Παπ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2005 Ζω ενα δραμα!!!! Πριν απο κανα μηνα κανοντας πειραματα πανω σε μητρικη της Gigabyte 8ST800 στην τελικη την εκαψα... πριν 5 μερες πηρα μια καινουργια mobo παλι της Gigabyte την IPE1000 series με τσιπακι τιν ιντελ 865. Παλια ειχα υδροψυξη και εναν επεξεργαστη σελερον 2.3ghz και το ειχαν overclockari μεχρι τα 3.2ghz. Οι θερμοκρασιες τοτε ξεκινουσαν σε idle απο 20 βαθμους και σε full idle δεν πηγαιναν πανω απο 30. Τωρα που αλλαξα μητρικη παλι με watercooling οι θερμοκρασιες ειναι τρελες. Σε 2.3 συμφωνα με το speedfan ξεκιναν απο 37. τον κανω overclock στα 3.0 και πηγαινει 38-39. Μπορειτε να μου εξηγησετε τι φταίει;;; Παλια ειχα παραφλου και μια παστα της thermaltake. Τωρα εχω απιονισμενο νερο και παστα της Akasa. Λετε να φταίνε αυτα;; Παρακαλω αν μπορειτε λυστε μου το προβλημα γιατι θατο σπασω και συγνωμη για το κατεβατο κειμενο!!! :cry: :cry: :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartiatis Ιούλιος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 1) Δεν παταει καλα το μπλοκ.....η ξεχασες τη παστα... 2) η νεα μητρικη δεν αναφερει σωστα της θερμοκρασιες ... Εγω πονταρω στο 2) αφου οσες μητρικες τετοιες εχω βαλει (πανω απο 30) παντα δειχνουν τους πρεσκοτ 3.0 να ξεκινανε στους 45C Κανε ενα πειραμα.. Κλεστο εως να κρυωσει καλα.. Αναψε και πηγαινε κατευειαν στο ΒΙΟΣ και κοιτα το Health.. Aν δεις πανω απο 35....αστα...σε κλεβει το bios (περιπου 8-10c) Τοτε το μονο φαρμακο ειναι αναβαθμηση στο bios αν φυσικα το εχουν διορθωσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Ιούλιος 15, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Για το αν παταει καλα το μπλοκ το σκέφτηκα και εγω... Για τις θερμοκρασιες πρεπει να αγορασω π.χ. ενα aerogate II ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούλιος 15, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 αν δεν πατουσε καλα το μπλοκτοτε κατα πασα πιθανοτητα δεν θα ειχε διαφορα idle/full 1-2 βαθμους...μαλλον η μητρικη λεει μπαρουφες...το ενδεχομενο της αυξημενης θερμοκρασιας μεσα σε αυτον τον ενα μηνα που δεν χρησιμοποιουσες το πισι σου το αποκλειεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Ιούλιος 15, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 haris1984 το τελευταιο καντο πιο λιανα γιατι δεν καταλαβαινω τι εννοεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 15, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 μαλλον η καινουργια μητρικη διαβαζει καλυτερα τις θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Ιούλιος 15, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Δεν ειναι αδύνατον να δουλευει σε 2.3 και να εχει 37 βαθμους με υδροψυξη;;;; Εμενα μου φαινετε λιγο κουλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartiatis Ιούλιος 15, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 17:50] μαλλον η καινουργια μητρικη διαβαζει καλυτερα τις θερμοκρασιες. χεχε... οτι εκανα εδιτ το δικο μου ποστ εγραφες εσυ... Αφου μιλαμε για celeron μαλον παραπανω του λεει η νεα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartiatis Ιούλιος 15, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Παπ κανε το πειραμα που σου γραφο πιο πανωΥποψιν ο Χαρις εννοει την ζεστη του τελευταιου μηνα σε σχεση με τοτε που ειχες την αλλη μητρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Ιούλιος 15, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 οκ φιλε τηα τον αφησω μεχρι να κρυωσει. αλλα θελω να σου πω μολις εβαλλα την κανουργια μητρικη κατευθειαν πηγα να δω για θερμοκρασιες και μου εδειξε απευθειασ 38. Αναβαθμιση στα ΒΙΟΣ πως γινετε ??? προγραμμα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartiatis Ιούλιος 15, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από Παπ [Σήμερα, στις 18:00] οκ φιλε τηα τον αφησω μεχρι να κρυωσει. αλλα θελω να σου πω μολις εβαλλα την κανουργια μητρικη κατευθειαν πηγα να δω για θερμοκρασιες και μου εδειξε απευθειασ 38. Αναβαθμιση στα ΒΙΟΣ πως γινετε ??? προγραμμα ? Τοτε δεν υπαρχει λογος για το πειραμα........ Η μητρικη τα κανει ολα... Τωρα αν δεν εχεις ξανακανει bios flash...αστο να το κανει καποιος που ξερει γιατι αν γινει βλακια.....θα την παρεις στα χερια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Ιούλιος 15, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Ok αλλα μηπως υπαρχει κανενας οδηγος που καταλαβω πως γινετε αυτο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartiatis Ιούλιος 15, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Καταρχιν πες μας ποια revision ειναι η μητρικη γιατι υπαρχουν 4 σε αυτο το μοντελο και εχει μεγαλη σημασια για το πιο βιος θα βαλεις.Τωρα υπαρχουν 2 τροποι για αναβαθμ.. και ειναι αναλογοι με το revision της μητρικης.1) ειδικο flash utility (flash879.exe για π.χ) + το bios image και μεσα απο dos prompt2) me to Qflash που ειναι ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ στο βιος και που μαλον θελει μια δισκετα με το βιοςΑν υποστηριζει η μητρικη σου Dual Bios τοτε εισαι σε καλυτερη μοιρα μιας και θα εχεις backup..εδω ειναι τα διαφορα βιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιούλιος 15, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2005 Και εγώ που έχω την ίδια μητρική αλλά με αισθητήρα της υδρόψυξης στο μπλοκ σε νορμαλ λειτουργία τόσους βαθμούς (36.5) δείχνει τονίζω η υδρόψυξη. Αλλά ο 3.0ghz. Αρα νομίζω ότι κάπου εκεί είααι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Ιούλιος 16, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2005 helloween εσενα ο δικος σου ο επεξεργαστης ποσο ειναι ;; Συμφωνα με αυτα που λες η παλια μου μητρικη μου ελεγε μπαρουφες... Οποτε τι πρεπει να φτιαξω στην υδροψυξη για να κατεβασω λιγο τουσ βαθμους;;; Γιατι οι βαθμοι ειναι αρκετα υψηλοι:devil: :devil: Αν οι βαθμοι ειναι ετσι στα αληθεια τοτε μου ειναι αχρηστη η υδοψυξη ή με βοηθαει σε τιποτα ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Ιούλιος 16, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2005 Βγαλε την υδροψυξη και βαλε την μανισια ψυκτρα( η καποια αλλη αν εχεις)Συγκρινε τις θερμοκρασιες και τι o/c μπορεις να κανεις με την αεροψυξη Συγκρινε τα επιπεδα θορυβου κτλ Αν δεν δεις διαφορες τοτε αν σου ειναι αχρηστη η υδροψυξηΠροσπαθησε στο συγκριτικο σου να εχεις ιδια θερμοκρασια χωρου για να εχεις ενα σημειο αναφορας Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιούλιος 17, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από Παπ helloween εσενα ο δικος σου ο επεξεργαστης ποσο ειναι ;; Συμφωνα με αυτα που λες η παλια μου μητρικη μου ελεγε μπαρουφες... Οποτε τι πρεπει να φτιαξω στην υδροψυξη για να κατεβασω λιγο τουσ βαθμους;;; Γιατι οι βαθμοι ειναι αρκετα υψηλοι:devil: :devil: Αν οι βαθμοι ειναι ετσι στα αληθεια τοτε μου ειναι αχρηστη η υδοψυξη ή με βοηθαει σε τιποτα ;; Ο επεξεργαστής μου ειναι ο 3.2 και η υδρόψυξη έχει δικό της αισθητήρα πάνω στο μπλοκ του επεξεργαστή. Μολις τον ανοίγω λοιπον οι θερμοκρασίες από το πάνελ της υδρόψυξης ακολουθούν την εξής πορεία. ¨26--29περίπου και μόλις ανοίξει κανένα πεντάλεπτο σταθεροποιείται στους 37 βαθμούς. Αρα λοιπον με τις υδροψυξεις που κυκλοφορουν και είναι τις τάξεως των 100 με 200 ευρώ το μόνο που κερδίζεις είναι σε θόρυβο και 8 με 9 βαθμούς σε θερμοκρασία το πολύ. Αρα λίγο καλύτερη λειτουργία του επεξεργαστή. Τωρα clockαρισμένο το δικό μου στα 4ghz η θερμοκρασία φτάνει στους 45 με 47 βαθμούς. Περίπου εκεί που είναι με αερόψυξη απο την μάνα του. ’ρα βοηθάει και λίγο σε υπερχρονισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιούλιος 17, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2005 Τώρα το παραφλού και ότιδήποτε άλλα υγρά εκτός από αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής εγώ προσωπικά τα φοβάμαι. Γιατί για παράδειγμα το παραφλού θα μπορούσε να σου έκανε ζημιά στα πλαστικά πχ της αντλίας. ’ρα αποσταγμένο νεράκι για απροβλημάτιστη λειτουργία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παπ Ιούλιος 17, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2005 helloween εμενα ομως οι θερμοκρασιες και οταν το εχω 2.3(μαμα) και οταν τον εχω 3.0 παλι μου δειχνει 37 οταν το ανοιγω.... Θα παρω ενα αερογατε για να τα δω καλυτερα γιατι αν περιμενω απο mobo παει χαθηκα...(Εγω το παραφλου το ειχα αραιωμενο σε νερο για ακριβως αυτο τον λογο)Ευχαριστω για τις πληροφοριες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιούλιος 17, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2005 Πάρε και πες μου νέα για να καταλάβω και εγώ τι συμβαίνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.