Elpis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2005 λεω να παω σε raid μιας και εχω ακουσει πολλα πραγματα αλλα δυστυχως ξερω μονο τα βασικα και θα ηθελα αν γινετε καποιος να μου εξηγησει.. raid γινετε με δυο οπουσδηποτε σκληρους σεριαλ ατα ? επισης με WESTERN DIGITAL RAPTOR 360GD 36,7GB 10,000RPM SERIAL ATA (μηπως ξερει κανεις αν κανουν πολυ θορυβο λογω των 10,000 στροφων ?) θα εχω μεγαλυτερες ταχυτητες απο οτι με δυο απλους σατα μεγαλυτερης χωριτικοτητας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούλιος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 1) Raid γινεται με δυο οποιοδηποτε σκληρους Serial-ATA,κατα προτιμιση ιδιας χωριτικοτητας πχ 2χ120. Αν βαλεις διαφορετικης πχ 1χ80 και 1χ120 ...ο 120 θα περιοριστει στα 80 και τα υπολοιπα δεν θα ειναι εκμεταλευσιμα..... 2) Σαφως και θα εχεις περισσοτερο θορυβο,αλλα και μεγαλυτερες επιδοσεις απο δυο απλους Serial-ATA .... Αν εχεις τα φραγκα...στεινεις τους δυο raptor για επιδοσεις και περνεις και εναν απλο για Data..... Αλλα θα σου στοιχισει πολυ.... Y.Γ:Αν εχω καπου λαθος ας με διωρθωσει καποιος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elpis Ιούλιος 15, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 κατι που εχω μπερδεψει τι ακριβως κανει το raid ?? πχ αν εχεισ δυο σκληρους 200 σε raid θα εχω συνολικα 400gb χωρο h 200 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Ιούλιος 15, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 400 με raid0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elpis Ιούλιος 15, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 και πως γινετε να εχει καλυτερες επιδοσεις ? να υποθεσω οτι γραφει και στους δυο σκληρους ταυτοχρονα το ιδιο πραγμα (π.χ. οταν κανεις install ενα παιχνιδι) ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Ιούλιος 15, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Όχι, απλά τα μοιράζει και στους 2 γι 'αυτό έχεις μεγάλη ταχύτητα. Αυτό που λες γίνεται με raid 1 και είναι για ασφάλεια αν 1 από τους 2 δίσκους κρασάρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elpis Ιούλιος 15, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 οχι δεν καταλαβες καλα τι εννοω , (εγω το διατυπωσα λαθος.. τεσπα) δεν εννοω οτι γραφει και στουε δυο το ιδιο αλλα οπως ειπες και εσυ οτι μοιραζονται οι πηροφοριες και στα δυο..Αρα με raid1 εχεις μονο το χωρο του πιο μικρου !οκ καταλαβα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.