Maz00nga Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2005 Γεια σας κ χαρα σας!Προετοιμαζομαι για μια αγορα σκληρου και θα ηθελα τις γνωμες σας τοσο στο αν οντως αξιζει να ειναι εξωτερικος οσο και για τον ιδιο τον σκληρο καθως κ την θηκη που θα τον φιλοξενει εκτος του PC Case. Οι βλεψεις μου για σκληρο δισκο στρεφονται στον WD1200JB 3.5'' 7200 RPM επειδη εχω διαβασει τα καλυτερα και θεωρειται ενας πολυ ισορροπημενος σκληρος δισκος με τεραστια αξιοπιστια. Οσον αφορα την θηκη, εχω 3 προτασεις βασικα και δε μπορω να διαλεξω γιατι δεν εχω προηγουμενη εμπειρια! Ειναι οι εξης :http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802007http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802016http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802270Θα χρειαστει εξωτερικη τροφοδοσια ο σκληρος μεσα σε αυτες τις θηκες? Αρχικα σκεφτομουν να παρω εναν 2.5" αλλα επειδη με 100 ευρω θα επαιρνα κατι στα 40GB σκεφτηκα να προτιμησω εναν 3.5αρη μιας κ δεν αντιμετωπιζω προβλημα χωρου , και ακομη κ στην μεταφορα μια χαρα θα ειναι.Οι λογοι που σκεφτομαι να ειναι εξωτερικος ειναι πως πρωτον δεν θελω να παροπλισω τον 20αρη που εχω τωρα μιας κ δεν ειναι αχρηστος (εχω δυο σκληρους στο PC, εναν 20αρη και εναν 40αρη) και δευτερον επειδη θα αποθηκευω κυριως Media Files θα ειναι ιδανικος για να τον μεταφερω σε αλλους υπολογιστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Ιούλιος 4, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 Απ'ότι γνωρίζω , μόνο οι 2.5" τροφοδοτούνται αποκλειστικά από την usb θύραΌπως πιθανότατα θα διάβασες και εσύ , και τα 3 κουτάκια που παραθέτεις παραπάνω , συνοδεύονται από καλώδιο εξωτερικής τροφοδοσίας , μιας και είναι για 3.5"Επίσης , είχε πέσει το μάτι μου παλιότερα που έψαχνα για εξωτερικό σκληρό για τον φορητό , σε θήκες ειδικά για Sata σκληρούς . Αν σκοπεύεις μελλοντικά να αλλάξεις τον σκληρό που θα χρησιμοποιήσεις στο εξωτερικό κουτί , καλό θα ήταν να πάρεις κάποιο με sata διασύνδεση κουτιού-σκληρούΑν τώρα δεν σε ενδιαφέρει η μελλοντική αναβάθμιση , μπορείς να καταφύγεις σε έτοιμες λύσεις , όπως πχ αυτο > http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=97Πιστεύω θα σου βγει φθηνότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maz00nga Ιούλιος 4, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 Εχω ριξει μια ματια στις ετοιμες λυσεις κ δεν βγαινουν φθηνοτερα :/ Λες λοιπον για ενα κουτι εξωτερικο που να δεχεται σκληρους SATA? Δε νομιζω οτι το E-IDE θα εγκαταλειφθει συντομα... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούλιος 4, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2005 αυτο το upspeed εχω εγω και λειτουργει αψογα εδω και καμποσους μηνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Ιούλιος 5, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2005 καλησπερα φιλεαπο προσωπικη εμπειρια να σου πω τα εξηςτο 2,5'' ειναι παρα πολυ μικρο και υπερβολικα βολικοεγω εχω ενα 30 γιγαομως ο δισκος ειναι μικρος και ακριβοςκαι επιπλεον δουλευει στις 5200 και οχι 7200ομως δεν θελει εξωτερικο τροφοδοτικο , αρα λιγοτερα καλωδια και ρευματακουτι vipower απο πλαισιο αλουμινενιο (δεν ζεσταινεται με τιποτα)ο αλλος ειναι 200 γιγα και IDEκουτι vipower απο πλαισιοεδω ειχαμε καποια προβληματατο κουτι πρωτον αν και πλαστικο εχει μεταλικη επενδυση και ανεμιστηραπαρολα αυτα ο δισκος ειναι πολυ μεγαλος , τραβαει πολυ ρευμα , ζεσταινεται πολυαπο προσωπικη αποψη το τροφοδοτικο στο κουτακι δουλευει κοφτες και γιαυτο και τα οποια προβληματααρνητικα ειναι οτι ειναι βαρυ , ογκωδες , εχει πολλα καλώδια και εξωτερικη τροφοδοσια , γενικα δεν ειναι βολικο καθολουτο σατα κουτι ειναι πολυ καλιτερο και ταχυτερο , κατα ταλλα εχει τα ιδια αρνητικα που προανεφερανα σου πω επισης να προτιμησεις seagate αν ειναι να τον βαλεις σε εξωτερικο κουτι , οι western αν και τους παω με χιλια σε εξωτερικο κουτι φανηκαν πολυ ευπαθεις σε θερμοκρασιες , χτυπηματα και ανοιξε κλεισε το κουτι απο το Powerγνωμη μου επισης ειναι να μην πας σε υπερβολικα μεγαλο δισκο για πολλους λογουςπρωτον κουραζεται το τροφοδοτικο του κουτιουδευτερον αν σου πεσει κατω μπορει να κλαις καμια 200ρια γιγα τριτον εχεις πολυ υψηλες θερμοκρασιεςγια μενα ποτε μην εμπιστευεσαι εξωτερικο δισκο , παντα να εχεις backupκαλη τυχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maz00nga Ιούλιος 5, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2005 O δισκος ειναι καθορισμενος, WD1200JB Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες δεν ηξερα οτι εχει τετοια προβληματα το εξωτερικο 3.5αρι. Απλα με 100 Ευρω παιρνω 120 Γιγα σε 3.5αρι η 40 γιγα σε 2.5αρι δισκο... Και επειδη δε θα τον μεταφερω συχνα, αλλα πιο πολυ το κανω γιατι δεν εχω αλλο χωρο για συσκευες εντος κουτιου, μπορει κ να τον βαλω μεσα στο κουτι μαζι με το δικο του κουτι (ειμαι κουτος τελικα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
x@nD3R Ιούλιος 5, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2005 Απο κουτί προτείνω το τρίτο... Έχω το πρώτο και το έχω αλλάξει 3 φορές επειδή χαλάει το κουμπι οn off και ανοιγοκλείνει ο δισκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maz00nga Ιούλιος 5, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2005 Ας ελπισουμε οτι ειναι καλο γιατι ενα φιλος μου εδω ειχε αγορασει ενα Q-Tec και απογοητευτηκε. Το δευτερο μ αρεσει παντω, εχει κ απλη γραμμη... Λιτο κ ωραιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.