Sapelas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2005 Καλησπέρα! Μετά από καιρό ήρθε η στιγμή να αλλάξω ριζικά το σύστημα μου. Διάβασα αρκετά reviews αλλά δε βοηθήθηκα ιδιαίτερα. Παρακάτω σας παρουσιάζω την σύνθεση που σκέφτομαι αλλά έχω αρκετες αμφιβολίες!P4 Prescott M2 630 LGA775 3,0Ghz (2mb cache, k μάλλον 64bit)motherboard μία από τις δύο έχω κατά νου!GiGabyte 8IPE775G (δεν ξέρω τι λένε οι άλλες και δεν θέλω να υπερβώ τα 100ε καμιά πρόταση?asus P5P800Δέν ξέρω αν μπορώ να βάλω sata2 σε όλα τα motherboard που λένε ότι υποστηρίζουν sata υπάρχει πιθανό πρόβλημα μή εκμετάλλευσης του sata2?? μνήμη θα πάω αρχικά σε 1xPC3200 (512Mb) μετά ίσωσ βάλλω άλλη μια ίδια.Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας, όπως βλέπετε πρόκειτα για σχετικά φθηνό μηχάνημα κ ο οικονομικός περιορισμός μου μειώνει τις επιλογές όποια πρόταση έχετε θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμένα. Κάποιο σχόλιο επίσης για το μηχάνημα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Ιούλιος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2005 νομιζω οτι σε ολα τα motherboard που υποστηριζουν sata1 μπορεις να βαλεις sata2 αλλα θα εχει την ταχυτητα του sata1.. για μητρικη με τα λεφτα που δινεις θα σου προτεινα να παρεις αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522404 περιπου 100 ευρωαλλα γιατι δεν κοιταζεις και για amd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Ιούλιος 18, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Sapelas [16-07-2005 00:17] Καλησπέρα! Μετά από καιρό ήρθε η στιγμή να αλλάξω ριζικά το σύστημα μου. Διάβασα αρκετά reviews αλλά δε βοηθήθηκα ιδιαίτερα. Παρακάτω σας παρουσιάζω την σύνθεση που σκέφτομαι αλλά έχω αρκετες αμφιβολίες!P4 Prescott M2 630 LGA775 3,0Ghz (2mb cache, k μάλλον 64bit)motherboard μία από τις δύο έχω κατά νου!GiGabyte 8IPE775G (δεν ξέρω τι λένε οι άλλες και δεν θέλω να υπερβώ τα 100ε καμιά πρόταση?asus P5P800Δέν ξέρω αν μπορώ να βάλω sata2 σε όλα τα motherboard που λένε ότι υποστηρίζουν sata υπάρχει πιθανό πρόβλημα μή εκμετάλλευσης του sata2?? μνήμη θα πάω αρχικά σε 1xPC3200 (512Mb) μετά ίσωσ βάλλω άλλη μια ίδια.Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας, όπως βλέπετε πρόκειτα για σχετικά φθηνό μηχάνημα κ ο οικονομικός περιορισμός μου μειώνει τις επιλογές όποια πρόταση έχετε θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμένα. Κάποιο σχόλιο επίσης για το μηχάνημα?? Ακολουθα το επομενο Link γραψε το συστημα που θες και δες απο μονο σου ποσο περιπου θα σου κοστισειhttp://www.plaisio.gr/bpc_v2.process?desktop=t-NoteΞεχνα το SATA2 δεν το εχεις αναγκη παρε ενα καλο SATA η εναν γρηγορο IDE (πανω απο 120GB ειναι τα περισσοτερα καλα μοντελα και θα εχεις και ανεση στην αποθηκευση)Τα υπολοιπα ειναι ενταξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούλιος 18, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 11:09] Ακολουθα το επομενο Link γραψε το συστημα που θες και δες απο μονο σου ποσο περιπου θα σου κοστισειhttp://www.plaisio.gr/bpc_v2.process?desktop=t-NoteΞεχνα το SATA2 δεν το εχεις αναγκη παρε ενα καλο SATA η εναν γρηγορο IDE (πανω απο 120GB ειναι τα περισσοτερα καλα μοντελα και θα εχεις και ανεση στην αποθηκευση)Τα υπολοιπα ειναι ενταξει ασχετως με το εαν εχει καλυτερες ή οχι επιδοσειςδεν παυει να ειναι νεο πρωτοκολλοτο οποιο καποια στιγμη θα αξιοποιηθει....και επειδη οι σκληροι δισκοι εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης σε σχεση με λοιπα εξαρτηματατο να παρει καποιος αυτη τη περιοδο ide δισκο το θεωρω μεγαλο λαθοςαπο κει και περα φιλε Sapelasοι μονες μητρικες για socket 775 που υποστηριζουν SATA2βασιζονται στο nForce4 SLI Intel Edition ή στο 955 της Intel (για το 945 δεν ειμαι σιγουρος)οι μητρικες αυτες ομως προς το παρον κοστιζουν ανω των 200 ευρωκατι το οποιο οπως ειπες θα ηθελες να αποφυγεις...αρα ή ξεχνας προς το παρον την αξιοποιηση το sata 2(χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορεις βεβαια να παρεις sata2 δισκους για μελλοντικη αναβαθμιση)ή αλλαζεις πλευρα και πας σε AMD64 NF4 939 λυσηη οποια πιστευω οτι για συστημα χαμηλου σχετικα προυπολογισμουθα σου προσφερει καλυτερες επιδοσεις σε σχεση με το κοστος αποκτησηςεαν θες περισσοτερς λεπτομερειεςκαλο θα ηταν να μας περιεγραφες πως ακριβως σκοπευεις να χρησιμοποιησεις το νεο συστημαμε τι δλδ θα ασχολεισαι ως επι το πλειστον και αναλογα λοιπον με τις αναγκες σου θα επιλεξεις και το καταλληλοτερο συστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo13 Ιούλιος 18, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Το intel 945 υποστηρίζει sata II δισκους. τώρα μόλις έστησα μία gigabyte που είχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Ιούλιος 18, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 :OT: :OT: :OT: Αρχική απάντηση από SapelasP4 Prescott M2 630 LGA775 3,0Ghz (2mb cache, k μάλλον 64bit) Να ρωτήσω κάτι? Τί προτέρημα έχουν οι 64bit cpu από τους απλούς ? Η διαφορά φαίνεται μόνο σε 64bit εφαρμογές κ στα Win XP 64 bit? Ποιός είναι καλύτερος, ένας Dual Core ή ένας 64bit ίδιων Ghz, L2 Cache ?Αρχική απάντηση από Κοπρίτηςοι μονες μητρικες για socket 775 που υποστηριζουν SATA2βασιζονται στο nForce4 SLI Intel Edition ή στο 955 της Intel (για το 945 δεν ειμαι σιγουρος)οι μητρικες αυτες ομως προς το παρον κοστιζουν ανω των 200 ευρωκατι το οποιο οπως ειπες θα ηθελες να αποφυγεις... Να σε ρωτήσω, ποιά θεωρείς ΚΑΛΗ μητρική (να υπάρχει στην ελλάδα εννοείται) ? Τί πρέπει να προσέξει κανείς ? Ποιά θα πρότεινες (ΑΜΔ-ΙΝΤΕΛ) ? Για παράδειγμα ο Sapelas χρειάζεται 64bit cpu?Συγγνώμη για το Οφ Τοπικ... (αν οι απαντήσεις δεν είναι γενικές ή τελείως άχρηστες/άσχετες για τον Sapela κ το thread του, στείλτε pm)Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούλιος 18, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από kreachΝα ρωτήσω κάτι? Τί προτέρημα έχουν οι 64bit cpu από τους απλούς ? Η διαφορά φαίνεται μόνο σε 64bit εφαρμογές κ στα Win XP 64 bit? Και στην περίπτωση της Intel αλλά και της AMD, οι 64μπιτοι επεξεργαστές υπερτερούν από τους "απλούς", αλλά όχι τόσο λόγω των καινούριων εντολών 64-bit, όσο για τα υπόλοιπα features που συνέπεσαν με αυτές. Πχ ο Athlon 64-bit υπερτερεί από έναν ΧΡ κυρίως λόγω του ενσωματωμένου memory controller, αλλά και λόγω heatspreader, μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος κλπ και ο Pentium 4 6XX υπερτερεί από τους 5ΧΧ και πίσω, λόγω καλύτερης διαχείρησης και μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος και κάτι που αφορά "τον χώρο μας": λόγω καλύτερου κλοκαρίσματος.Τις αληθινές διαφορές των 64-bit θα τις δούμε όταν θα ωριμάσουν και οι κατάλληλες εφαρμογές και οδηγοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούλιος 18, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2005 Ρίξε μια βλεφαρία στην Abit AS8 (775, AGP, DDR) 100-120Και μακριά από την Αsus P5P800... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Ιούλιος 19, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2005 Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Το σύστημα θα υποστεί τα πάνδεινα (όσον αφορά την χρήση) από παιχνίδια έως και κάποιες βαριές εφαρμογές (dvd2divx) που απαιτούν αρκετό χρόνο. δεν ξέρω αν θα πρέπει να επιλέξω κάποιον άλλο επεξεργαστή διάλεξα τον 64 της intel μόνο για τα 2mb cache που ποτέ δεν πρόκειται να μου προσφέρει ένας amd. Με ενοχλούν και οι πολλοί ανεμιστήρες αφού το μηχάνημα (όπως κ το παλιό μου) θα είναι και το home cinema μου, δεν ξέρω αν αυτό από μόνο του αποκλείει τους amd (άκουσα ότι οι καινούριοι πάνε καλά). Σκληρό σκέφτηκα sata 2 αφού βρήκα 200Gb WD σε 120Ε στο e-shop. Δεν θέλω να υπερβώ τα 600ε για το σύστημα αφού μάλλον σε καμιά 20αρια μήνες θα πάω κ φαντάρος (να μην κρατήσω κάποια λεφτά κ για το επόμενο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Ιούλιος 21, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 Με το motherboard δεν ξέρω τι να κάνω τελικά πήρα σκληρό στα 250Gb Wd (sata I) επομένως δεν χρειάζομαι υποστήριξη για σατα2 αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε ddr533 το Gigabyte που σκέφτομαι πάει μέχρι PC3200 το ίδιο και το AS8 (ABIT) να πάρω κάτι απο τα δύο ή να πάω σε άλλη μάρκα/μοντέλο? Συμβατότητα με overclocking δεν ξέρω αν μπορώ να έχω στα λεφτά που διαθέτω και δεν μπορώ να βρώ κανένα συγκριτικό της προκοπής. Υπ΄'οψιν δεν βάζω PCIexpress γιατί θέλω να εκμεταλλευτώ την κάρτα γρφικών που ήδη έχω (δώρο χριστουγέννων η καινούρια). Θα χρειαστώ και κουτί καμιά πρόταση μέχρι 110ε με τροφοδοτικό? Σας έπρηξα αλλά θέλω βοήθεια, η αποχή μου από τα δρώμενα τον τελευταίο χρόνο με πήγε πολύ πίσω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Ιούλιος 21, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2005 Τότε πάρε την AS8. Είναι σκυλί Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούλιος 22, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Αν και το πρόβλημα που λες για τα AMD δεν ισχύει εδώ και πολύ καιρό.... αλλά ΠΑΡΕ Intel:T: Για την AS8 + 6XX μπορείς να δεις αποτελέσματα στο o/c εδώ.Για κουτί δες Hec6A19Για psu με τα λαφτά που περησέβουν δεν βρήκα κάτι "καλό" ίσων αν έβαζες λίγα παραπάνω για psu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Ιούλιος 22, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Sapelas [19-07-2005 22:03] δεν ξέρω αν θα πρέπει να επιλέξω κάποιον άλλο επεξεργαστή διάλεξα τον 64 της intel μόνο για τα 2mb cache που ποτέ δεν πρόκειται να μου προσφέρει ένας amd. Αλλη αρχιτεκτονικη εχει ο AMD64 και αλλη ο P4Eνας ΑΜD64 1Mb cache μπορει ειναι ισος και καλυτερος απο τον P4 με 2 cacheMην πεφτεις θυμα απο τα νουμεραοσο μεγαλυτερο νουμερο δεν σημαινει παντα και καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Ιούλιος 24, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2005 Frost τα λεφτά δυστυχώς δεν φτάνουν για τον 3,2 ελπίζω μόνο ο 3αρης να έχει την ίδια συμπεριφορά. Ότι περισσέψει από λεφτά σκέφτομαι να το δώσω σε GEIL μνήμες ή σε mobo που να παίρνει ram πάνω από 400mhz. Προς το παρόν τα 120Ε είναι το όριο που θέτω για mobo (AGP) και δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό μάλλον θα πάω στην As8 αλλά ακόμα σκέφτομαι και τις gigabyte επειδή κυρίως έχω πολλές επιλογές σε μοντέλα (και έχω καλές ςμπειρίες από την παλιά μου) αλλά κανένα μέτρο σύγκρισης. Αλήθεια το e-shop δέν κάνει δωρεάν αποστολές για αγορές πάνω από κάποιο ποσό; Απ΄ότι βλέπω το βάρος θα το πληρώσω όσο μια 512ram για αποστολή στην πρέβεζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Ιούλιος 24, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2005 MICROSTAR MSI 915P COMBO-FR RETAIL (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523481) για αυτήν εδώ τι λέτε? Βλέπω ότι έχει πιο καινούριο chip από AS8 & GIGAByte και είναι σε καλά λεφτά (106ε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούλιος 24, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Sapelas MICROSTAR MSI 915P COMBO-FR RETAIL (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523481) για αυτήν εδώ τι λέτε? Βλέπω ότι έχει πιο καινούριο chip από AS8 & GIGAByte και είναι σε καλά λεφτά (106ε) Καλή είναι, αλλά δεν παίρνει τον P4 Prescott M2 630 LGA775 3,0Ghz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 25, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2005 Αρχική απάντηση από Sapelas MICROSTAR MSI 915P COMBO-FR RETAIL (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523481) για αυτήν εδώ τι λέτε? Βλέπω ότι έχει πιο καινούριο chip από AS8 & GIGAByte και είναι σε καλά λεφτά (106ε) δώσε ~20-30 παραπάνω και πάρε μία με 945p που υποστηρίζει τους διπύρηνους καθώς και sataII Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Ιούλιος 26, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 SA1901 η μητρική που σου έγραψα υποστηρίζει LGA775 υπάρχει πιθανότητα να πάρω μητρική με τέτοιο Socket κ να μην παίρνει τον 640? Δεν ξέρω αν συμβαινει αυτό όντως, γνωρίζει κανείς τίποτα? εάν πάρω μια μητρική με 945p chip & socket 775 τι πρέπει να κοιτάξω για συμβατότητα με τον επεξεργαστή (η πλειοψηφία στα μαγαζιά αναφέρουν απλώς P4!!) o spc με έκανε να σκεφτώ για μητρική που θα χρειαστεί σε μελλοντική αναβάθμιση αλλά το budget λέει το πολύ μέχρι 140ε δεδομένου ότι θα χρειαστεί να πάρω και VGA PCI-E ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που υπολόγιζα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιούλιος 26, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 To μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πας στην σελίδα του κατασκευαστή και να δεις το μοντέλο που σε ενδιαφέρει.Αυτό έκανα και εγώ μόλις τώρα και τελικά βλέπω ότι με αναβάθμιση bios, υποστηρίζεται ο επεξεργαστης που σε ενδιαφέρει. Οπότε προχώρα άφοβα.http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=603http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_cpu_support_detail.php?UID=603&kind=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylokastro Ιούλιος 26, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2005 παρε amd , o prescott ειναι κουζινα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.