sergoth Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2005 παιδια εχω ενα προβλημα με τα bios.εκλεισα τυο βραδυ το pc και το πρωι που το ανοιξαειχε το μυνημα : award bios bootblock ... scaning bios omage in hard drive .....τι είναι αθτό μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
Malkav Ιούλιος 18, 2005 #5 Ιούλιος 18, 2005 1. Γράφουμε ελληνικά2. ξεκίνα με ένα clear CMOS και τα ξαναλέμε.
Bobi Rhoads Ιούλιος 19, 2005 #6 Ιούλιος 19, 2005 αν εχει παθει κατι το ΒΙΟS τοτε θα πρεπει να κατεβασεις το τελευταιο BIOS απο το ιντερνετ(απο καποιο αλλο pc προφανως) και μετα να κανεις ενα BIOS update!αυτο ολο!
Malkav Ιούλιος 19, 2005 #7 Ιούλιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads αν εχει παθει κατι το ΒΙΟS τοτε θα πρεπει να κατεβασεις το τελευταιο BIOS απο το ιντερνετ(απο καποιο αλλο pc προφανως) και μετα να κανεις ενα BIOS update!αυτο ολο! για να του γράφει "scaning bios ιmage in hard drive" ειναι πιθανό να μην μπορεί καν να bootάρει από δισκέτα.αν είναι έτσι και το clear CMOS δεν δουλέψει, τότε το μόνο που του μένει(εκτός απο το να flashάρει το eprom σε άλλη μητρική) είναι να δοκιμάσει να αντιγράψει το bin του bios στο root του σκληρού και να κάνει το σταύρο του μπας και η μητρική το βρεί και το φορτώσει.
Bobi Rhoads Ιούλιος 19, 2005 #8 Ιούλιος 19, 2005 υπαρχει περιπτωση να μπορει να bootαρει απο δισκετα!διοτι το παιδι πρεπει να εχει πρωτη επιλογη για boot το σκληρο!αν βαλει πρωτη επιλογη τη δισκετα ισως διαβασει το BIOS απο εκει.αλλιως μετααα..............!κλαφτα Χαραλαμπε!:bye: :bye: :bye:
diablo13 Ιούλιος 19, 2005 #9 Ιούλιος 19, 2005 Είχα την gigabyte 8s661fxm sis και το πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν το ίδιο με το δικό σου μία φορά που το άνοιξα. Όταν το πήγα πίσω για αντικατάσταση δεν μου δώσανε το ίδιο μοντέλο ενώ είδα ότι είχανε.Μήπως αυτό λέει κάτι?:devil: :devil: :devil:
sergoth Ιούλιος 20, 2005 Author #10 Ιούλιος 20, 2005 ευχαριστω ρε παιδια για ολα.τα εχω κανει ολα οσα λετε και εφτασα σε τετοιο σημειο που τελικα τον πηγα για επισκευη.και πηγα εχθες να δω τι εγινε και μου ειπανε πως δεν εχουν βγαλει ακομη μια ακρη. το συστημα δεν κανει boot απο δισκετα.η δισκετα ειναι πρωτη για boot. το να βαλω τα αρχεια της m\b στο σκληρο δεν το ειχα σκεφτει.εχω κατεβασει απο το site της gigabyte τους πιο προσφατους οδηγους.λοιπον αν δεν τον φτιαξουν οι τυποι στο μαγαζι θα το κανω. οπιος αλλος ξερει κατι ας βοηθησει :worship:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.