Jump to content

Υδροψυξη με αλατα. Καθαρισμος?

sakis_the_fraud

Recommended Posts

θελετε να εχετε χρωμα στην υδροψυξη σας?

αγοραστε χρωματιστους σωληνες!

τα υγρα τυπου Fluid XP+ EXT (Extreme Performance) Coolant - UV Blue μονο προβληματα δημιουργουν! :mad:

Τα λίγο ποιο πάνω υγρά ίδιας μάρκας fluid xp που κάνουν 44.99,έχουν το ίδιο πρόβλημα? Γιατί σκέφτομαι και εγώ για υδρόψυξη..

Οι χρωματιστοί σωλήνες βγάζουν χρώμα με φως, ή είναι ζωγραφισμένη έτσι?

Καλύτερα να χρησιμοποιείς clear υγρό?

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=382&products_id=25156

Αυτό κάνει καλή δουλειά με χρωματιστούς σωλήνες?

Οι χρωματιστοί σωλήνες βγάζουν χρώμα με φως, ή είναι ζωγραφισμένη έτσι?

Καλύτερα να χρησιμοποιείς clear υγρό?

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=382&products_id=25156

Αυτό κάνει καλή δουλειά με χρωματιστούς σωλήνες?

Οι χρωματιστοί σωλήνες δεν έχουν διαφορά απο τους διάφανους.Απλά κατά την κατασκευή τους προσθέτουν ένα ακόμα συσταικό που περιέχει το χρώμα.

Το δεύτερο υγρό που δείχνεις στο λίνκ δεν έχει καμιά σχέση με το πρώτο

Οι προδιαγραφές του είναι εντυπωσιακές και αν κάνει τα όσα αναφέρονται πιστεύω οτι έιναι πολύ καλή (αλλα ακριβή ) λύση

Το χρώμα που έχουν οι σωλήνες,φωτίζουν καθόλου αν είναι σκοτεινά?

Αλήθεια ε? Πάλι καλά....

Το κόστος δεν με ενδιαφέρει καθόλου... Δεν θέλω να έχω προβλήματα, αυτό με νοιάζει πολύ...

Το χρώμα που έχουν οι σωλήνες,φωτίζουν καθόλου αν είναι σκοτεινά?

Οχι. Υπαρχουν ομως και οι UV reactive σωληνες που θα "φωτιζουν" εαν τοποθετησεις στο κουτι σου μερικες λαμπες UV.

Ριξε μια ματια εδω να δεις περιπου για τι λεω. ;)

• 1 month later...

εγω να ρωτησω κατι τωρα ρε παιδια?δεν εχω καθαρισει ποτε το μπλοκ απο μεσα.βασικα δεν εχει διαφανο καπακι για να δω τι παιζει μεσα οποτε πρεπει να το βγαζω να ξεβιδωνω με αλλεν κλπ κλπ.αλλα αλλαζω νερο καθε 8 μηνες το αδειαζω το κυκλωμα και βαζω νεο wifi.απο θερμοκρασιες ειμαι σταθερος στους 32 στο cpu κλοκαρισμενο σε ηρεμια και 38 στην καρτα κλοκαρισμενη σε ηρεμια.το εχω απανω 2 χρονια.λετε να εχει γεμισει τοσο πολυ που το νερο να κινειται με δυσκολια?

εγω να ρωτησω κατι τωρα ρε παιδια?δεν εχω καθαρισει ποτε το μπλοκ απο μεσα.βασικα δεν εχει διαφανο καπακι για να δω τι παιζει μεσα οποτε πρεπει να το βγαζω να ξεβιδωνω με αλλεν κλπ κλπ.αλλα αλλαζω νερο καθε 8 μηνες το αδειαζω το κυκλωμα και βαζω νεο wifi.απο θερμοκρασιες ειμαι σταθερος στους 32 στο cpu κλοκαρισμενο σε ηρεμια και 38 στην καρτα κλοκαρισμενη σε ηρεμια.το εχω απανω 2 χρονια.λετε να εχει γεμισει τοσο πολυ που το νερο να κινειται με δυσκολια?

Τιποτα δεν ειναι απιθανο, εμενα για παραδειγμα, το τανκ ειναι παντα καθαρο, αλλα οι σωληνες πιανουν μια "ασπριλα" και το μπλοκ μια περιεργη γλιτσα, αν θυμαμαι καλα καπου σε αυτο το θεμα εχω βαλει και φωτο.

Αποψη μου, στην επομενη αλλαγη νερου/hardware κανε τον κοπο να λυσεις και το μπλοκ για ενα καθαρισματακι ;)

Αν οι θερμοκρασίες σου είναι σταθερές και δεν βλέπεις διαφορά, γνώμη μου είναι να μη πειράξεις τίποτα.

Τώρα, αν θέλεις να καθαρίσεις το κύκλωμα,άδειασε τα νερά και βάλε μέσα μεγάλη ποσότητα βιακαλ με λίγη ποσότητα νερό 2:1 περίπου.

Ασε το κύκλωμα να δουλεύει για κανένα δίωρο δίνοντας ρεύμα μόνο στην αντλία,

Μετά, αφού αδειασεις το κύκλωμα συνδεσε δυο μακριούς σωλήνες και βάλτε τις άκρες μέσα σε μια λεκάνη με νερό βρύσης. Στην ουσία βάζεις στο κύκλωμα και την λεκάνη σαν ένα μεγάλο δεύτερο τανκ.

Βάλε πάλι να δουλέψει η αντλία.

Θα δεις ότι βγάζει το υπολείμματα από το βιακαλ

Άλλαξε το νερό στη λεκάνη όσες φορές χρειαστεί μέχρι να γίνει καθαρό.

Τέλος αδειάζεις το κύκλωμα και βάζεις το νερό που χρησιμοποιείς μονιμα.

Εδώ δείχνω το πρώτο βήμα με το βιακαλ (το πέρασα και με σκέτο ξύδι γιατί μου είχε λερωθεί πάρα πολύ από ένα μπλοκ μουφα της Asus)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.