θα δοκιμασεις την μεταφορα ενος αρχιου σε ποσο χρονο θα κανει

και μετα θα δοκιμασεις στο AUTO και οτι ειναι πιο γρηγορο το κρατας...

Θα δοκιμάσω.

Η Linksys μου απάντησε να επαναεγκαταστήσω την κάρτα και αν δεν παει 1000 να την στείλω RMA.

Σαν δύσκολο να φταίει αυτή πάντως.

Το περίεργο είναι πως αν βάλω το καλώδιο στο ίδιο πσ που εχει τις 2 κάρτες και τις ενεργοποιήσω και τις 2 στα 1000, πάλι το ίδιο κάνει. Δουλεύει μόνο στα 100.

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 11:21]

λοιπον ακου να δεις τι θα κανεις............

θα το βαλεις στα 100 και θα δοκιμασεις την μεταφορα ενος αρχιου σε ποσο χρονο θα κανει

και μετα θα δοκιμασεις στο AUTO και οτι ειναι πιο γρηγορο το κρατας...

Λοιπόν αποτελέσματα:

Οταν δηλώσω και στις 2 ταχύτητα 100 αντιγράφω με απελπιστική ταχύτητα (64ΜΒ σε 10 λεπτά!)

Οταν τις βάλω στο αυτόματο (όπου επίσης 100 μου δείχνει το εικονίδιο) η ταχύτητα απογειώνεται (450 ΜΒ σε 50 δευτερόλεπτα). Νομίζω ότι αυτό μας κάνει περίπου 72 Μbps.

Προφανώς δεν θα μπορώ ταχύτερα λόγω δίσκου ε?

Αρχική απάντηση από fonzi

Λοιπόν αποτελέσματα:

Οταν δηλώσω και στις 2 ταχύτητα 100 αντιγράφω με απελπιστική ταχύτητα (64ΜΒ σε 10 λεπτά!)

Οταν τις βάλω στο αυτόματο (όπου επίσης 100 μου δείχνει το εικονίδιο) η ταχύτητα απογειώνεται (450 ΜΒ σε 50 δευτερόλεπτα). Νομίζω ότι αυτό μας κάνει περίπου 72 Μbps.

Προφανώς δεν θα μπορώ ταχύτερα λόγω δίσκου ε?

Βασικά 75,5Mbps κάνει. Χρησιμοποίησε κάποιο μετροπρόγραμμα όπως το iperf για να μετρήσεις το throughput, που δεν εμπλέκει σκληρό στη μέτρηση.

Τέλος θα πρότεινα να δοκιμάσεις κάρτες intel pro 1000 που έχουν ενσωματωμένο cpu για να μην φορτώνεται ο επεξεργαστής σου με όλο το traffic. Αυτά...

δεν ξερω αν βοηθάει αλλα στη δουλεια μου εχουν UTP που πανω λενε gigalan δεν εχω προσεξει τι CAT λενε και θα ξαναπαω το Σεπτεμβρη.... τσεκαρε στην αγορα αν υπαρχουν CT5e με ενδειξη Gigalan πανω η αλλιως Cat6 με ενδειξη Gigalan!!!!

To οποίο και είναι κυριλέ τιμή για 100άρι δίκτυο. Να σου πω... δε δοκιμάζεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα τις κάρτες σου, καλού κακού προτού τις στείλεις rma;

Μια εγκατάσταση έκανα πρόσφατα στο πατρικό μου σπίτι με 2 intel pro 1000 και πέξανε αμέσως στο gigabit, με ενά καλώδιο της πλάκας που είχα φτιάξει για 100άρι δίκτυο με τη σωστή συνδεσμολογία βέβαια. Το κακό είναι ότι η ταχύτητα ήταν πολύ κακή (650KB/s) αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έκατσα να δω το λόγο μιας και κατέβηκα Ηράκλειο. Το Σεπτέμβρη που θα ανέβω πάλι Αθήνα θα το βελτιώσω. Παίζει όμως και παλιό μηχάνημα P166MMX με αργό δίσκο και τίγκα τα pci & isa slots του.

Αρχική απάντηση από -=MikeB=-

δεν ξερω αν βοηθάει αλλα στη δουλεια μου εχουν UTP που πανω λενε gigalan δεν εχω προσεξει τι CAT λενε και θα ξαναπαω το Σεπτεμβρη.... τσεκαρε στην αγορα αν υπαρχουν CT5e με ενδειξη Gigalan πανω η αλλιως Cat6 με ενδειξη Gigalan!!!!

Αρχική απάντηση από RootX

Δεν είναι πρότυπο το gigalan, μην σε απασχολεί αυτό.

αν και δεν νομίζω ότι έχει ουσιαστική σημασία, ο -=MikeB=- αναφέρεται προφανώς σε καλώδια που όντως γράφουν πάνω ''Gigabit Certified''

Αρχική απάντηση από spc

αν και δεν νομίζω ότι έχει ουσιαστική σημασία, ο -=MikeB=- αναφέρεται προφανώς σε καλώδια που όντως γράφουν πάνω ''Gigabit Certified''

’λλο το ένα, άλλο το άλλο. anyway.

Αρχική απάντηση από RootX

’λλο το ένα, άλλο το άλλο. anyway.

δεν εννοούσα προφανώς ότι αλλάζει κάτι όσον αφορά το καλώδιο, απλώς ότι υπάρχουν καλώδια που (προφανώς για marketing λόγους - υποθέτω) αναφέρονται ως gigabit certified

Αρχική απάντηση από sotiris

μήπως τα gigabit χρειάζεται να είναι shielded? (ήτοι δεν μπορείς να το φτιάξεις στο χέρι και πρέπει να το αγοράσεις).

δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό

(εξάλλου δεν νομίζω ότι η μόνωση - η οποία αν δεν κάνω λάθος υπάρχει μόνο στα ftp - φτάνει μέχρι και το βύσμα - αυτό εξάλλου θα καθιστούσε το στήσιμο δικτύων μάλλον αδύνατο, αφού δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί με fixαρισμένα καλώδια)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.