def Ιούλιος 19, 2005 #21 Ιούλιος 19, 2005 εγω μολις τους ειχα περασει ειδα μια πτηση απο τον επεξεργαστη μου στο SANDRA απο10850 επεσε στους 10300 οποτε φυγανεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Larry Ιούλιος 19, 2005 #22 Ιούλιος 19, 2005 @mariosalice: Οι δισκοι ειναι σε raid-0.οι εκδοση ειναι η .0534 δηλαδη η τελευταια.Εχεις δικαιο και πραγματικα δεν ειναι signed παρολο που το changelog ελεγε διαφορετικα.Το αρχειο που αναφερεις δεν υπαρχει εκει.Αν ειναι whql οι driver λιγο πειραζει (για μενα) αφου ολα δουλευουν ρολοι (κανενα απο τα προβληματα που αναφερεις) και υπαρχει (μια μικρη ) αυξηση σε ταχυτητα.Btw στο cd χρειαστηκε να κανω integration ολους τους οδηγους (sata raid, sata ide, pata raid) γιατι μονο με το sata raid αρνουνταν να δει το array.
spc Ιούλιος 19, 2005 #23 Ιούλιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από LarryBtw στο cd χρειαστηκε να κανω integration ολους τους οδηγους (sata raid, sata ide, pata raid) γιατι μονο με το sata raid αρνουνταν να δει το array. αυτό είναι γνωστό από παλιά (από τα 70s, όχι τα 60s ) - προ 6.66
mariosalice Ιούλιος 19, 2005 #24 Ιούλιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Larry [Σήμερα, στις 15:57] @mariosalice: Οι δισκοι ειναι σε raid-0.οι εκδοση ειναι η .0534 δηλαδη η τελευταια.Εχεις δικαιο και πραγματικα δεν ειναι signed παρολο που το changelog ελεγε διαφορετικα.Το αρχειο που αναφερεις δεν υπαρχει εκει.Αν ειναι whql οι driver λιγο πειραζει (για μενα) αφου ολα δουλευουν ρολοι (κανενα απο τα προβληματα που αναφερεις) και υπαρχει (μια μικρη ) αυξηση σε ταχυτητα.Btw στο cd χρειαστηκε να κανω integration ολους τους οδηγους (sata raid, sata ide, pata raid) γιατι μονο με το sata raid αρνουνταν να δει το array. Το έψαξα και με αυτό τον τρόπο δηλαδή να κανω integration ολους τους οδηγους (sata raid, sata ide, pata raid). Το πρόβλημα είναι οτι υπάρχουν αρχείο με ίδιο όνομα στα διάφορα directories που έχουν διαφορετικό περιεχόμενο. Έλεγξα όλα τα αρχεία με το windiff.exe της MS$ (συγκρίνει αρχεία ή directories). Μέχρι που αποφάσισα και αφαίρεσα όλους τους οδηγούς με το Driver cleaner pro συμπεριλαμβανομένου του raid driver ώστε να κάνω εγκατάσταση - διόρθωση με το CD των Windows και δισκέττα με τους οδηγούς.Μην το κάνετε. Έχει μεγάλη φασαρία η υπόθεση.Μου ζήτησε τους οδηγούς sata_ide και sataraid. Είχα φτιάξει δυο δισκέττες. Στη μία είχα τους τα περιεχόμενα του directory sata_ide και στην άλλη τα περιεχόμενα του sataraid. Το πρόβλημα είναι το αρχείο nvata.cat (το αρχείο που ελέγχει το WHQL). Νομίζω οτι οι προγραμματιστές της Nvidia μπέρδεψαν τα μπούτια τους. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά ονόματα (sataraid.cat, nvsata.cat, nvpata.cat, pataraid.cat). Ειδικά σε sata raid είναι απαραίτητη η εγκατάσταση και των οδηγών sata raid και των controller των δίσκων sata οπότε μοιραία υπάρχει σύγκρουση ονομάτων. Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε γιατί αναφέρονται στα .inf αρχεία οπότε πάει περίπατο το WHQL. Γενικά δεν με ενδιαφέρει το WHQL αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση βοηθάει στον έλεγχο της σωστής εγκατάστασης των οδηγών. Επιμένω οτι οι οδηγοί είναι προβληματικοί και θα φανεί σύντομα.
amartolos Ιούλιος 19, 2005 #25 Ιούλιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από def [16-07-2005 15:15] θα εχουμε καμια διαφορα στις επιδοσεις; αμε....διαβολικες :devil:
Larry Ιούλιος 19, 2005 #26 Ιούλιος 19, 2005 @mariosalice Υπαρχει πιο απλη λυση για το intergration γιατι και εγω οταν πηγα να το κανω manually ψιλοχαθηκα.nLite και στο intergration απλως διαλεγεις ολα τα *.inf στους διαφορους καταλογους.
mariosalice Ιούλιος 19, 2005 #27 Ιούλιος 19, 2005 Λοιπόν τα κατάφερα. WHQL όλα και πολύ εντάξει οδηγοί.Δυστυχώς μόνο με τον δύσκολο τρόπο.Αφαίρεσα όλους τους οδηγούς με το Driver cleaner pro συμπεριλαμβανομένου του raid driver ώστε να κάνω εγκατάσταση - διόρθωση με το CD των Windows και τη δισκέττα με τους οδηγούς. Αφαίρεσα και τον οδηγό ήχου της Realtek.Έφτιαξα δυο δισκέττες. Στη μία έβαλα τα περιεχόμενα του directory sata_ide και στην άλλη τα περιεχόμενα του sataraid.Έκανα boot από το CD των Windows XP Pro SP2.Πάτησα F6Κάποια στιγμή μου ζήτησε να πατήσω S για εγκατάσταση Raid οδηγώνΈβαλα τη δισκέττα με τα περιεχόμενα του sataraid (περιέχει ένα ειδικό αρχείο για εγκατάσταση RAID από Floppy)Μου έδειξε οτι είναι απαραίτητο να εγκαταστήσω δυο οδηγούς (υπάρχουν και οι δυο στη δισκέττα αυτή).1. NVIDIA RAID CLASS DRIVER2. NVIDIA nForce Storage ControllerΕπέλεξα το πρώτο και μετά ξανά S και επέλεξα και το δεύτερο.Ζήτησα να κάνω εγκατάσταση των Windows και όταν στη συνέχεια βρήκε την προηγούμενη εγκατάσταση, μου ζήτησε αν θέλω να τη διορθώσω ή να κάνω νέα εγκατάσταση. Ζήτησα τη διόρθωση.Μετά από λίγο έβγαλα την πρώτη δισκέττα (αφού την είχε ήδη διαβάσει) και έβαλα τη δεύτερη με τα περιεχόμενα του directory sata_ide.Έγινε κανονική εγκατάσταση και βρέθηκα με τα Windows όπως τα είχα με όλα τα προγράμματα εντάξει.Εγκατέστησα το 6.66. Επέλεξα μόνο τον οδηγό SMBus.Δεν επέλεξα ούτε τους οδηγούς IDE ούτε τον οδηγό ήχου γιατί χρησιμοποιώ την SPDIF με οπτική ίνα σε εξωτερικό 5.1 ενισχυτή και αυτό δουλεύει μόνο με τους οδηγούς της Realtek.Εγκατέστησα τους οδηγούς 3.74 της Realtek και τους 77.72 WHQL.Με αυτό τον τρόπο έχω τα εξήςΣτην ενότητα IDE ATA/ATAPI controllers έχω δύο οδηγούς1. Nvidia Nforce4 Parallel ATA Controller2. Nvidia Nforce4 Serial ATA ControllerDriver Version: 5.10.2600.534Αρχείαnvata.sys v. 5.10.2600.534idecoi.dll v. 1.0.0.1Όλα τα αρχεία και ο οδηγός είναι Microsoft Windows Hardware Compatibility PublisherΣτην ενότητα SCSI and RAID controllers έχω τον οδηγό- NVIDIA nForce RAID Class Controller.Driver Version: 5.10.2600.534Αρχεία: nvatabus.sys v. 5.10.2600.534nvraid.sys v. 5.10.2600.534nvraidco.dll v. 5.10.2600.534nvraiins.dll v. 5.10.2600.534Όλα τα αρχεία και ο οδηγός είναι Microsoft Windows Hardware Compatibility PublisherΝομίζω οτι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εγκατασταθούν σωστά οι νέοι οδηγοί σε bootable RAID που έχει ήδη εγκατεστημένους τους προηγούμενους οδηγούς.Δεν είμαι σίγουρος όμως αν είναι απαραίτητη η απεγκατάσταση των οδηγών με το πρόγραμμα Driver cleaner pro. Καλού κακού όμως ...ΥΓ. @Larry Πολύ χρήσιμη η διεύθυνση για το nlite.
AN7 OverClocker Ιούλιος 19, 2005 #28 Ιούλιος 19, 2005 Χωρίς παρεξήγηση αλλά κατ εμε μόνο ένας ανώμαλος θα την έκανε όλη αυτή την φασαρία
mariosalice Ιούλιος 20, 2005 #29 Ιούλιος 20, 2005 Έχεις bootable RAID;Σήκωσε τα μανίκια κι άρχισε. Ξέρω σε τρώει (τόχουν ήδη το σαράκι οι Λαμπίτες με τα overclocking). :devil: 666 είναι αυτοί. Δεν μπορεί. Θα τους εγκαταστήσεις.Καλώς ήρθες στο club.
AN7 OverClocker Ιούλιος 20, 2005 #30 Ιούλιος 20, 2005 Αυτή τη στιγμή όχι δεν έχω raid... λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ Τους έχω βάλει τους 666 :devil:
Larry Ιούλιος 20, 2005 #31 Ιούλιος 20, 2005 Παραδοξως στην καρτελα Nvidia nForce Raid Class Controller ->driver details δεν μου εμφανιζει καθολου το nvatabus.sys και nforce4 parallel & sata controller αντι του nvata.sys μου εχει το nvatabus.sys.Περιεργα πραγματα κανουν εκει στην nvidia....@mariosalice Οταν εχεις χρονο δεν κανεις και μια καθαρη εγκατασταση windows με τις δισκετες η με το nlite για περαιτερω δοκιμες?
mariosalice Ιούλιος 20, 2005 #32 Ιούλιος 20, 2005 Δες τα περιεχόμενα του 6.66\IDE\WinXP\sata_idenvata.sysidecoi.dllnvcoi.dllΔες τα περιεχόμενα του 6.66\IDE\WinXP\sataraidnvatabus.sysnvraid.sysnvraidco.dllnvcoi.dll
Larry Ιούλιος 21, 2005 #33 Ιούλιος 21, 2005 Καλα αυτοι οι programmers στην nvidia ειναι τρελα παλικαρια.Ειπα να boot-αρω στα x64 τα οποια ειχα εγκαταστησει με την ιδια διαδικασια n-lite & integration και εκει ειναι whql οι drivers.Περιεργα πραγματα γινονται....Μηπως ειναι πραγματι σατανικοι αυτοι οι drivers???
Samael Ιούλιος 21, 2005 #34 Ιούλιος 21, 2005 ΒSOD κ τα μυαλα στα καγκελα..... Εβγαλα τα network manag. κ nvaudio προς το παρον.Αντε να δουμε.... Στην αρχη ετρεχε κ 100% ολη την ωρα το wmipvse.exe με καθε boot,σκαλισα καποια πραγματακια στο msconfig κ δε ξαναβγηκε.Αλλα οι BSOD's ειναι ανελεητες κατα καιρους,ακομα κ σε idle φαση....οπως το πιασει
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.