Occultist Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2005 Έχω τη μητρική gigabyte k8nsnxp s754 και έχω κάποια προβλήματα με το memory configuration.Πρόβλημα 1 Προς το παρόν χρησιμοποιώ 2 dimms * kingston 512mb / pc3200 cl3 Κλπ (σύνολο 4 banks). Αλλά αναγκάζομαι και χρησιμοποιώ 2t command rate. Στο auto επιλέγει μόνο του 2t. ’μα το κάνω force 1t δε μπαίνει στα windows. Είχα την εντύπωση ότι με 4 banks ddr400 μπορεί να δώσει 1t cmd-κάπου το είχα δει σε ένα amd sheet νομίζω.Έχετε καμιά ιδέα για το αν και πως 8α μπορούσα να ενεργοποιήσω με σταθερότητα το 1t ;Προβλημα 2 Έχω και ένα 3ο ίδιο με τα άλλα δύο dimms και κάθεται έξω από το κουτί επειδή και καλά το s754 υποστηρίζει μόνο μέχρι 4 banks (ελεϊνό) ddr400. Μια φορά πήγα να το βάλω και μου κόλλησε το bios (παρά το dual) kai χρειάστηκε να επανατοποθετήσω τον επεξεργαστή για να ξεκλειδώσει! Έχω δει όμως στο net περιπτώσεις που έχουν καταφέρει να λειτουργήσουν καλά 6 banks ddr400 σε s754.Μήπως γνωρίζετε πως θα μπορούσα να δώσω λύση σε αυτό;παρεμπιπτόντως το cpu μου είναι Newcastle core
kbilly13 Ιούλιος 7, 2005 #3 Ιούλιος 7, 2005 Βάλε τις μνήμες στις θέσεις 1 & 3Πάτα ctlr+F1 στο bios και πήγαινε στις ρυθμίσεις των μνημών και βάλε (με τη σειρά)3131533833242*3120Λογικά θα σου παίξει εκεί με 1ΤΒάλε και extra ρεύμα στις μνήμες αν χρειαστείΑν αρνείται να παίξει με 1Τ θα είναι θέμα μνημών (μπορεί να είναι 2Τ rated)Σε αυτή την περίπτωση, βάλε 2Τ, και ανέβασε συχνότητα για να κερδίσεις το "χαμένο" έδαφος...ΕDIT: Mην ξεχάσεις να βάλεις AGP clock 67 αν κάνεις ocing, για να πιάσει το pci/agp lock! Αλλιώς θά'χεις πρόβλημα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.