Jump to content



Volt in bios


Recommended Posts

Λοιπον εχω την P5E στην οποια περασα το bios της rampage formula.O cpu ειναι ο Ε8400.Με το set fsb σηκωνω το fsb μεχρι να δω που κολλαει.εκει που κολλαει κανω reboot και στο bios βαζω το αντιστοιχι fsb.τωρα δε ξερω αν στο pll και στο vfsb βαζουμε στανταρ VOLT.απο οσο ξερω vfsb=1,34V kai pll=1,46V.αλλα pll εμενα ξεκιναει απο 1,5V.οι RAM μου ειναι οι http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1077880&catalog=20&category=69977727&page=4 .DRam voltage πιστευω 2,1 ειναι καλα.Το μονο που δε ξερω ειναι αν αφηνουμε καποια στανταρ με το ξεκινημα.Ισχυει αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Για αρχη βαλε Vfsb=1.1 και pll=1.5. Για 24/7 1.2 και 1.56 max αντιστοιχα αλλα θα προτινα να εισαι και κανενα κλικ κατω απο τα max.

Για τις μνημες αναλογως που θα τις παιξεις βεβαια, μπορει να θελουν και λιγοτερο

Link to comment
Share on other sites

αυτα δηλαδη μενουνε στανταρ ετσι?ε ναι 24/7 οποτε θα τα αφησω με το καλημερα οσο τα ειπες.ομως δε καταλαβα τι ακριβως καθοριζουνε και πρεπει να μενουνε στανταρ σε ενα σημειο.πχ Vcore οκ αλλαζει αν αλλαξει fsb και δε μπορω να μπω στην επιφανεια εργασιας.αυτα ομως?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μενουνε ακριβως στανταρ. Οσο ανεβαζεις τη cpu ανεβαινουν και αυτα αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο και πολυ πιο δυσκολα απο το Vcore. Μπορει να χρειαστει να ανεβασεις λιγο και αυτα για να εισαι stable ή μπορει να παρατηρησεις οτι ανεβαζοντας τα λιγο να εισαι stable με ενα κλικ κατω στο Vcore. Δεν υπαρχουν ετοιμες τιμες, ψαχνοντας μονος σου θα δεις ποσο χρειαζεσαι.. Παντως το Vcore εχει τον πρωτευοντα ρολο και τα υπολοιπα αν τα εχεις κατω απο τις max που σου ειπα παραπανω αποκλειεται να εχεις προβλημα. Λιγο πανω λιγο κατω δεν παιζει πολυ ρολο απο εκει και περα.

:)

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ειναι 1,34 imo... Παντως θα δεις οτι ουτως η αλλως δεν θα χρειαστεις παραπανω. Ενδεικτικα για 4ghz οι περισσοτεροι 8400 και 8500 που εχω δει ειναι με 1.12-1.18. O 8500 που εχω ειναι με 1.14.

Good luck! :)

Link to comment
Share on other sites

29e12lf.jpgβεβαια δε ξερω γιατι ο πολλαπλασιαστης μου ειναι 8,5 ενω κανονικα ειναι 9.να ανεβασω λιγο ταση στο cpu?χανει παντως το cpu z.εχω δωσει 1,5 στο cpu και δειχνει αλλη ταση
Link to comment
Share on other sites

Καλυτερα να παιξεις 8*500.

Ξερω απο τον δικο μου που δεν γουσταρει τα 0.5..

Επισης δωσε 1.33 στην CPU και 1,13 FSB Termination Voltage..για τα 8*500.

Αν δεν παιξει δωσε ενα τικ παραπανω ρευμα και ξανα δοκιμασε.

Φροντισε να εισαι <1,4 στο Vcore και <1,20 στο FSB Termination Voltage.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον ειμαστε στο 8*500 με vfsb 1,2 γιατι δεν εχει πιο χαμηλη επιλογη και vcore sto 1,34 ειναι καλα αυτα?cpu temp =23 kai ΜΒ=27

Ωραιος.

Τρεξε Small FTTs στο Prime να δεις αν ειναι σταθερο απο CPU και ΝΒ.

Blend για ολα μαζι (μνημες).

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα ειναι αλλα μην το αφησεις ετσι για καθε μερα :D

Επισης 23C δεν λεει κατι. Δες σε full load ποσο πανε οι πυρηνες με realtemp η coretemp

Φανταζομαι ετρεξες και καποιο stability κανα 2ωρο και ειναι οκ ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.