fonzi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2005 αν μπορείτε προτείνετε ένα σετάκι ποντίκι-πληκτρολόγιο για home cinema.Bluetouth να πάρω?Microsoft or logitech? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 θα σού λεγα bluetooth λόγω εμβέλειας.cordless desktop mx 4 bluetooth ή di novo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 13, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Η ακτινοβολία των bluetooth μήπως όμως είναι πίο επικίνδυνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Ιούλιος 13, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Μπα. Στην χειροτερη περιπτωση να βγαλεις καρκινο στα δαχτυλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 13, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Ρωτάω διότι υπάρχουν παιδάκια στο χώρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Η αίσθηση που υπάρχει όσο αφορά το bluetooth, είναι η ακόλουθη:Bluetooth and Health: The Radiation IssuesIt is a matter of concern to some that the carrier waves used by Bluetooth inhabit the same band as that of microwave ovens. As being cooked inside a microwave oven would produce deleterious effects in most, should we be worried about standing in the path of a plethora of Bluetooth devices?Fortunately, the transmitting power is far too weak to result in perceptible effects in humans. Moreover, the radiation is not concentrated in a single beam; rather, it is randomly dispersed in all directions. The penetration depth of a device working in the 2.4Ghz frequency range is about 1.5cm - nothing more than a superficial absorption. The principal absorption mechanism is field-induced rotation of polar molecules (H2O for example) which generates heat through molecular 'friction'. It is however important to note that 2450Mhz is not a resonance frequency of water.Heating by means of radio frequencies is possible over a broad frequency range. Microwave ovens exploit this phenomenon by using very high power levels (up to one million times greater than the power output of Bluetooth transmitters). So does exposure to Bluetooth radio frequency emission result in heating of the body? No, definitely not. The power output is far too low to result in any tangible increase. By way of comparison, the maximum increase in brain temperature through use of a mobile is 0.1ºC.However, this assurance is not the same as saying that prolonged exposure to the Bluetooth RF will not produce negative effects in people. If Bluetooth becomes a truly ubiquitous technology, those of us living in cities and working in offices will presumably be exposed 24/7. This may not be a good thing.Long exposure to strong fields results in some individuals becoming hypersensitive so that after a few years, they can no longer tolerate being near such fields. Bluetooth fits into a general development pattern where antennas for GSM transmission and other sources of electromagnetic radiation become more and more prevalent in our cities. The future will show whether this is a healthy development. ίσως να πρέπει να ανυσηχείς περισσότερο για τα κινητά μέσα στο σπίτι, παρά για το bluetooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 13, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Δεν χρησιμοποιώ κινητό καθόλου (παρα μόνο στο αυτοκίνητο για έκτακτη ανάγκη) κυρίως λόγω νοοτροπίας μου. Θεωρώ βλακώδες να μιλάω πανάκριβα στο κινητό χωρίς λόγο -μια χαρά τα βολέυαμε και χωρίς αυτά. Δεν γουστάρω δε καθόλου να με βρίσκουν όταν δεν θέλω...Στο σπίτι έχω σταθερό και 2 ασύρματα αλλά στα παιδιά λέω να χρησιμοποιούν πάντα το σταθερό.Οσον αφορά το κείμενο λέει "However, this assurance is not the same as saying that prolonged exposure to the Bluetooth RF will not produce negative effects in people..."Αρα δεν είμαστε και πολύ σίγουροι, ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 13, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Σίγουροι δεν είμαστε, δυστυχώς... βασιζόμαστε στις μετρήσεις των "ειδικών" και ελπίζουμε να μέτρησαν σωστά και να μας λένε την αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 13, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Σωστά.Αν πάρω απλό rf θα δουλεύει καλά (στην πράξη που συνήθως διαφέρει απο τις προδιαγραφές) σε απόσταση περίπου 3μ απο receiver? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 13, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Σε 3 μέτρα, rf της microsoft δεν μου έπαιζε. Δεν ξέρω αν της logitech οι λύσεις είναι καλύτερες σε αυτό τον τομέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούλιος 13, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 13:16] Σε 3 μέτρα, rf της microsoft δεν μου έπαιζε. Δεν ξέρω αν της logitech οι λύσεις είναι καλύτερες σε αυτό τον τομέα. κι εμενα δυστυχως το ΜS elite wireless keyboard δεν παιζει στα 3 μετρα ενω τα παλαιοτερα σετακια wireless optical desktop παιζαν μια χαρα και στα 6 μετρα τι να πω.... anyway για HTPC Κι εγω θα σου προτεινα το DiNovo της Logitech... κορυφαιο Design και φανταζομαι πολυ καλυτερο σημα απο τα rf της MS Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 13, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Exει 2 di novo.Ενα rf (περίπου 140 ευρώ) και ένα bluetooth στα 250 ευρώ.Υπάρχει και το lx 700 (90 ευρώ) και το mx 3100 (120 ευρώ).Οι τιμές μπορεί να μην είναι ακριβείς αλλά οι διαφορές μεταξύ τους στις τιμές περίπου αυτές είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 13, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Τα logitech είναι σαφώς ανώτερα από τα MS.To θέμα της εμβέλειας είναι γενικό πρόβλημα πάντως (πχ και το dinovo notebook που είναι RF έχει πρόβλημα πάνω από ~3 μέτρα).Για χρήση HTPC τα dinovo είναι η καλύτερη λύση (προσοχή: το dinovo notebook δεν είναι bluetooth). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 13, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Ωραία.Ας δούμε συνολικά το θέμα ώστε να βρούμε την βέλτιστη λύση:Το σετάκι θα χρησιμοποιηθεί σε σαλόνι, πάνω σε γυάλινο τραπεζάκι, σε απόσταση περίπου 3μ απο το HTPC και στο ίδιο ύψος με αυτό. Εχω ήδη πάρει το microsoft remote control για windows media center αλλά φυσικά δεν με καλύπτει για όλα όσα θέλω να κάνω (μετονομασίες και τακτοποίηση αρχείων, εγκαταστάσεις κλπ). Θα χρησιμοποιείται μάλλον σπάνια μιάς και στο σπίτι υπάρχει το πσ της υπογραφής μου για τις κύριες δουλειές.Υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα αν βάλω αργότερα προτζέκτορα ο μικρός να θέλει να παίζει παιχνίδια εκεί. Το είχα δοκιμάσει με το pacific fighters και ήταν πολύ εντυπωσιακό ιδίως με τα 5.1 ηχεία του σπιτιού.Για bluetooth παρατηρώ ότι το φθηνότερο είναι το micosoft elite αλλά το di novo είναι πολύ κομψότερο.Πείτε ένα να πάρω να τελειώνω. Αν κάποιος έχει logitech rf ας μας πει για την εμβέλεια του please! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 13, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Εγω θα διαλεγα το DiNovo επειδη ειναι πιο ομορφο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 13, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 To απλό ή το bluetooth? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 13, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από fonziΑν κάποιος έχει logitech rf ας μας πει για την εμβέλεια του please! Αρχική απάντηση από spcTo θέμα της εμβέλειας είναι γενικό πρόβλημα πάντως (πχ και το dinovo notebook που είναι RF έχει πρόβλημα πάνω από ~3 μέτρα). Αρχική απάντηση από fonziΠείτε ένα να πάρω να τελειώνω Αν σε παίρνουν τα λεφτά (aka ~210 Ευρώ) σαφώς dinovo media bluetooth.Έχεις ότι πιο κομψό από k/b να μην σου χαλάει το σαλόνι και όλες τις ευκολίες (εμβέλεια, σύνδεση με κινητό κλπ) του bluetooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούλιος 13, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά μήπως ξέρετε περίπου σε τι απόσταση μπορεί να φτάνει ο transmiter απο τον υπολογιστή; Εννοώ τι μήκος καλωδίου έχουν συνήθως. Διότι το πσ είναι σε θέση που αναγκαστηκά το βλέπει λοξά το πληκτρολόγιο. αν έχω πχ 1-1.50 μ καλώδιο θα φέρω το τρανσμιτερ ακριβώς μπροστά στο τραπεζάκι όπότε σε ευθεία έχω λιγότερο απο 2 μέτρα απόσταση για την ασύρματη επικοινωνία!Μήπως καλύψω κάποιο μέρος της απόστασης ετσι και πάρω απλό rf... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 13, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 πάντως μην πολυτρελαίνεσαι με την ακτινοβολία, ούτος οι άλλως οι κεραίες κινητής που υπάρχουν ανά τακτά διαστήματα στην αθήνα είναι σαφώς χειρότερες. πάντως στο δωμάτιο έχω ποντίκι - πληκτρολόγιο - print server bluetooth. ζω ακόμα πάντως αν είναι για htpc δε νομίζω ότι αξίζει να πάρεις κάτι που δεν είναι bluetooth. το cordless mx πιάνει 3 μέτρα με τοίχο ανάμεσα πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούλιος 13, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά μήπως ξέρετε περίπου σε τι απόσταση μπορεί να φτάνει ο transmiter απο τον υπολογιστή; Εννοώ τι μήκος καλωδίου έχουν συνήθως. περίπου 1-1,5 μετρο έχουν http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/AU/EN,CRID=2162,CONTENTID=9575 αλλά πάντως θέλει προσοχή γιατί αν δεν σου ''κάτσει'' καλά και έχεις προβλήματα στη λήψη είναι ότι πιο εκνευριστικό! Αρχική απάντηση από sotirisζω ακόμα ναι αλλά σε τι κατάσταση; Αρχική απάντηση από sotirisπάντως αν είναι για htpc δε νομίζω ότι αξίζει να πάρεις κάτι που δεν είναι bluetooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.